• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Κάρτα αναπηρίας στο μετρό: Τι είναι και πώς θα μετακινούνται πια τα ΑμεΑΠάτρα: Κλούβες της ΕΛΑΣ μπλόκαραν ασθενοφόρα, ενώ οι αγρότες ζητούσαν να περάσουνΠανελλαδικές 2026: Ανακοινώθηκαν οι νέοι Συντελεστές Ελάχιστης Βάσης ΕισαγωγήςΝέος ισχυρός σεισμός 6,5 Ρίχτερ στην Ιαπωνία
δημοφιλές τώρα: Έρχεται η μεγαλύτερη ηλιακή έκλειψη των τελευταίων 100 ετών - Πότε, πού και πώς να τη δείτε
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   19.12.2018 16:19
Κατερίνα Τζαβάρα
Κατερίνα Τζαβάρα

Γαβρόγλου: Πώς θα γίνει η μοριοδότηση για τις 15.000 προσλήψεις εκπαιδευτικών

Αλλά και για την εισαγωγή στα ΑΕΙ και τη συμφωνία Κράτους - Εκκλησίας

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
Κώστας Γαβρόγλου/Eurokinissi
Κώστας Γαβρόγλου/Eurokinissi

Με τις 15.000 προσλήψεις εκπαιδευτικών μέσω ΑΣΕΠ την επόμενη τριετία να είναι από τα βασικά θέματα που συζητήθηκαν στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο, ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου μίλησε σε δημοσιογράφους για το σύστημα μοριοδότησης όσον αφορά την προϋπηρεσία αλλά και για το νέο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ μέχρι και… τις σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας.

Σχετικά με τον διαγωνισμό για την πρόσληψη των εκπαιδευτικών, ο υπουργός τόνισε η μοριοδότηση θα αφορά στο μέγιστο 120 μήνες προϋπηρεσίας και θα λαμβάνονται υπόψη ακαδημαϊκά προσόντα (πτυχίο, μεταπτυχιακοί τίτλοι σπουδών) καθώς και κοινωνικά κριτήρια (πολύτεκνοι, άτομα με αναπηρία κλπ).

Ενδιαφέρον έχει η εκτίμηση του υπουργείου για την αναμενόμενη συμμετοχή στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ: για τις 4.500 μόνιμες θέσεις στην εκπαίδευση το 2019 αναμένεται να εκδηλώσουν ενδιαφέρον από 35.000 έως 38.000 άτομα. Ενώ για τις άλλες 10.500 θέσεις, οι υποψήφιοι αναμένεται να ξεπεράσουν τους 100.000 (105.000 εκτιμά ο υπουργός).

Σύμφωνα με τις αναφορές του κ. Γαβρόγλου, στόχος είναι να καταρτιστεί ενιαίος πίνακας που θα αναπροσαρμόζεται προκειμένου οι υποψήφιοι να γνωρίζουν τη σειρά κατάταξής τους.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο υπουργός Παιδείας απάντησε και για τις αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, υπαναχωρώντας σε ανακοίνωση του υπουργείου του. Είπε πως στόχος είναι πέραν των σχολών στις οποίες η εισαγωγή θα απαιτεί τις Πανελλήνιες Εξετάσεις, θα υπάρχουν και άλλες για τις οποίες θα αρκεί ο βαθμός του εθνικού απολυτηρίου. Οι αλλαγές θα αφορούν τα παιδιά που θα φοιτήσουν στην Γ’ Λυκείου από τον Σεπτέμβρη του 2019 και άρα θα δώσουν εξετάσεις το 2020. Μάλιστα ο υπουργός μίλησε παραστατικά για σχολές που θα εμφανίζονται «κόκκινες» ή «πράσινες» στα πεδία του μηχανογραφικού των υποψηφίων ανάλογα με το αν για την εισαγωγή σε αυτές απαιτούνται εξετάσεις σε απόλυτη αντιστοιχία με τη ζήτηση των σχολών αυτών.

Ο υπουργός Παιδείας δέχθηκε από τους δημοσιογράφους ερωτήσεις και για το διάλογο Πολιτείας και Εκκλησίας. Επεσήμανε ότι το θέμα το επεξεργάζεται η αρμόδια επιτροπή που έχει ορίσει η Ιερά Σύνοδος και εμφανίστηκε αισιόδοξος πως το επόμενο διάστημα θα υπάρξει συνάντηση.

Διαβάστε ακόμη

Ένταση και χημικά στην Πάτρα: Μπλόκο της ΕΛΑΣ στη γέφυρα του Ρίου - Έκοψαν την κυκλοφορία με κλούβες

Κρεμλίνο: Οι θέσεις του Τραμπ για το Ουκρανικό συμπίπτουν με τις δικές μας

Απίστευτο περιστατικό στην Αμαλιάδα: Μαθητής γυμνασίου εκβίαζε 12χρονο - Του απέσπασε πάνω από 8.000 ευρώ

Συναγερμός σε Ελλάδα και Ευρώπη: Δότης σπέρματος με καρκινικό γονίδιο έγινε πατέρας τουλάχιστον 197 παιδιών

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • συμφωνία Εκκλησίας-Κράτους
  • Κώστας Γαβρόγλου
  • εκπαιδευτικοί
  • προσλήψεις
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr