• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Συναγερμός στα Καλύβια για σακούλα με εκρηκτικό μηχανισμό κάτω από αυτοκίνητοΔικηγορικός Σύλλογος Αθηνών: Ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος νέος πρόεδρος - Πήρε 61% στον δεύτερο γύροΤρομακτικό τροχαίο στην Αμφίκλεια: Συγκρούστηκαν δύο νταλίκες και ένα ΙΧΕπιμένουν οι αγρότες της Κρήτης παρά τις κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση - Κλείνουν ξανά το αεροδρόμιο Ηρακλείου
δημοφιλές τώρα: Καλλιστώ προς κατοίκους Ιπποκρατείου: «Οι λύκοι δεν φεύγουν από την Πάρνηθα» - Μόνη λύση η συνύπαρξη
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   16.05.2020 07:35
Σπύρος Μουρελάτος
Σπύρος Μουρελάτος

Ταχύτερο άνοιγμα εστίασης - εποχικών ξενοδοχείων μελετά η κυβέρνηση

Κλειδώνει το σχέδιο της κυβέρνησης για τον τουρισμό

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
Copyright: Eurokinissi
Copyright: Eurokinissi

Σε αγώνα δρόμου έχει επιδοθεί το Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να «κλειδώσει» ει δυνατόν τα επόμενα 24ωρα ένα συνολικό πακέτο για την επαναλειτουργία του τουρισμού, που αφορά στα υγειονομικά πρωτόκολλα, που διέπουν την απελευθέρωση των μεταφορών, στα αντίστοιχα, που θα ρυθμίζουν τη λειτουργία ξενοδοχειακών μονάδων και καταστημάτων εστίασης, καθώς και για το πλέγμα μέτρων οικονομικής στήριξης υπέρ των εργαζομένων και των επιχειρήσεων, που είτε ανέστειλαν τη λειτουργία τους, είτε πλήττονται από την πανδημία του κορονοιού.

Από το πρωί, πάντως, στο Μέγαρο Μαξίμου και στο οικονομικό επιτελείο επικρατεί πυρετός συσκέψεων, καθώς βούληση της κυβέρνησης είναι να κλειδώσουν οι ημερομηνίες και της μετά τις 18 Μαΐου φάσης του σχεδίου σταδιακής άρσης της καραντίνας. Ειλημμένη απόφαση θα πρέπει να θεωρείται το άνοιγμα των πολυκαταστημάτων και των malls μεθαύριο Δευτέρα, όπως συμφώνησε η επιτροπή επιδημιολόγων.

Σύμφωνα, εξάλλου, με τις τελευταίες πληροφορίες, στις αυριανές σπονδυλωτές συσκέψεις στις 09:30 το πρωί ανάμεσα στην ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και την ομάδα λοιμωξιολόγων, υπό τον Σωτήρη Τσιόδρα και την επακόλουθη στο Μέγαρο Μαξίμου στις 10:30 ευρεία διυπουργική σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και με τη συμμετοχή των Άδωνι Γεωργιάδη, Κώστα Καραμανλή, Γιάννη Πλακιωτάκη, Χάρη Θεοχάρη και τους επιτελικούς, Γρηγόρη Δημητριάδη, Γιώργο Γεραπετρίτη και Άκη Σκέρτσο στο Μέγαρο Μαξίμου αναμένεται να οριστικοποιηθεί το χρονοδιάγραμμα έως την 1η Ιουνίου. Βάσει του ιδίου ρεπορτάζ, φαίνεται πως επανέρχεται δριμύτερη η τάση της κατά μία εβδομάδος ταχύτερης ξεδίπλωσης του αρχικού σχεδιασμού.

Ως εκ τούτου και στηριζόμενη στις ενθαρρυντικές εισηγήσεις των επιδημιολόγων, δεν αποκλείεται να επαναλειτουργήσουν την 25η Μαίου εστιατόρια, καφέ και ορισμένα καθώς και τα μαγαζιά, που κάνουν τατουάζ, αντί της 1ης Ιουνίου και τα εποχικά ξενοδοχεία και λοιπά τουριστικά καταλύματα την 1η Ιουνίου αντί της 8 Ιουνίου.

Μάλιστα, κατά την πρωινή διυπουργική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου αναμένεται να οριστικοποιηθούν σε πρώτη φάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα, που θα ρυθμίζουν τις οδικές μετακινήσεις με υπεραστικά λεωφορεία και τρένα. Σύμφωνα με πληροφορίες, έως το απόγευμα της Παρασκευής 15/5 δεν υπήρχε ξεκάθαρη εισήγηση από την πλευρά των επιδημιολόγων για την πληρότητα στα δύο προαναφερθέντα μέσα, καθώς οι απόψεις διίσταντο για το εάν θα πρέπει να είναι στο 50% ή στο 100%, όπως θα ισχύει βάσει των οδηγιών στα αεροπλάνα.

Σε εξαιρετικά σύνθετη άσκηση εξελίσσεται και η οριστικοποίηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων για τον τουρισμό, κάτι, που αναμένεται να γίνει μετά την εν λόγω σύσκεψη. Στην κυβέρνηση, πάντως, επεξεργάζονται μία ολιστική προσέγγιση για την οικονομική στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων, βασικό σκέλος των οποίων αποτελεί και ο κλάδος του τουρισμού. Επ αυτού κρίσιμη ήταν η σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και με τη συμμετοχή του Υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταικούρα και του Υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η χρονική εμβέλεια των προστατευτικών παρεμβάσεων της κυβέρνησης θα εκτείνεται κατά πληροφορίες και σε πρώτη φάση έως τον Σεπτέμβριο, ενώ υπάρχει πρόβλεψη και για δεύτερο κύμα μέτρων, εφ όσον κάτι τέτοιο απαιτηθεί έως το τέλος του έτους. Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των παρεμβάσεων, που προωθούνται, είναι η αναπλήρωση των μισθών εργαζομένων σε επιχειρήσεις, που πλήττονται και ο τζίρος τους παραμένει σημαντικά χαμηλότερος, ακόμη και μετά το άνοιγμα τους.

Οι σχετικές ανακοινώσεις δεν θα πρέπει να αναμένονται πριν από τα μέσα της προσεχούς εβδομάδας, ενώ δεν αποκλείεται το στίγμα των συγκεκριμένων παρεμβάσεων να δοθεί και μέσω ενός νέου μηνύματος του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Διαβάστε ακόμη

Ξεσηκωμός των αγροτών με νέα μπλόκα και αποκλεισμούς - Ο χάρτης με όλες τις κινητοποιήσεις

Βολές Καραμανλή κατά κυβέρνησης για υποκλοπές και «προσχηματικές» Εξεταστικές - Τι είπε για τη Δημοκρατία

Ηχηρό μήνυμα Σαββίδη για ακαδημίες, έργα ανάπτυξης και την επόμενη μέρα: «Οποιος έχει το DNA του ΠΑΟΚ, δεν μπορεί να χαίρεται με τη δεύτερη θέση»

Παντελής Παντελίδης: Βγήκαν οι αποζημιώσεις για το θανατηφόρο τροχαίο - Τι ποσά θα λάβουν Αρναούτη και Κυριάκου

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • τουρισμός
  • εστίαση
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr