• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Σοκ στον Χολαργό: Άγρια επίθεση σε 14χρονο με επτά μαχαιριές - Είχε κλείσει ραντεβού με 20χρονη κοπέλαΕπιμένουν οι αγρότες της Κρήτης παρά τις κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση - Κλείνουν ξανά το αεροδρόμιο ΗρακλείουΣυναγερμός από ΕΦΕΤ: Ανακαλεί κατεψυγμένο μπιφτέκι λόγω σαλμονέλαςΤσουνάμι ύψους 40 εκατοστών «χτύπησε» Αομόρι και Χοκαίντο - Τρομακτικά βίντεο μετά τον σεισμό 7,6 Ρίχτερ στην Ιαπωνία
δημοφιλές τώρα: Αυτοκινητιστής έχασε τη δουλειά του επειδή το υπουργείο Μεταφορών ξέμεινε από ταχογράφους
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   09.06.2020 20:09
Θανάσης Αυγερινός
Θανάσης Αυγερινός

Μήνυμα Μόσχας προς Αθήνα: Οι ΗΠΑ θα σας «πουλήσουν»…

Η γνωστή στη Ρωσία σχολιαστής, Ιρίνα Άλξνις, υποστηρίζει ότι η Αθήνα θα μπορούσε να βρεθεί προ εκπλήξεως, περιμένοντας μάταια αμερικανική υποστήριξη, τη στιγμή που η Άγκυρα επιδεικνύει συχνά απείθεια έναντι της Ουάσιγκτον και διεκδικεί μεγαλύτερο ρόλο και επιρροή στην περιοχή

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
copyright: APImages, eurokinissi
copyright: APImages, eurokinissi

Την προφανή δυσαρέσκεια της ρωσικής διπλωματίας για ελληνικές επιλογές στην εξωτερική πολιτική της χώρας τα τελευταία χρόνια φαίνεται πως αντανακλά ανάλυση στο κρατικό ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων ΡΙΑ-Νόβοστι, που αναφέρεται στο ενδεχόμενο μιας σύγκρουσης Ελλάδας-Τουρκίας και φέρει τον χαρακτηριστικό τίτλο «Ελλάδα εναντίον Τουρκίας: Η Ουάσιγκτον θα βοηθήσει άραγε την Αθήνα;».

Στο άρθρο επισημαίνεται ότι η Ελλάδα επέλεξε τα τελευταία χρόνια να αλλάξει την «ειδική θέση» της, σύμφωνα με την οποία, η συμμετοχή της στην Ευρωπαϊκή Ενωση και το ΝΑΤΟ συμπληρωνόταν από παραδοσιακά καλές σχέσεις με τη Ρωσία, που θυσιάστηκαν στο όνομα μιας «σκληρής φιλοαμερικανικής τροχιάς». Μάλιστα, γίνεται αναφορά στη διπλωματική κρίση με τη Ρωσία, όταν με απόφαση του τότε υπουργού Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, απελάθηκαν από την Ελλάδα για πρώτη φορά μετά τον Ψυχρό Πόλεμο Ρώσοι διπλωμάτες και χαρακτηρίζεται «περίεργη» η επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης να ποντάρει, χωρίς εναλλακτικές, «σε έναν ηγεμόνα (σ.σ. ΗΠΑ), ο οποίος φανερά αποδυναμώνεται σε μια περίοδο μεγάλης κλίμακας αλλαγών παγκοσμίως».

Η επιλογή αυτή, ενόψει μάλιστα μιας πιθανής σύγκρουσης Ελλάδας-Τουρκίας, εκτιμάται ότι μπορεί «να αποδειχθεί ριψοκίνδυνη και εν δυνάμει αποτυχημένη, πολύ περισσότερο από τον κρατικό τυχοδιωκτισμό του Ερντογάν». 

Η γνωστή στη Ρωσία σχολιαστής, Ιρίνα Άλξνις, υποστηρίζει ότι η Αθήνα θα μπορούσε να βρεθεί προ εκπλήξεως, περιμένοντας μάταια αμερικανική υποστήριξη, τη στιγμή που η Άγκυρα επιδεικνύει συχνά απείθεια έναντι της Ουάσιγκτον και διεκδικεί μεγαλύτερο ρόλο και επιρροή στην περιοχή, ενώ οι ΗΠΑ έχουν να επιλύσουν ταυτόχρονα πολλά προβλήματα εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής και το ελληνοτουρκικό είναι ζήτημα «εξαιρετικά άβολο» για την αμερικανική διπλωματία και το ΝΑΤΟ, η συμβίωση στο οποίο κάθε άλλο παρά βοήθησε στην Κύπρο το 1974.

Η Ιρίνα Άλξνις υπενθυμίζει, επίσης, ότι ούτε όλες οι «τυχοδιωκτικές» φιλοδοξίες Τουρκίας και Ερντογάν εξελίσσονται πάντοτε, όπως σχεδιάζει και επικαλείται το παράδειγμα της Β. Συρίας, όπου ο Τούρκος ηγέτης υποχρεώθηκε να περιορίσει πολύ τις ορέξεις του και να συμβιβαστεί με την επέκταση των δυνάμεων Άσαντ εις βάρος του τουρκικού στρατού λόγω της επιμονής του Βλαντίμιρ Πούτιν. 

Το εν λόγω άρθρο έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον για την ελληνική διπλωματία και την εικόνα της Ελλάδας σε μια παραδοσιακά φιλική χώρα, όπως η Ρωσία, η οποία δυστυχώς έχει αφεθεί να συνομιλεί σχεδόν αποκλειστικά με την τουρκική ηγεσία και να εισπράττει διαρκώς «πόρτα» από ελληνικής πλευράς σε κάθε αίτημά της, ακόμη και μετά την υποτιθέμενη «υπέρβαση» της κρίσης του 2018 (απέλαση Mr Bitcoin, αναγνώριση «αυτοκέφαλου» Ουκρανίας κ.ο.κ.). Το πλήρες κείμενό του δημοσιεύεται από το kosmodromio.gr και μας δίνει μια εικόνα για το πώς βλέπουν την Ελλάδα και τις εξελίξεις στη γειτονιά μας αναλυτές πολύ κοντά στη ρωσική πολιτική και διπλωματική ηγεσία.

Διαβάστε ακόμη

Για εγκληματική οργάνωση παραπέμπουν τους αγρότες της Κρήτης μετά τα επεισόδια στα αεροδρόμια

Έχασε μέσα σε μια στιγμή 530 πρόβατα από την ευλογιά - «Ζούμε έναν εφιάλτη, δεν έχουμε μέλλον σε αυτή τη χώρα»

Φρίκη στο Τέξας: 22χρονη γυναίκα βρέθηκε κλειδωμένη σε κλουβί σκύλου - Την «φυλάκισαν» για τιμωρία

ΚΑΝΑΜΕ SUPERMARKET HAUL | Δύο τύποι από σπίτι (EP8)

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
  • Βλαντίμιρ Πούτιν
  • ΗΠΑ
  • Ρωσία
  • ελληνοτουρκικές σχέσεις
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr