• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Να φτάσει για όλους - Υπολογίζοντας τις ποσότητες για το γιορτινό τραπέζιΟι πέντε αλλαγές του Άδωνι Γεωργιάδη στα νοσοκομεία στις αρχές του 2026ΕΛΤΑ: Λουκέτα δια... μετασχηματισμού και εξυπηρέτηση shop in shop - Ποιο το σχέδιο της κυβέρνησης«Αλμυρό» το νερό των Αθηναίων: Αυξήσεις στα τιμολόγια προτείνει η ΕΥΔΑΠ - Πώς θα κυμανθούν οι χρεώσειςΑμετακίνητοι στα μπλόκα οι αγρότες που κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις - Πώς απαντά η κυβέρνηση
Πρωινή ενημέρωση: ➔ Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | ➔ Μάθετε περισσότερα για τον καιρό σήμερα | ➔ Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   30.11.2020 17:39
Βούλα Κεχαγιά
Βούλα Κεχαγιά

Πολιτικό Ρεπορτάζ

ΣΥΡΙΖΑ για «διπλά βιβλία» με κρούσματα: Το Μαξίμου αναζητά εξιλαστήρια θύματα

Η Κουμουνδούρου συντηρεί το θέμα ψηλά στην ατζέντα της κι επανέρχεται κατηγορώντας την κυβέρνηση για για πολιτικά παιχνίδια με την πανδημία

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Αν η κυβέρνηση δεν δώσει άμεσα στη δημοσιότητα όλα τα πρακτικά της Επιτροπής Εμπειρογνωμώνων για τον κορονοϊό covid-19 τότε αυτό συνιστά ομολογία ενοχής του πρωθυπουργού λέει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κλιμακώνοντας την κριτική του αναφορικά με τα δημοσιεύματα που εμφανίζουν διπλή καταγραφή των κρουσμάτων σε παράλληλες πλατφόρμες με ευθύνη του ΕΟΔΥ.

Η Κουμουνδούρου συντηρεί το θέμα ψηλά στην ατζέντα της κι επανέρχεται στο θέμα της τήρησης «διπλών βιβλίων» για το οποίο άλλωστε έχει ζητήσει την παρέμβαση του εισαγγελέα για λόγους δημοσίου συμφέροντος. «Αφού διαψεύδονται οι σχετικές αποκαλύψεις γιατί η κυβέρνηση επιμένει εδώ και έξι μήνες στην απόκρυψη των πρακτικών της Επιτροπής;» διερωτώνται στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνοντας πως πρέπει να διαπιστωθεί εάν η Επιτροπή έκανε στην κυβέρνηση λάθος υποδείξεις στηριζόμενη σε εσφαλμένα επιδημιολογικά δεδομένα όπως για παράδειγμα στο lockdown της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία οι αναφορές για μαγείρεμα των στατιστικών έχουν γίνει εδώ και πολύ καιρό και από τον ΟΕΝΓΕ και εάν ισχύουν οι σχετικές καταγγελίες αναδεικνύουν εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης που πορεύεται με μόνο πιλότο την επικοινωνιακή διαχείριση της πανδημίας.

«Η κυβέρνηση δεν μπορεί άλλο ούτε να παίζει πολιτικά παιχνίδια με την πανδημία, ούτε να κρύβεται» σχολιάζει με ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση τονίζοντας πως οι αποκαλύψεις για παράλληλες πλατφόρμες καταγραφής κρουσμάτων και ελλιπή ενημέρωση των μελών της Επιτροπής για τα πραγματικά επιδημιολογικά δεδομένα και τον καθημερινό αριθμό τεστ, δεν μπορούν να μείνοουν αναπάντητες.

Στο ίδιο πνεύμα ο τομεάρχης Υγείας της κοινοβουλευτικής ομάδας Ανδρέας Ξανθός κατέθεσε ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια ζητώντας απαντήσεις για θέματα διαφάνειας στη διαχείριση της πανδημίας. Για την ακρίβεια ρωτά τι προτίθεται το υπουργείο Υγείας να κάνει ώστε να εξαλείψει τις σκιές περί αδιαφάνειας και πολιτικής ιδιοτέλειας κατά τον χειρισμό της κρίσης, αποκαθιστώντας την αξιοπιστία της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων και την εμπιστοσύνη των πολιτών στις εισηγήσεις της. Επαναφέρει δε το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για δημοσιοποίηση των πρακτικών της Επιτροπής καταλογίζοντας στην κυβέρνηση άρνηση επικίνδυνη για την αξιοπιστία της επιστημονικής κοινότητας και της Πολιτείας στη μάχη κατά του κορονοϊού.

Αναφορικά με τις πολιτικές ευθύνες για την κατάσταση στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρουν πως αφορούν πρωτίστως τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη διαβλέποντας προσπάθεια του Μαξίμου να αναζητήσει εξιλαστήρια θύματα για να μειώσει τη φθορά στο πρόσωπο του ίδιου του πρωθυπουργού.

Διαβάστε ακόμη

Η σιωπή του Μαξίμου για ΟΠΕΚΕΠΕ, η διαλυτική διαφωνία στην ΕΕ για τα ρωσικά κεφάλαια και η περίεργη απάντηση Φάμελλου για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ

ΕΛΤΑ: Λουκέτα δια... μετασχηματισμού και εξυπηρέτηση shop in shop - Ποιο το σχέδιο της κυβέρνησης

«Αλμυρό» το νερό των Αθηναίων: Αυξήσεις στα τιμολόγια προτείνει η ΕΥΔΑΠ - Πώς θα κυμανθούν οι χρεώσεις

Αμετακίνητοι στα μπλόκα οι αγρότες που κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις - Πώς απαντά η κυβέρνηση

επόμενο άρθρο
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr