• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Γρίφος η τύχη του Λαριτζανί: Διαψεύδει τον θάνατό του το Ιράν - Νέοι βομβαρδισμοί στη ΒηρυτόΝέα προθεσμία πήρε ο 23χρονος για τη δολοφονία του Κλεομένη - «Υπάρχει ομερτά» καταγγέλλει η οικογένεια του 20χρονουΑναμένεται να εκδοθεί στην Ελλάδα διαχειριστής μεγάλης ΜΚΟ που συνελήφθη στη ΝορβηγίαΘάνατος 3χρονου Άγγελου: «Του έδιναν ηρεμιστικά για να μην αντιδρά» - Σοκάρει το κατηγορητήριο
δημοφιλές τώρα: Πώς θα φτιάξεις φίνο μπακαλιάρο-σκορδαλιά για την 25η Μαρτίου και όχι μόνο
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   27.07.2020 14:01
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Διαψεύδει άσκηση Ελλάδας-ΗΠΑ το «Αναντολού»📌 Τα σημάδια αποκλιμάκωσης και τα «παιχνίδια» με το Twitter

«Μάτια» στο Αιγαίο μέχρι να λήξει η τουρκική NAVTEX - Οι επόμενες κινήσεις της Αθήνας

Τουλάχιστον μέχρι τις 2 Αυγούστου, η Ελλάδα παραμένει σε κατάσταση επιφυλακής στο Αιγαίο

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
Φρεγάτα του ΠΝ (eurokinissi)
Φρεγάτα του ΠΝ (eurokinissi)

Η Ανγκελα Μέρκελ, ξεκαθάρισε στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να κατεβάσει τους τόνους γιατί «οι Ελληνες δεν αστειεύονται» και του διεμήνυσε ότι «με εκθέτεις», αφήνοντας να εννοηθεί ότι Τουρκία δεν θα καταφέρει να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου με την Ευρώπη για να εξαντλήσει τις όποιες πιθανότητες διατηρεί για ενσωματωθεί στην Ενωση αν συνεχίσει την παραβατική συμπεριφορά.

Γνωρίζοντας η Αθήνα πως η διεθνής κοινότητα είναι μαζί της και μολονότι στο τρίγωνο Μέγαρο Μαξίμου – Βασιλίσσης Σοφίας – Πεντάγωνο εκφράζεται συγκρατημένη αισιοδοξία πως τα ταχύτατα αντανακλαστικά των Ενόπλων μας Δυνάμεων σε συνδυασμό με την ηχηρή αποδοκιμασία των ελιγμών της Τουρκίας από παίκτες – κλειδιά της παγκόσμιας σκακιέρας αποτρέπουν προς ώρας τουλάχιστον την τουρκική επιθετικότητα, το Πολεμικό μας Ναυτικό θα βρίσκεται σε κατάσταση επιφυλακής τουλάχιστον έως τις 2 Αυγούστου, όταν και εκπνέει η τουρκική Νavtex. Οι ενδείξεις αποκλιμάκωσης καθρεφτίζονται και στις κινήσεις του δικών μας πολεμικών σκαφών, καθώς ορισμένες μονάδες επιστρέφουν στις βάσεις τους, μιμούμενες την αντίστοιχη πορεία των τουρκικών σκαφών.

Διαψεύδει άσκηση Ελλάδας-ΗΠΑ το «Αναντολού»

Πηγές του τουρκικού πρακτορείου «Αναντολού» διαψεύδουν τη διεξαγωγή κοινής άσκησης μεταξύ Ελλάδας-ΗΠΑ στα νότια της Κρήτης, υποστηρίζοντας ότι το αεροπλανοφόρο Αιζενχάουερ συνοδευόμενο από 3 αμερικανικά πολεμικά πλοία τις επόμενες μέρες θα συμμετάσχει σε άσκηση της Επιχείρησης Ασπίδας της Μεσογείου με το τουρκικό πολεμικό ναυτικό.

Η εφημερίδα «Γενί Σαφάκ» πάντως σήμερα στο πρωτοσέλιδό της κάνει λόγο για «Νέα Πρόκληση στην Κρήτη», εξαιτίας της κοινής άσκησης Ελλάδας-ΗΠΑ.

Τα σημάδια αποκλιμάκωσης και τα «παιχνίδια» με το Twitter

Από το απόγευμα του Σαββάτου, υπάρχουν σημάδια σταδιακής αποκλιμάκωσης στο Αιγαίο, με στρατιωτικές πηγές να αναφέρουν ότι ορισμένα τουρκικά πλοία γυρίζουν στις βάσεις τους. Ωστόσο, ενώ το ερευνητικό σκάφος Ορούτς Ρέις παρέμενε αμετακίνητο στην Αττάλεια, εμφανίστηκε ένα tweet στο λογαριασμό της πρεσβείας της Τουρκίας στις ΗΠΑ, που ανακοίνωνε την έναρξη σεισμικών ερευνών στο Ανατολικό Αιγαίο. Λίγες ώρες αργότερα η συγκεκριμένη ανάρτηση «κατέβηκε» και έγινε νέα ανάρτηση που ανέφερε ότι το τουρκικό γεωτρύπανο είχε δηλώσει στις 21 Ιουλίου ότι θα ξεκινήσει τις έρευνες.

Αξίζει να τονιστεί, μάλιστα, πως σύμφωνα με την ιστοσελίδα Marine Traffic, το ερευνητικό σκάφος Ορούτς Ρέις την ώρα του πρώτου tweet της τουρκικής πρεσβείας στην Ουάσινγκτον, βρισκόταν αγκυροβολημένο στα ανοιχτά της Αττάλειας.

Διαβάστε ακόμη

Γρίφος η τύχη του Λαριτζανί: Διαψεύδει τον θάνατό του το Ιράν - Νέοι βομβαρδισμοί στη Βηρυτό

Νέα προθεσμία πήρε ο 23χρονος για τη δολοφονία του Κλεομένη - «Υπάρχει ομερτά» καταγγέλλει η οικογένεια του 20χρονου

Σκάνδαλο στα social media μετά τα Όσκαρ 2026: Σκουπίδια στο Dolby Theatre και αντιδράσεις για υποκρισία των σταρ

Εντυπωσιακή ανακάλυψη: Ο πλανήτης που αποτελείται από λιωμένη λάβα - Ποιος είναι ο μακρινός κόσμος «L98-59d»

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • τουρκική προκλητικότητα
  • κρίση στη Μεσόγειο
  • Ορούτς Ρέις
  • NAVTEX
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr