• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Η μεγαλύτερη αιματοχυσία στην ιστορία του Ιράν; Τρομακτικές εκτιμήσεις για τους νεκρούςΕπίθεση από drones δέχθηκαν δύο ελληνόκτητα δεξαμενόπλοια στη Μαύρη ΘάλασσαΟΠΕΚΕΠΕ: Την κατάθεση της επιστολής παραίτησης των ορκωτών λογιστών του Οργανισμού ζήτησε το ΠΑΣΟΚ«Κλείδωσαν» οι 25 εκπρόσωποι των αγροτών που θα συναντήσουν τον Μητσοτάκη στο Μαξίμου - Τα ονόματα από 14 μπλόκα
δημοφιλές τώρα: Κάθε ερώτηση δίνει από 1 έως 10: Περνάς το κουίζ γεωγραφίας που κανείς δεν έχει ξεπεράσει τους 50...
Homepage ┋   Οικονομία   ┋   19.03.2020 16:04
Γιάννης Φώσκολος
Γιάννης Φώσκολος

Διευθυντής του imerisia.gr

Ενότητες στο άρθρο: 📌 Πως θα δοθεί το επίδομα των 800 ευρώ

Κορονοϊός: Τι ισχύει με το επίδομα για τους εργαζόμενους με μερική απασχόληση

Πως και σε ποιους θα δοθεί το επίδομα των 800 ευρώ. Από πότε είναι άκυρες οι απολύσεις

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
(copyright: pixabay)
(copyright: pixabay)

Νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου αναμένεται ακόμη και εντός της ημέρας για την νομοθέτηση των μέτρων που εξαγγέλθηκαν από το οικονομικό επιτελείο.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους 800 ευρώ που θα καταβληθεί το πρώτο 10ήμερο του Απριλίου σε περίπου 500.000 εργαζόμενους επιχειρήσεων που έκλεισαν προσωρινά με εντολή του κράτους αναμένεται να είναι μέτρο οριζόντιο και να αφορά όλους τους μισθωτούς που είναι καταχωρημένοι στο σύστημα Εργάνη, είτε εργάζονται με μερική απασχόληση είτε εργάζονται με πλήρη απασχόληση. Υπενθυμίζεται πως η εν λόγω ειδική αποζημίωση αφορά τους εργαζόμενους των επιχειρήσεων που ανέστειλαν την λειτουργία τους με κρατική εντολή.  

Ταυτόχρονα νομοθετείται η απαγόρευση απόλυσης των εν λόγω εργαζομένων και όποια απόλυση γίνεται θα θεωρείται άκυρη. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να προβλεφθεί πως όσες απολύσεις συμβούν από σήμερα Τετάρτη 18 Μαρτίου και εφεξής σε επιχειρήσεις που έκλεισαν με εντολή του κράτους θα θεωρούνται άκυρες.

Πως θα δοθεί το επίδομα των 800 ευρώ

Σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα θα υποβάλλουν ατομικά υπεύθυνη δήλωση οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων που έκλεισαν προσωρινά με εντολή του κράτους λόγω του κοροναιού, προκειμένου να λάβουν την “αποζημίωση ειδικού σκοπού”. Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, που θα τεθεί σε λειτουργία τις επόμενες ημέρες στο περιβάλλον του συστήματος Εργάνη, οι εργαζόμενοι θα δηλώνουν τα προσωπικά τους στοιχεία, τα στοιχεία του προσωπικού τους τραπεζικού λογαριασμού (ΙΒΑΝ), καθώς και τα στοιχεία της επιχείρησης στην οποία εργάζονται. Τα στοιχεία των εργαζομένων που θα υποβάλλουν την αίτηση – υπεύθυνη δήλωση για την αποζημίωση ειδικού σκοπού θα διασταυρώνονται με τα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ.

Από την πλευρά τους οι επιχειρήσεις-εργοδότες στους οποίους επιβάλλεται ή έχει επιβληθεί το μέτρο της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας θα πρέπει να υποβάλουν υπεύθυνη δήλωση στο Πληροφοριακό Σύστημα (Π.Σ.) ΕΡΓΑΝΗ του Υπουργείου Εργασίας. Με αυτή την υπεύθυνη δήλωση οι εργοδότες θα δηλώνουν ότι η επιχείρησή τους τελεί υπό το καθεστώς προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας. Τα στοιχεία των εργαζομένων των επιχειρήσεων αυτών αντλούνται αυτόματα από το Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ.

Διαβάστε ακόμη

Επίθεση από drones δέχθηκαν δύο ελληνόκτητα δεξαμενόπλοια στη Μαύρη Θάλασσα

Η μεγαλύτερη αιματοχυσία στην ιστορία του Ιράν; Τρομακτικές εκτιμήσεις για τους νεκρούς

Εξαφάνιση 16χρονης από την Πάτρα: Εμφανίστηκε ο άνδρας που συνομιλούσε μαζί της - Στου Ζωγράφου βρέθηκε η τσάντα της

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο σκόραρε για 25 σερί χρονιά! Δεν έχει σταματήσει να βρίσκει δίχτυα απ' το 2002!

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • Κορονοϊός
  • αποζημίωση
  • επίδομα
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr