• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Διπλό φονικό στην Φοινικούντα: Δύο γυναίκες στο μικροσκόπιο των Αρχών - Τα λάθη που «καίνε» τον ανιψιόΤραμπ: «Θα ανταποδώσουμε» - Τρεις νεκροί Αμερικανοί από επίθεση του Ισλαμικού Κράτους στη ΣυρίαΠειραιάς: Νεαρός οδηγός ξυλοφόρτωσε ντελιβερά για την προτεραιότητα - Συνελήφθη και ο συνοδηγόςΕργατικό ατύχημα στη Νάξο: Υποχώρησαν τα κάγκελα και έπεσαν σε τάφρο - Τους απεγκλώβισε η Πυροσβεστική
δημοφιλές τώρα: Αττική οδός: Αυξήσεις στα διόδια από 1η Ιανουαρίου - Ποιες θα είναι οι τιμές
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   25.07.2021 13:01
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία

ΣΥΡΙΖΑ για πόθεν έσχες Μητσοτάκη: Δεν μπορεί πλέον να κρύβεται πίσω από απειλές και ύβρεις

Ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
Τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κουμουνδούρου (Copyright: Eurokinissi/Τατιάνα Μπόλαρη)
Τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κουμουνδούρου (Copyright: Eurokinissi/Τατιάνα Μπόλαρη)

Επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία μετά το νέο δημοσίευμα της εφημερίδας Documento για το πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη και της συζύγου του, Μαρέβας Γκραμπόφσκι. 

Η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορεί τον πρωθυπουργό για επαναλαμβανόμενα ψεύδη.

«Τρεις φορές τις τελευταίες εβδομάδες φέρεται να είπε ψέματα για να διαψευστεί αργότερα από επίσημα έγγραφα των γαλλικών και ελληνικών Αρχών. Τελευταία του προσπάθεια ήταν η δημοσιοποίηση, μέσω του γραφείου Τύπου του ΠΘ, ενός ιδιωτικού συμφωνητικού χωρίς αυτό να συνοδεύεται από επίσημα έγγραφα. 

Και αυτή η προσπάθεια όμως δείχνει να καταρρίπτεται σήμερα και μάλιστα από τους ίδιους τους πρωταγωνιστές της υπόθεσης. Σύμφωνα με όσα φέρνει στο φως η εφημερίδα Documento η σύζυγος του πρωθυπουργού κατέθεσε στις ελληνικές Αρχές το 2018, δύο χρόνια μετά την υποτιθέμενη μεταβίβαση, έγγραφο των γαλλικών Αρχών σύμφωνα με το οποίο είναι η νόμιμη εκπρόσωπος της γαλλικής εταιρείας», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Επιπλέον ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι «η απάντηση στο ερώτημα δεν αφορά την τρέχουσα πολιτική αντιπαράθεση. Δεν είναι ζήτημα πολιτικό, είναι ζήτημα δημοκρατίας, ισονομίας και δικαιοσύνης. Σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα δε θα μπορούσε να σταθεί ούτε λεπτό ένας πρωθυπουργός που παρανόμησε και απαντά με επαναλαμβανόμενα ψέματα και χωρίς επαρκείς εξηγήσεις προς την κοινή γνώμη και τη δικαιοσύνη. Στην Ελλάδα;»

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία 

Εδώ και 15 ημέρες καλούμε τον κ. Μητσοτάκη να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις για τις ανακριβείς δηλώσεις πόθεν έσχες που καταθέτει εδώ και 4 χρόνια. Αντί απαντήσεων όμως προσπάθησε με ψεύδη να συσκοτίσει την υπόθεση κάνοντας τα πράγματα χειρότερα. 

Τρεις φορές τις τελευταίες εβδομάδες φέρεται να είπε ψέματα για να διαψευστεί αργότερα από επίσημα έγγραφα των γαλλικών και ελληνικών Αρχών. Τελευταία του προσπάθεια ήταν η δημοσιοποίηση, μέσω του γραφείου Τύπου του ΠΘ, ενός ιδιωτικού συμφωνητικού χωρίς αυτό να συνοδεύεται από επίσημα έγγραφα. 

Και αυτή η προσπάθεια όμως δείχνει να καταρρίπτεται σήμερα και μάλιστα από τους ίδιους τους πρωταγωνιστές της υπόθεσης. Σύμφωνα με όσα φέρνει στο φως η εφημερίδα Documento η σύζυγος του πρωθυπουργού κατέθεσε στις ελληνικές Αρχές το 2018, δύο χρόνια μετά την υποτιθέμενη μεταβίβαση, έγγραφο των γαλλικών Αρχών σύμφωνα με το οποίο είναι η νόμιμη εκπρόσωπος της γαλλικής εταιρείας. 

Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί πλέον να κρύβεται πίσω από απειλές και ύβρεις. Συνελήφθη διπλά ψευδόμενος. Και σε ό,τι αφορά την ψευδή δήλωση πόθεν έσχες, γεγονός που συνιστά ποινικό αδίκημα, και σε όσα ανέφερε για να το δικαιολογήσει.

Επαναλαμβάνουμε, λοιπόν, το ερώτημα που προφανώς δεν απευθύνεται μόνο προς την εκτελεστική εξουσία: 

Είναι σε αυτό το τόπο όλοι οι πολίτες ίσοι απέναντι στο νόμο ή οι νόμοι και η δικαιοσύνη αφορούν όλους εκτός από τον κ. Μητσοτάκη και την οικογένειά του;

Η απάντηση στο ερώτημα δεν αφορά τη τρέχουσα πολιτική αντιπαράθεση. Δεν είναι ζήτημα πολιτικό, είναι ζήτημα δημοκρατίας, ισονομίας και δικαιοσύνης. Σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα δεν θα μπορούσε να σταθεί ούτε λεπτό ένας πρωθυπουργός που παρανόμησε και απαντά με επαναλαμβανόμενα ψέματα και χωρίς επαρκείς εξηγήσεις προς την κοινή γνώμη και τη δικαιοσύνη. 

Στην Ελλάδα;»

Όλες οι ειδήσεις

Κορονοϊός: Αυξάνονται οι εισαγωγές - Έκκληση για εμβολιασμό - «Κατεβάζει τον κίνδυνο θανάτου 100 φορές»

Πανελλήνιες 2021: Μεγάλες ανατροπές φέτος, στις βάσεις του μισού μηχανογραφικού δελτίου

Χρίστος Δήμας: Πάνω από 500 εκατομμύρια ευρώ για την ενίσχυση της έρευνας και της καινοτομίας

Ολυμπιακοί Αγώνες 2021: Σπουδαία νίκη της Εθνικής πόλο στην πρεμιέρα με Ουγγαρία

Δεν είναι μόνο ο Αντετοκούνμπο: 9 αθλητές - θρύλοι που πείνασαν στα παιδικά τους χρόνια

Διαβάστε ακόμη

Ραντεβού στα μπλόκα αντί για το Μαξίμου δίνουν οι αγρότες - «Δε θα κάνουμε πίσω αν δε λυθούν τα προβλήματα»

Αποκάλυψη OPEN για κύκλωμα ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο αρχηγός χρησιμοποιούσε λογαριασμό του λογιστή για τις επιδοτήσεις

Ισραήλ: Σκοτώσαμε τον υψηλόβαθμο ηγέτη της Χαμάς Ραέντ Σαάντ - Το βίντεο που δημοσίευσε ο IDF

Εντυπωσιακό βίντεο: Όρκες και δελφίνια συνεργάζονται στο κυνήγι σολομών - H πρώτη τεκμηριωμένη καταγραφή συνεργασίας

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • Κυριάκος Μητσοτάκης
  • Μαρέβα Γκραμπόφσκι
  • Νέα Δημοκρατία
  • ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr