• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Απαγόρευση συγκεντρώσεων και μοτοπορειών για πέντε μέρες λόγω Final Four - Οι δρόμοι και οι ώρεςΤι δείχνει η διασπορά για την οσμή αερίου στην Αττική - Ο χάρτης με τις «ύποπτες» περιοχέςΗ Europol συνέλαβε δύο από τους πιο καταζητούμενους κακοποιούς της Ευρώπης - Ο Τούρκος και το στέλεχος της Καμόρα«Παράθυρο» Ανδρουλάκη για πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση: «Είμαι καλοπροαίρετος αλλά...»
Πρωινή ενημέρωση: ➔ Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | ➔ Μάθετε περισσότερα για τον καιρό σήμερα | ➔ Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   25.01.2019 13:02
Κατερίνα Τζαβάρα
Κατερίνα Τζαβάρα

Βουλή: Για «αχαριστία» Τσίπρα κάνει λόγο ο Καμμένος

Ταυτόχρονα άφησε αιχμές για τη στάση του Προέδρου της Βουλής

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
Πάνος Καμμένος/Eurokinissi
Πάνος Καμμένος/Eurokinissi

Με επίθεση κατά μέτωπο στον πρωθυπουργό ο Πάνος Καμμένος του καταλόγισε «αχαριστία» και κατήγγειλε από βήματος της Ολομέλειας σχέδιο διάλυσης της κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΛ. Ταυτόχρονα άφησε αιχμές για τη στάση του Προέδρου της Βουλής.

Ο… διαλύτης για την αποσύνθεση της κοινοβουλευτικής του ομάδας είναι το άρθρο 15 παρ. 2 του Κανονισμού της με βάση το οποίο, όταν μείνουν πέντε βουλευτές σε μια κοινοβουλευτική ομάδα για να συνεχίσει αυτή να έχει υπόσταση, πρέπει τα μέλη της να είναι εκλεγμένα με τον συγκεκριμένο συνδυασμό. «Έτσι ο Κουίκ γίνεται υπουργός γιατί θα αντικαταστήσει τον Παπαχριστόπουλο», είπε δηκτικά από το βήμα ο Πάνος Καμμένος καταγγέλλοντας μεθοδεύσεις.

Συγκεκριμένα όπως προβλέπει το άρθρο 15 παρ. 2 του Κανονισμού της Βουλής: «ο ελάχιστoς αριθμός Boυλευτών για τη συγκρότηση Koινoβoυλευτικής Oμάδας περιoρίζεται σε πέντε (5), αν τo Kόμμα με τo oπoίo εκλέχθηκαν και στo oπoίo εξακoλoυθoύν να ανήκoυν έλαβε μέρoς στις γενικές εκλoγές από τις oπoίες πρoήλθε η Boυλή, με συνδυασμoύς στα δύo τρίτα (2/3) τoυλάχιστoν των εκλoγικών περιφερειών της χώρας και συγκέντρωσε πoσoστό τoυλάχιστoν τρία τoις εκατό (3%) τoυ συνoλικoύ αριθμoύ των έγκυρων ψήφων oλόκληρης της επικράτειας».

Το αγκάθι για τη συγκεκριμένη περίπτωση βρίσκεται στη φράση «το Κόμμα με το οποίο εκλέχθηκαν και στο οποίο εξακολουθούν να ανήκουν». Αυτό σημαίνει δηλαδή ότι οι βουλευτές που συγκροτούν την κοινοβουλευτική ομάδα συνδέονται άμεσα με το κόμμα εκλογής τους αλλά και την παραμονή τους σε αυτό. Είναι σαφές ότι ο Αριστείδης Φωκάς που είναι μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΛ δεν μπορεί να περιληφθεί στη βάση των πέντε αλλά των 4+1 που δεν καλύπτει το απαιτούμενο σχήμα.

Διαβάστε ακόμη

Νέο μπρος - πίσω της ΥΠΑ για τα ραντάρ αεροναυτιλίας - Αλλάζει ξανά η σύμβαση αναβάθμισης των συστημάτων

Ξεκινά διήμερο «φωτιά» στη Βουλή : Τι πυροδοτεί μετωπική κυβέρνησης- ΠΑΣΟΚ

Ψηφιακά έως το καλοκαίρι όλες οι διαγνωστικές εξετάσεις στο κινητό και από τα δημόσια νοσοκομεία - Τα σχέδια του υπουργού Υγείας

Η πρόταση μομφής που σκέφτεται το ΠΑΣΟΚ, πώς (δεν) θα λένε το κόμμα Τσίπρα και τα γραφεία που ψάχνει ο Σαμαράς

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • Βουλή
  • Πάνος Καμμένος
  • Αλέξης Τσίπρας
  • Συμφωνία των Πρεσπών
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr