• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Δεν είχε δίπλωμα ο οδηγός μηχανής που παρέσυρε αστυνομικούς στην Αττική ΟδόΤο ΣτΕ έκρινε ότι τα νοσοκομεία έχουν την ευθύνη της ασφάλειας ασθενών, επισκεπτών και προσωπικούΟι πρώτες δηλώσεις Πιερρακάκη: «Οι παλιοί διχασμοί μεταξύ βορρά-νότου ανατράπηκαν»Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Χατζηδάκη-Τσιάρα με αγρότες: Δεσμεύσεις αλλά και φόβος προστίμων από τις Βρυξέλλες
δημοφιλές τώρα: Όπου φύγει φύγει οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ: Αδειάζουν τα νοσοκομεία - «Έχουμε εξοπλισμό, δεν έχουμε...
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   21.08.2020 16:47
Newsroom
Newsroom

Πέτσας: Καμία ανάγκη για οριζόντια μέτρα

Τι δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για την πανδημία του κορονοϊού και τις μάσκες στα σχολεία

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
(Eurikinissi)
(Eurikinissi)

«Βρισκόμαστε σε μία φάση αύξησης κρουσμάτων», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, με αφορμή την πανδημία του κορονοϊού. Συγκεκριμένα, ο κ. Πέτσας μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΪ 100,3, ανέφερε ότι μετά την εν λόγω φάση αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού θα ακολουθήσει μια πτώση ενώ επεσήμανε ότι η πίεση στο Σύστημα Υγείας είναι σχετικά περιορισμένη.

«Βλέπουμε μια αύξηση εισαγωγών, που δεν μεταφράζεται, όμως, σε αντίστοιχη αύξηση εισαγωγών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας ή σε διασωληνωμένους. Αντίθετα, είδαμε μια αύξηση στην αρχή και μια σταθεροποίηση μετέπειτα στις ΜΕΘ και στους διασωληνωμένους, κάτι το οποίο είναι θετικό», τόνισε ο κ. Πέτσας. Η εν λόγω σταθεροποίηση, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, μπορεί να σχετίζεται με πολλά πράγματα όπως: «Με τη μείωση της μέσης ηλικίας των ανθρώπων που έχουν τον ιό, με το γεγονός ότι έχουμε καλύτερα υγειονομικά πρωτόκολλα και καλύτερα φάρμακα όσον αφορά την αντιμετώπισή τους, με το γεγονός ότι μπορεί να υπάρχει μία διαφορετική επήρεια του ιού και μικρότερη επιθετικότητα ενδεχομένως, λόγω του αρκετού χρονικού διαστήματος που κυκλοφορεί στην κοινότητα. Υπάρχουν διάφορες αιτίες, οι οποίες εξετάζονται όλες φυσικά από τους ειδικούς. Αλλά αυτή τη στιγμή δεν βλέπουμε μια πολύ μεγάλη πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Προετοιμαζόμαστε για να αντιμετωπίσουμε ενδεχόμενη πίεση στο Σύστημα Υγείας τους επόμενους μήνες που θα έχουμε και άλλου τύπου ιώσεις, όπως η γρίπη».

Τόνισε δε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποια ανάγκη για οριζόντια μέτρα, κυρίως γιατί η Ελλάδα, σύμφωνα με το κ. Πέτσας «έχει μία από τις καλύτερες ιχνηλατήσεις στον κόσμο, χάρη στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, στον ΕΟΔΥ και στους ανθρώπους του Υπουργείου Υγείας και αυτό μας βοηθάει να παίρνουμε έγκαιρα τοπικού χαρακτήρα μέτρα. Αυτή τη στιγμή έχουμε ένα πολύ καλό σύστημα ιχνηλάτησης, επενδύουμε σε αυτό, παίρνουμε συνεχώς προσωπικό για να κάνει πολύ καλά τη δουλειά του και αυτό μας έχει βοηθήσει πάρα πολύ και στην πρώτη φάση της πανδημίας και στη δεύτερη».

Σχετικά με τις μάσκες στα σχολεία είπε ότι κάποιοι προέτρεχαν για να δείξουν ότι η κυβέρνηση τις δίνει δωρεάν επειδή εκείνοι το είπαν. «Αυτά είναι φαιδρότητες. Το βασικό ήταν η ημερομηνία έναρξης της σχολικής χρονιάς, τα μέτρα ασφαλείας με τα οποία θα γυρίσουν οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές μας στα σχολεία και η υποχρέωση, φυσικά, όπως είπαμε, του κράτους να παράσχει δωρεάν τη μάσκα, εφόσον αυτή είναι η σύσταση των ειδικών».

Διαβάστε ακόμη

Ο Ζελένσκι «δείχνει» δημοψήφισμα για το εδαφικό της Ουκρανίας: «Ο λαός πρέπει να έχει λόγο»

«Μην σκίσετε κανένα καλσόν»: Ένταση μεταξύ Κωνσταντοπούλου-Συρεγγέλα στην Εξεταστική

Οι πρώτες δηλώσεις Πιερρακάκη: «Οι παλιοί διχασμοί μεταξύ βορρά-νότου ανατράπηκαν»

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Χατζηδάκη-Τσιάρα με αγρότες: Δεσμεύσεις αλλά και φόβος προστίμων από τις Βρυξέλλες

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • Στέλιος Πέτσας
  • Κορονοϊός
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr