• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Μπλόκα στη μισή Ελλάδα: Πάνω από 6.000 τρακτέρ στους δρόμους και έντονη πίεση στην κυβέρνησηΟ ΕΦΕΤ ανακαλεί σοκολάτες Kinder από ράφια σούπερ μάρκετ - Η αιτίαΜάνδρα: Απεγκλωβισμοί 17 ανθρώπων, πλημμυρισμένα υπόγεια και υλικές ζημιές - Γιατί «βουλιάζει» η περιοχήΠαράνομες συνταγογραφήσεις με κέρδη πάνω από 100.000 ευρώ: Τρεις συλλήψεις - Η ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ
δημοφιλές τώρα: Κραυγή απόγνωσης Έλληνα κτηνοτρόφου στο OPEN: «Ποια φέτα; Σε λίγο δε θα έχουμε γάλα ούτε για...
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   07.07.2020 14:58
Μαρία Ζαχαράκη
Μαρία Ζαχαράκη

Ανταποκρίτρια στην Τουρκία

Ενότητες στο άρθρο: 📌 Ακάρ: Απαράδεκτη η προσέγγιση της ΕΕ για Τουρκία📌 «Οι γαλλικοί ισχυρισμοί είναι ψευδείς»

Μπορέλ σε Ακάρ: «Ο διάλογος είναι ο τρόπος επίλυσης των διαφορών»

Ο ύπατος εκπρόσωπος Εξωτερικών Υποθέσεων και Πολιτικής Ασφάλειας είχε συνάντηση με τον υπουργό Άμυνας της Τουρκίας - Ολα όσα συζητήθηκαν

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
Αριστερά ο Μπορέλ, δεξιά ο Ακάρ (Turkish Defense Ministry via AP, Pool)
Αριστερά ο Μπορέλ, δεξιά ο Ακάρ (Turkish Defense Ministry via AP, Pool)

Συνάντηση με τον υπουργό Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, είχε ο ύπατος εκπρόσωπος Εξωτερικών Υποθέσεων και Πολιτικής Ασφάλειας, Ζοζέπ Μπορέλ, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν όλα τα περιφερειακά ζητήματα και κυρίως η Λιβύη.

Ο Ζοζέπ Μπορέλ επανέλαβε ότι πρέπει να αυξηθούν οι συνομιλίες μεταξύ Τουρκίας και ΕΕ, προσθέτοντας ότι «υπάρχουν πολλά ζητήματα που πρέπει να συζητηθούν, προκειμένου να αποφευχθούν παρεξηγήσεις ή επιδείνωση των σχέσεών μας. Υπάρχουν διαφωνίες μεταξύ μας για ορισμένα θέματα, αλλά ο διάλογος είναι ο τρόπος επίλυσής τους».

«Υπήρξε ένα πρόβλημα μεταξύ των μελών του ΝΑΤΟ και διερευνάται από το ΝΑΤΟ. Ο Ακάρ μου έδωσε επίσης λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με αυτό το θέμα. Αυτές οι πληροφορίες κοινοποιούνται και στο ΝΑΤΟ», δήλωσε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος.

ΚΟΣΜΟΣ 07.01.2020 18:25
Ε.Ε. : Καταδικάζει την «τουρκική παρέμβαση» στη Λιβύη ο Ζοζέπ Μπορέλ (vid)
Ε.Ε. : Καταδικάζει την «τουρκική παρέμβαση» στη Λιβύη ο Ζοζέπ Μπορέλ (vid)

Αναφερόμενος στη Συρία και τη Λιβύη, ο Ζοζέπ Μπορέλ υποστήριξε ότι η ΕΕ καταβάλλει προσπάθειες για την αποφυγή συγκρούσεων σε αυτές τις περιοχές, σημειώνοντας, ταυτόχρονα ότι αίτημα της ΕΕ είναι η διασφάλιση μιας πολιτικής λύσης στη Συρία, καθώς και να επιτραπεί στους πρόσφυγες να επιστρέψουν στις χώρες τους, ενώ για τη Λιβύη ανέφερε ότι αίτημα αντίστοιχα της ΕΕ είναι η κατάπαυση πυρός και η έναρξη ειρηνευτικών συνομιλιών.

Ακάρ: Απαράδεκτη η προσέγγιση της ΕΕ για Τουρκία

Ακάρ και Μπορέλ προήδρευσαν της συνάντησης των αντιπροσωπειών, όπου ο Τούρκος υπουργός Άμυνας δήλωσε πως «είχαμε μια πολύ χρήσιμη, ειλικρινή, παραγωγική συνομιλία, που αποτελεί συνέχεια των συνομιλιών μας στο παρελθόν», προσθέτοντας ότι «ανταλλάξαμε επίσης απόψεις για διμερή και περιφερειακά ζητήματα, ιδίως για τη Λιβύη και τη Συρία».

Ο Χουλουσί Ακάρ τόνισε την ανάγκη για μία αποτελεσματική συνεργασία μεταξύ Τουρκίας και ΕΕ, η οποία θα ωφελήσει και τις δύο πλευρές αλλά και την περιοχή, αν και κατηγόρησε την ΕΕ για «μονομερείς, μη αντικειμενικές, προκατειλημμένες προσεγγίσεις, που αγνοούν τα δικαιώματα, τη συνάφεια και τα συμφέροντα που έχει η χώρα μας», χαρακτηρίζοντάς τες μάλιστα ως «απαράδεκτες».

Ζοζέπ Μπορέλ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ 31.05.2020 07:30
Μπορέλ στο Έθνος: Καμία διαπραγμάτευση με την Τουρκία όσο δεν σταματά τις γεωτρήσεις
Μπορέλ στο Έθνος: Καμία διαπραγμάτευση με την Τουρκία όσο δεν σταματά τις γεωτρήσεις

«Οι γαλλικοί ισχυρισμοί είναι ψευδείς»

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας παρουσίασε επίσης στον Ζοζέπ Μπορέλ έγγραφα και πληροφορίες σχετικά με το περιστατικό στη Μεσόγειο ανάμεσα σε τουρκικά και γαλλικά πλοία.

«Το εξηγήσαμε με πολύ σαφή τρόπο. Επομένως, για άλλη μια φορά αποδείξαμε ότι οι γαλλικοί ισχυρισμοί δεν αντικατοπτρίζουν τα γεγονότα. Ήταν πληροφορίες που έχουμε δώσει και στις στρατιωτικές και πολιτικές αρχές του ΝΑΤΟ. Επομένως, οι Γάλλοι φίλοι μας θα αποκτήσουν με κάποιο τρόπο αυτές τις πληροφορίες και τα γεγονότα θα γίνουν πλήρως κατανοητά. Άρα μετά την αξιολόγηση αυτών των πληροφοριών από τους Γάλλους συμμάχους μας και τη διαπίστωση της αλήθειας, περιμένουμε μια συγγνώμη από τους Γάλλους φίλους μας», υπογράμμισε ο Χουλουσί Ακάρ, επισημαίνοντας ότι στην Τουρκία οι προσδοκίες είναι υψηλές για τον κ. Μπορέλ.

Διαβάστε ακόμη

Αυτά είναι τα πρόσωπα που αναζήτησαν περισσότερο οι Έλληνες στη Google - «Πρωτιά» για την Klavdia

Είναι επίσημο: Η Netflix εξαγοράζει την Warner Bros για αστρονομικό ποσό

Παράνομες συνταγογραφήσεις με κέρδη πάνω από 100.000 ευρώ: Τρεις συλλήψεις - Η ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ

Έφηβος εξομολογείται πώς κατέληξε να κάνει 11 γραμμαρία κεταμίνης τη μέρα στα 13 του

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • Λιβύη
  • Ζοζέπ Μπορέλ
  • Χουλούσι Ακάρ
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr