• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Δώρο Χριστουγέννων: Πότε θα πληρωθεί, σε ποιους και πώς να το υπολογίσετεKακοκαιρία Byron: «Κοκκίνησε» το Καστελόριζο από τα λασπόνερα - Αίτημα για κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκηςΤραγωδία στη Ζάκυνθο: Νεκρό 2χρονο παιδί από επίθεση σκύλου
δημοφιλές τώρα: Σοκ στη Ζάκυνθο: Νεκρό 2χρονο παιδί από επίθεση σκύλου
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   02.09.2021 20:36
Αλέξανδρος Διαμάντης
Αλέξανδρος Διαμάντης

Κοινοβουλευτικός συντάκτης

Ενότητες στο άρθρο: 📌 «Δεν είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε άλλα λάθη στο ασφαλιστικό σύστημα»

Χατζηδάκης σε Τσίπρα: Κάνετε τον ήρωα εκ του ασφαλούς

Τι απάντησε στον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 6 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI
ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI

Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης κατά τη διάρκεια της συζήτησης του ασφαλιστικού νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής, χαρακτηρίζοντας την προηγηθείσα ομιλία Τσίπρα ως «επιτομή του διχασμού και της αλαζονείας». 

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, ο Αλέξης Τσίπρας «ήρθε να κάνει τον ήρωα εκ του ασφαλούς», καθώς «δεν παραδέχτηκε κανένα λάθος ενώ ήταν στην εξουσία». Ως παράδειγμα έδωσε τις πυρκαγιές κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ: «Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε ευθαρσώς συγγνώμη από τον ελληνικό λαό για τα όποια λάθη έγιναν και έκανε, κάνει και θα κάνει ό,τι απαιτείται για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα. 

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε άλλη προσέγγιση στο θέμα της Πολιτικής Προστασίας και δομές που να απεικονίζουν την συναίνεση. Ο πρωθυπουργός κινήθηκε προς αυτή την κατεύθυνση…Εσείς αντιδράσατε χολερικά  και αντί να ικανοποιηθείτε, ζητάτε και εξηγήσεις. Δεν έχετε καμία σχέση με την έννοια «συναίνεση» τρέφεστε από τις χολερικές επιθέσεις και το δόγμα «ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν». Αυτό πιστεύατε το 2015 αυτό πιστεύετε και τώρα ! Είστε κατώτεροι της λέξης «συναίνεση» και έχετε μετατρέψει το κόμμα σας σε κακόγουστη πολιτική θεατρική παράσταση».  

Την ίδια ώρα, κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι κλείνει το μάτι στους αντιεμβολιαστές, με πρώτο και καλύτερο τον πρώην αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, ο οποίος βρέθηκε στη συγκέντρωση της ΠΟΕΔΗΝ. Όταν κλείνετε εμμέσως πλην σαφώς το μάτι στους αντιεμβολιαστές, να μη ζητάτε και τα ρέστα», είπε χαρακτηριστικά. Και συνέχισε: «Ο κ. Τσίπρας κλιμάκωσε την επίθεσή του προς την κυβέρνηση και τον ΠΘ με την επανάληψη της φράσης «είσαστε μακριά από τον κόσμο»…Αλήθεια, είμαστε μακριά από τον κόσμο εμείς που κερδίσαμε τις εκλογές, μειώσαμε τους φόρους, στηρίξαμε την κοινωνία με 40 δις. ευρώ τον τελευταίο 1,5 χρόνο, μειώσαμε την ανεργία κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες υπό  εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, δώσαμε μια έστω συμβολική αύξηση στον κατώτατο μισθό, ενισχύσαμε ουσιαστικά τη μεταναστευτική πολιτική της χώρας ; Είμαστε μακριά από τον κόσμο στο Υπουργείο Εργασίας εμείς που αυξήσαμε  με τον τελευταίο νόμο για την  Προστασία της Εργασίας τις γονικές άδειες, μειώσαμε τις ασφαλιστικές εισφορές, φέραμε μέτρα συμφιλίωσης της προσωπικής με την επαγγελματική ζωή και εισάγουμε την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας που είναι η καλύτερη θωράκιση απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία ; 

Και είστε κοντά στον κόσμο εσείς που τον κοροϊδέψατε και τον κοροϊδεύετε κατάμουτρα κάθε μέρα γιατί είστε πρωταθλητές στο ψέμα ; Που ως κυβέρνηση άλλα είπατε και κάνατε τα τελείως αντίθετα ; Που αυξήσατε 30 φορές τους φόρους και κάνατε 1 μόνο μείωση και αυτή στα καζίνο ; Πού μας αφήσατε 1.060.000 εκκρεμείς ασφαλιστικές υποθέσεις ; Πού μας παραδώσατε τη ΔΕΗ υπό κατάρρευση και τη διασώσαμε χωρίς να αυξηθούν τα τιμολόγια και έρχεστε δυο χρόνια μετά τη διάσωση της Επιχείρησης , ενώ έχει πολλαπλασιαστεί η τιμή της μετοχής της και επικαλείστε την διεθνή αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου και των τιμών των ρύπων για να συνδέσετε τον πρωθυπουργό και εμένα με τις διεθνείς αυξήσεις στις τιμές του ρεύματος ;  Υποτιμάτε τους εαυτούς σας !  

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων απάντησε και στην προσωπική επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του ο κ Τσίπρας, λέγοντας ότι είναι «για τις βρώμικες δουλειές». «Είμαι περήφανος για τη διαδρομή μου και έχω ταυτιστεί με δύσκολες μεταρρυθμίσεις για την Ολυμπιακή, τον ΟΣΕ, τα περιφερειακά αεροδρόμια, την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ και τελευταία τη διάσωση της ΔΕΗ. Θα έκανα και σήμερα τα ίδια γιατί ήταν μεταρρυθμίσεις χρήσιμες για τον ελληνικό λαό», είπε ο κ. Χατζηδάκης. «Εσείς είστε όμηρος των δογμάτων σας. Είδα σήμερα έναν Τσίπρα που ήταν δάσκαλος του διχασμού και της αλαζονείας. Διαβάστε μερικές δημοσκοπήσεις σε αυτό το κρεσέντο του διχασμού, μήπως και συνδεθείτε με τους Έλληνες πολίτες».

«Δεν είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε άλλα λάθη στο ασφαλιστικό σύστημα»

Ο κ. Χατζηδάκης έκλεισε την τοποθέτησή του αναφερόμενος στις βασικές διατάξεις του νομοσχεδίου «Ασφαλιστική μεταρρύθμιση για τη νέα γενιά». Όπως είπε, «Ο κ. Τσίπρας υιοθέτησε αυτό που είπε ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ κ. Κουτσούμπας ότι θέλουμε να κάνουμε τους νέους ανθρώπους επενδυτές. Θέλουμε να τους κάνουμε Ευρωπαίους, θέλουμε από αριθμοί που είναι σήμερα που βάζουν τα χρήματά τους σε έναν κουβά για να πληρώνουν τους σημερινούς συνταξιούχους, να τους  δείξουμε εμπιστοσύνη και να τους αφήσουμε να κάνουν ατομικούς λογαριασμούς.  Ώστε να ξέρουν πού πάνε τα λεφτά τους, και να έχουν έλεγχο στη σύνταξή τους. 

Οι νέοι δεν εμπνέονται από το σημερινό σύστημα όπως εσείς γιατί έχουν δει όλες τις περικοπές που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια. Αν αυτό είναι το όραμά σας να το χαίρεστε, αλλά αυτή η προσέγγιση δεν είναι προσέγγιση Ευρώπης, ούτε κοινής λογικής ! Εμείς ακολουθούμε το μοντέλο των προηγμένων ευρωπαϊκών χωρών και κάνουμε ένα άνοιγμα στη νέα γενιά γιατί δεν θέλουμε η Ελλάδα να είναι η «τελευταία τρύπα του ζουρνά» που δεν συμμετέχει στη διεθνή τάση (σ.σ. της υιοθέτησης κεφαλαιοποιητικών συνταξιοδοτικών συστημάτων). Εμείς είμαστε μια πραγματικά προοδευτική κυβέρνηση…το βράδυ θα δούμε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να καταψηφίζουν την αύξηση των συντάξεων των νέων, γιατί σας τυφλώνει ο δογματισμός σας ! Είστε χορηγοί μας, σας ευχαριστούμε και είμαστε ευγνώμονες. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε άλλα λάθη στο ασφαλιστικό σύστημα. Εμείς βλέπουμε τι γίνεται στις προηγμένες ευρωπαϊκές χώρες και το ακολουθούμε. Εσείς μείνετε με τα δόγματά σας»,  κατέληξε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Όλες οι ειδήσεις

Το ethnos.gr στο κελί του Μίκη Θεοδωράκη στον Ωρωπό

Κορονοϊός: 2.840 κρούσματα, 33 θάνατοι, 362 διασωληνωμένοι

Mad Clip: Η Τροχαία ψάχνει Audi R8 που κινούνταν κοντά στο τροχαίο

Μίκης Θεοδωράκης: Το ethnos.gr στο σπίτι που γεννήθηκε στη Χίο

Ρούμπεν Σεμέδο: Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους με 10.000 ευρώ εγγύηση

Υποχρεωτικός εμβολιασμός - Πλεύρης: Άρση της αναστολής για υγειονομικούς που εμβολιάζονται

Διαβάστε ακόμη

Η σφαίρα που πήρε την αθωότητα μιας γενιάς: 17 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη και η μνήμη δεν σβήνει

Kακοκαιρία Byron: «Κοκκίνησε» το Καστελόριζο από τα λασπόνερα - Αίτημα για κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης

Δώρο Χριστουγέννων: Πότε θα πληρωθεί, σε ποιους και πώς να το υπολογίσετε

Αυτά είναι τα ακριβά φάρμακα που θα διατίθενται και σε ιδιωτικά φαρμακεία από τον Ιανουάριο

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • Ασφαλιστικό
  • ΣΥΡΙΖΑ
  • Κωστής Χατζηδάκης
  • Αλέξης Τσίπρας
  • πυρκαγιές
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr