• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Σεισμός τώρα: 4,2 Ρίχτερ ανάμεσα σε Κρήτη και ΑντικύθηραΕΛΑΣ: Εξάρθρωσε εγκληματική οργάνωση που «ξάφριζε» κατοικίες σε όλη τη χώρα - 12 συλλήψειςΜαζική κλιμάκωση από τους αγρότες: Ένταση σε αεροδρόμια και τελωνεία - Νέα μπλόκα από Δευτέρα και κυβέρνηση σε… σκληρή γραμμήΆνω Λιόσια: Εγκατέλειψε τη 2χρονη ανιψιά του σε κλεμμένο ΙΧ ενώ τον καταδίωκε η ΕΛΑΣ
δημοφιλές τώρα: Κραυγή απόγνωσης Έλληνα κτηνοτρόφου στο OPEN: «Ποια φέτα; Σε λίγο δε θα έχουμε γάλα ούτε για...
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   23.12.2018 14:37
Newsroom
Newsroom

Βίτσας: Το 2019 κλείνει το Κέντρο Υποδοχής προσφύγων στη Σάμο

Σε συνέντευξή του, ο υπουργός αναφέρει ότι το πρόβλημα της Ευρώπης είναι η οικονομική ανισότητα και όχι η μετανάστευση

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
φωτογραφία αρχείου/Eurokinissi
φωτογραφία αρχείου/Eurokinissi

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας, σε συνέντευξη που παραχώρησε, μίλησε για το Μεταναστευτικό και τη στάση της Ευρώπης απέναντι σε αυτό, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι μέσα στο 2019 θα κλείσει το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) στο Βαθύ της Σάμου. «Στόχος μας, μέσα στους πρώτους μήνες του 2019 να δημιουργήσουμε ένα νέο σύγχρονο ΚΥΤ σε διαφορετικό μέρος -υπάρχουν προτάσεις, στην ουσία θα νοικιάσουμε- ώστε να κλείσουμε το υπάρχον ΚΥΤ στο Βαθύ και να μπορέσουν οι υπηρεσίες μας να διαχειριστούν καλύτερα την κατάσταση», δηλώνει σχετικά.

Επίσης, υπογραμμίζει τις προσπάθειες που γίνονται για την ένταξη των προσφύγων και μεταναστών στην ελληνική και ευρωπαϊκή κοινωνία. «Πάνω από 12.000 παιδιά πάνε σήμερα στο σχολείο και αυτό το σύστημα αναπτύσσεται συνέχεια», αναφέρει και πρόσθεσε ότι το πρόγραμμα ένταξης ενηλίκων θα επεκταθεί σε όλη την Ελλάδα.

Παράλληλα, σημειώνει ότι πάνω από 1.000 άτομα έχουν πάει στη Γερμανία, στο πλαίσιο της οικογενειακής επανένωσης. «Είμαστε σε καλό δρόμο για διμερείς συμφωνίες με χώρες της Ευρώπης είτε για τους ασυνόδευτους ανηλίκους, είτε για ανθρώπους με ικανότητες στον αγροτικό τομέα», προσθέτει.

Στη συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αυγή»,  ο κ. Βίτσας αναδεικνύει την οικονομική ανισότητα ως «το πραγματικό πρόβλημα» που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η Ευρώπη. «Το πραγματικό πρόβλημα αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη είναι η ανισότητα. Αυτό γίνεται προσπάθεια να κρυφτεί πίσω από το μεταναστευτικό και είναι χαρακτηριστικό ότι χώρες οι οποίες δεν δέχονται μετανάστες, στην ουσία υλοποιούν μαζί με τον εθνικισμό τους ένα από τα πιο βαριά νεοφιλελεύθερα προγράμματα που ανοίγουν την ψαλίδα μεταξύ των τάξεων», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος προτάσσει την αντίληψη ότι «η εφαρμογή του διεθνούς δικαίου, η αλληλεγγύη στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη και η αλληλεγγύη μεταξύ κοινωνιών και κρατών» είναι η λύση. Μάλιστα, μιλώντας για το Παγκόσμιο Σύμφωνο Μετανάστευσης, τονίζει ότι μπορεί να μην είναι νομικά δεσμευτικό, είναι όμως «πολιτικά και ηθικά».

Διαβάστε ακόμη

Κραυγή απόγνωσης Έλληνα κτηνοτρόφου στο OPEN: «Ποια φέτα; Σε λίγο δε θα έχουμε γάλα ούτε για γιαούρτι»

Δύσκολες ώρες για τον πατέρα της Μέγκαν Μαρκλ - Ακρωτηριάστηκε το πόδι του και νοσηλεύεται στην εντατική

Κλήρωση Μουντιάλ 2026: Οι 12 όμιλοι για το μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού του καλοκαιριού

«Η Τουρκία εγκαταλείπει τα S-400 και ξεκινάει να προμηθεύεται F-35», λέει ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • μετανάστευση
  • Ευρώπη
  • Δημήτρης Βίτσας
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr