Data: 400% πιο ακριβά στην Ελλάδα σε σχέση με την Ευρώπη

Το 1/4 των δεδομένων που χρησιμοποιεί ο μέσος Ευρωπαίος πολίτης χρησιμοποιεί με το ίδιο αντίτιμο ο Ελληνας. Κι αυτό λόγω των υψηλών χρεώσεων, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Καλογερόπουλου για το OPEN TV. «Εγώ κάνω προσφορά», λέει ένας από τους καταναλωτές. Για να συμπληρώσει: «Δεν μου φτάνουν τα δεδομένα γιατί τα χρησιμοποιώ πολύ και για GPS».
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η ονομαστική τιμή για ένα GB στην Ελλάδα κοστίζει 28,88 ευρώ, στην Ουκρανία 0,45 ευρώ και ο διεθνής μέσος όρος είναι 7,5 ευρώ. «Εννοείται πως πρέπει να χαμηλώσουν οι τιμές. Από τη στιγμή που έχουν βγει στατιστικά που δείχνουν ότι είμαστε η πιο ακριβή χώρα, προφανώς και πρέπει να χαμηλώσουν οι τιμές», λέει ένας ακόμη καταναλωτής στην κάμερα του OPEN.
Οι υψηλές χρεώσεις τέθηκαν στο τραπέζι της συνάντησης που είχε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τους επικεφαλής όλων των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας που παρουσίασαν ως αιτία των χρεώσεων την υψηλή φορολογία, που φθάνει και το 39%. Μιας και, όπως ανέφεραν, πληρώνουν τέλη κινητής και σταθερής συνδρομητικές, φόρο κινητής τηλεφωνίας αλλά και ΦΠΑ.

Gowise.gr, Κάνε σύγκριση ανμέσα απο 27 ασφαλιστικές εταιρίες
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
