Πολιτική|20.04.2023 13:14

Εκλογές 2023: Διαψεύδει ο Ζαχαριάδης τα σενάρια για «κυβέρνηση ηττημένων» - Με ενοχλεί αυτή η συζήτηση

Newsroom

Ότι τον ΣΥΡΙΖΑ δεν τον ενδιαφέρει το σενάριο κυβέρνησης ηττημένων υποστήριξε ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος βουλευτής Κώστας Ζαχαριάδης.

Ερωτηθείς για τα όσα είπε εχθές στην ΕΡΤ ο κ. Τσακαλώτος, ο οποίος διερωτήθηκε γιατί είναι κυβέρνηση ηττημένων μία κυβέρνηση που έχει συγκεντρώσει το 48%, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στο ΣΚΑΙ ανέφερε ότι «αυτός ο οποίος κόβει το νήμα πρώτος έχει συγκεντρώσει τη μεγαλύτερη λαϊκή ετυμηγορία και έχει ένα πλεονέκτημα, έχει τον συντονισμό των κινήσεων».

«Εμείς αυτό θέλουμε» τόνισε ο κ. Ζαχαριάδης και πρόσθεσε: «Εμένα πάντως με ενοχλεί αυτή η συζήτηση, η οποία μαθηματικοποιείται. Θεωρώ ότι πρώτα θα ψηφίσει ο κόσμος και μετά ο πρώτος με θέση ευθύνης θα μπορεί να επιβάλλει την αλλαγή. Ο αρχηγός του πρώτου κόμματος πρέπει να έχει και την ευθύνη».

Ερωτηθείς τι θα κάνει ο Αλέξης Τσίπρας εάν πάρει τη δεύτερη εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης, ο κ. Ζαχαριάδης εκτίμησε ότι θα παραμείνει πιστός σε αυτό που έχει πει ήδη, ότι δεν θα πάει σε μία κυβέρνηση ηττημένων.

Τέλος, τόνισε ότι «για να υπάρξει πολιτική αλλαγή στη χώρα χρειάζεται μία κοινωνική δυναμική και ένα πολιτικό φορτίο. Σκοπός είναι η κυβέρνηση που θα εκλεγεί να μπορεί να πάει μέχρι τις 22 Μαΐου του 2027».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχίαεκλογέςειδήσεις τώραεκλογές 2023Κώστας Ζαχαριάδης