• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
25η Μαρτίου: Τι ισχύει για σούπερ μάρκετ και καταστήματα - Ποια θα είναι ανοικτάΠότε και πού θα χτυπήσει το νέο κύμα κακοκαιρίας: Δύσκολη μέρα η Παρασκευή - Η πρόγνωση Μαρουσάκη25η Μαρτίου: Τι ισχύει με τα δρομολόγια λεωφορείων, τρόλεϊ, μετρό και τραμ - Όλα όσα αλλάζουν«Μαμούθ» η απάτη στον ΕΦΚΑ: Οι εταιρείες «μιας χρήσης», οι αόρατοι εργαζόμενοι και οι διάλογοι-φωτιά του TikToker
Πρωινή ενημέρωση: ➔ Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | ➔ Μάθετε περισσότερα για τον καιρό σήμερα | ➔ Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα
Homepage ┋   Οικονομία   ┋   30.08.2019 14:31
Newsroom
Newsroom

Όμιλος ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Αύξηση 54,9% των καθαρών κερδών στα 29,9 εκατ. ευρώ

Τα έσοδα από τον τομέα της ηλεκτροπαραγωγής ανήλθαν σε 111,9 εκατ. ευρώ έναντι 104,3 εκατ. ευρώ το α’ εξάμηνο του προηγούμενου έτους

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  

Σημαντική αύξηση της καθαρής κερδοφορίας σημείωσε ο Όμιλος της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ κατά το πρώτο εξάμηνο του 2019, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή χρονική περίοδο.

Συγκεκριμένα, τα ενοποιημένα αποτελέσματα α’ εξαμήνου 2019 της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ διαμορφώνονται ως εξής: Οι ενοποιημένες πωλήσεις ανήλθαν σε 141,6 εκατ. ευρώ, έναντι 138,7 εκατ. ευρώ το περσινό α’ εξάμηνο, αυξημένες κατά 2,1%. Αναλυτικά:

Τα έσοδα από τον τομέα της ηλεκτροπαραγωγής ανήλθαν σε 111,9 εκατ. ευρώ έναντι 104,3 εκατ. ευρώ το α’ εξάμηνο του προηγούμενου έτους, αυξημένα κατά 7,3%. Τα έσοδα από τον τομέα της εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας ανήλθαν σε 18,6 εκατ. ευρώ, έναντι 3,8 εκατ. ευρώ, την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Οι πωλήσεις του κατασκευαστικού τομέα της εταιρείας προς τρίτους διαμορφώθηκαν στα 1,8 εκατ. ευρώ έναντι 11,2 εκατ. ευρώ το α’ εξάμηνο 2018. Τα έσοδα από τον τομέα της διαχείρισης αποβλήτων ανήλθαν σε 5 εκατ. ευρώ έναντι 13,9 εκατ. ευρώ, στην αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Η συνολική λειτουργική κερδοφορία προ αποσβέσεων, τόκων, φόρων και επενδυτικών αποτελεσμάτων (EBITDA)1 ανήλθε σε 88,7 εκατ. ευρώ, έναντι 81,8 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2018, αυξημένη κατά 8,3%. Τα συνολικά λειτουργικά κέρδη προ φόρων και τόκων (ΕΒΙΤ)1 ανήλθαν σε 62,4 εκατ. ευρώ έναντι 58,3 εκατ. ευρώ το 2018, αυξημένα κατά 7%. Τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν στα 39,8 εκατ. ευρώ έναντι 29,4 εκατ. ευρώ το 2018, αυξημένα κατά 35,6%. Τα καθαρά κέρδη μετά από τα δικαιώματα μειοψηφίας, διαμορφώθηκαν στα 29,9 εκατ. ευρώ, έναντι 18,4 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2018, αυξημένα κατά 63,2%, κυρίως λόγω της απόδοσης των έργων ΑΠΕ σε διεθνές επίπεδο και άλλων κερδών από συναλλαγματικές διαφορές και από παράγωγα χρηματοοικονομικά μέσα. Η καθαρή δανειακή θέση1 του Ομίλου (δανεισμός μείον ταμειακά διαθέσιμα) στο τέλος του β΄ τριμήνου διαμορφώθηκε στα 689 εκατ. ευρώ έναντι 679 εκατ. ευρώ στο προηγούμενο τρίμηνο, αυξημένη κατά 10 εκατ. ευρώ.

Η συνολική εγκατεστημένη ισχύς του Ομίλου ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ανέρχεται σήμερα σε 1232 MW. Ο Όμιλος έχει εγκαταστήσει και λειτουργεί 607 MW στην Ελλάδα, 493 MW στις ΗΠΑ και 132 MW στην Ν.Α Ευρώπη.

Ο Όμιλος διαθέτει υπό κατασκευή ή έτοιμες προς κατασκευή εγκαταστάσεις ΑΠΕ ισχύος 280 MW στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Συνολικά, η εταιρεία λειτουργεί, κατασκευάζει ή έχει πλήρως αδειοδοτήσει 1.512 MW εγκαταστάσεων ΑΠΕ στην Ευρώπη και την Αμερική. Επόμενος στόχος της εταιρείας είναι να προσεγγίσει το μέγεθος των 2.000 MW έργων ΑΠΕ σε λειτουργία.

Διαβάστε ακόμη

«Ο Τραμπ μάς έχει εξαπατήσει δύο φορές»: Η δυσπιστία του Ιράν και τα αντικρουόμενα μηνύματα για το τέλος του πολέμου

«Μαμούθ» η απάτη στον ΕΦΚΑ: Οι εταιρείες «μιας χρήσης», οι αόρατοι εργαζόμενοι και οι διάλογοι-φωτιά του TikToker

Τροχαία: Ρεκόρ 60ετίας στη μείωση των θυμάτων το 2025 - Στα επίπεδα του '63 ο «φόρος αίματος», αλλά η άσφαλτος παραμένει εχθρική

Τέσσερις συνταγές για κουρκούτι μπακαλιάρου - Το κλασικό, με μπίρα, με ριζάλευρο και με κορν φλάουρ

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr