• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Νεκρός ο εγγονός της πριγκίπισσας Αικατερίνης της Ελλάδας - Είχε συνδεθεί με την υπόθεση «Putney Pusher»Σοβαρό τροχαίο στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας: Μηχανή παρέσυρε ανδρόγυνο με παιδάκι - 4 τραυματίεςΣυνταγματική Αναθεώρηση: Άκαρπη η αναζήτηση των 180 «ναι» - Στην επόμενη Βουλή η αναζήτηση συναινέσεωνΑπάντηση ΥΠΕΞ σε Φιντάν: «Αναφαίρετο δικαίωμα η νόμιμη άμυνα - Η Τουρκία διατηρεί το casus belli»
δημοφιλές τώρα: Νεκρός ο εγγονός της πριγκίπισσας Αικατερίνης της Ελλάδας - Είχε συνδεθεί με την υπόθεση «Putney...
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   20.05.2020 18:40
Newsroom
Newsroom

Live streaming: Οι ανακοινώσει των υπουργών για το πακέτο των 24 εκατ. ευρώ

Η στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων, καθώς επίσης και ο τουρισμός είναι σε πρώτο πλάνο για την κυβέρνηση

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό   ┋

Κυριάκος Μητσοτάκης/Eurokinissi
Κυριάκος Μητσοτάκης/Eurokinissi
Προσθέστε το ΕΘΝΟΣ στη Google

Το σχέδιο για την επανεκκίνηση της οικονομίας και του τουρισμού ανακοινώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Μέγαρο Μαξίμου και οικονομικό επιτελείο επεξεργάστηκαν τις τελευταίες ημέρες μία ολιστική, όπως χαρακτηρίζεται, προσέγγιση γύρω από την προστασία εργαζομένων και επιχειρήσεων, κρίσιμο τμήμα της οποίας αφορά στο εγχώριο τουριστικό προϊόν. Ο πρωθυπουργός ανακοινώνει παροχή ρευστότητας, ύψους 10 δις ευρώ, καθώς και δημοσιονομικές παρεμβάσεις συνολικού ύψους 7,5 δις ευρώ.

Εάν προστεθούν σε αυτά και τα μέτρα των 6,5 δις ευρώ, που «τρέχουν» από την προηγούμενη περίοδο το συνολικό πακέτο αγγίζει τα 24 δις ευρώ.  

Ο πρωθυπουργός μεταξύ άλλων θα ανακοινώσει: 

  • Φορολοελαφρύνσεις και στήριξη στις επιχειρήσεις 
  • Επιδότηση εργασίας έως το τέλος του 2020 
  • Στήριξη ακόμη και σε επιχειρήσεις που δεν θα ανοίξουν

Ο πρωθυπουργός θα παροτρύνει τις επιχειρήσεις να ανοίξουν. 

Το υπουργείο Οικονομικών είναι έτοιμο να ικανοποιήσει ένα καθολικό αίτημα των ελληνικών επιχειρήσεων που έχει να κάνει με τη μείωση προκαταβολής φόρου για τη φετινή χρονιά. Οπως αποκάλυψε ο οικονομικός συντάκτης του Open TV Σπύρος Δημητρέλλης, το ΥΠ.ΟΙΚ εξετάζει πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να επιτρέπει στις επιχειρήσεις και τους επιχειρηματίες που έχουν υποστεί μείωση του τζίρου τους, να κάνουν αίτηση στην εφορία για τη μείωση προκαταβολής φόρου η οποία είναι «τσουχτερή» και φτάνει στο 100% του φόρου που βεβαιώνεται.

Μετά τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, θα ακολουθήσουν οι εξειδικεύσεις των μέτρων από τους υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης, Εργασίας και Τουρισμού.

Διαβάστε ακόμη

Θρίλερ στη Βρετανία: 3χρονο αγοράκι με αυτισμό εξαφανίστηκε από παιδική χαρά - Το αναζητά πλήθος κόσμου

Νεκρός ο εγγονός της πριγκίπισσας Αικατερίνης της Ελλάδας - Είχε συνδεθεί με την υπόθεση «Putney Pusher»

«Τείχος στον Κασιδιάρη» - Το «καμπανάκι» του ΣΦΕΑ για το AfD και την κανονικοποίηση του ναζισμού

Απάντηση ΥΠΕΞ σε Φιντάν: «Αναφαίρετο δικαίωμα η νόμιμη άμυνα - Η Τουρκία διατηρεί το casus belli»

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • Κυριάκος Μητσοτάκης
  • επιχειρήσεις
  • τουρισμός
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
%>