Πελώνη: Η απάντηση για ωράριο κυκλοφορίας και μετακίνηση εκτός νομού
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό

Η σταδιακή χαλάρωση για την άρση μέτρων στο lockdown είναι ο στόχος της κυβέρνησης ανάλογα με την επιδημιολογική κατάσταση, σημειώνει η Αριστοτελία Πελώνη, η οποία ρωτήθηκε για το ωράριο στην απαγόρευση κυκλοφορίας και τη μετακίνηση εκτός νομού.
Ο στόχος της κυβέρνησης, εφόσον η επιδημιολογική κατάσταση το επιτρέψει, είναι να προχωρήσει σε σταδιακή χαλάρωση των μέτρων του κορονοϊού και στο άνοιγμα δραστηριοτήτων -όπως του λιανεμπορίου- με αυστηρούς κανόνες, υπογράμμισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.
Διαβάστε επίσης: Κεραμέως: Στόχος το άνοιγμα σχολείων με self test την ερχόμενη εβδομάδα
Η Αριστοτελία Πελώνη είπε πως προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν το λιανεμπόριο και τα σχολεία (με πρώτα τα Γυμνάσια και τα Λύκεια). «Θέλουμε να γίνουν προσαρμογές στα μέτρα, να δοθούν “ανάσες” στην κοινωνία και να επιτραπούν δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους», τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος μιλώντας στον ΑΝΤ1.
Μετακινήση εκτός νομού
Η Αριστοτελία Πελώνη, αναφερόμενη στις διαδημοτικές μετακινήσεις και στις μετακινήσεις εκτός νομού, αλλά και στην επέκταση του ωραρίου κυκλοφορίας, απάντησε πως είναι νωρίς ακόμα για αυτές τις αλλαγές.
Για το άνοιγμα της εστίασης, εκτίμησε πως θα εξεταστεί μετά τα μέσα Απριλίου, εφόσον το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα, ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να επιτραπούν οι αθλητικές δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους, συστήνοντας υπομονή για την ανακοίνωση των νέων μέτρων.
Διαβάστε επίσης: Κικίλιας: «Δέχεται μεγάλη πίεση το ΕΣΥ - 1,5 εκατ. εμβολιασμοί εντός Απριλίου»
- Ο Βόλος ξαναζεί τον εφιάλτη: Δεκάδες απεγκλωβισμοί, χωρίς ρεύμα και παράταση αγωνίας για τις επόμενες ώρες - Εικόνες που καθηλώνουν
- Ποια σήματα θα εκπέμψει στους «γαλάζιους» βουλευτές ο Μητσοτάκης: Η μάχη σε δύο μέτωπα και τα πρώτα δημοσκοπικά μηνύματα
- Μάχη για να προλάβουν τις ελλείψεις φαρμάκων πριν τις ιώσεις και τη γρίπη: Τα μέτρα Χρυσοχοΐδη
- ΤτΕ: Αύξηση των καταθέσεων των νοικοκυριών και μείωση των δανείων τον Αύγουστο
- EBRD για ελληνική οικονομία: Προβλέπει ανάπτυξη 2,4% φέτος και 2,3% το 2024
- Το έκανε το θαύμα του ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος...
- 2.200 χρόνια δεν τολμάει να πλησιάσει κανείς: Ο τάφος που φοβούνται να ανοίξουνε και οι πιο έμπειροι αρχαιολόγοι

Gowise.gr, Κάνε σύγκριση ανμέσα απο 27 ασφαλιστικές εταιρίεςΑκολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr