• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Στο ΚΑΤ οδηγός λεωφορείου - Γρονθοκοπήθηκε από οδηγό ΙΧ για ένα φλαςΗ Google ξανά στο στόχαστρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής: Παραβιάζει τους κανόνες με το AI;Η απόφαση για κλείσιμο του λιμανιού της Θεσσαλονίκης διχάζει τους αγρότες - Τι λένε στο ethnos.grΦιλιππίδης: «Είμαι έξι μήνες άστεγος και έχω καταστραφεί οικονομικά» Τι λέει για το πόρισμα της Πυροσβεστικής
δημοφιλές τώρα: Καλλιστώ προς κατοίκους Ιπποκρατείου: «Οι λύκοι δεν φεύγουν από την Πάρνηθα» - Μόνη λύση η συνύπαρξη
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   05.11.2021 14:10
Newsroom
Newsroom

Τσίπρας: Αδιανόητο ότι 3 μήνες δεν έχει έρθει ακόμα ο Μητσοτάκης στη βόρεια Εύβοια

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Τι διττή αγωνία του για το μεσομακροπρόθεσμο μέλλον της βόρειας Εύβοιας, την ανάγκη δηλαδή να υπάρξει σοβαρή προσπάθεια ανοικοδόμησης και αναδάσωσης, αλλά και για το βραχυπρόθεσμο, δηλαδή πώς τα νοικοκυριά θα μπορέσουν να σταθούν στα πόδια τους σήμερα και το αύριο υπογράμμισε κατά την άφιξή του στον πρώτο σταθμό της περιοδείας του στην Ιστιαία της Εύβοιας ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας.

Κατήγγειλε για πλήρη απουσία την κυβέρνηση, χαρακτηρίζοντας «αδιανόητο» το γεγονός ότι «τρεις μήνες μετά από αυτήν την καταστροφή ο κύριος Μητσοτάκης όρισε απλά ένα πρόσωπο για να αναλάβει την ανοικοδόμηση και τα σχέδια τα μακρόπνοα που αφορούν διαδικασίες για μετά από μια τριετία, δεν αφορούν το σήμερα, και δεν ήρθε ούτε να σφίξει ένα χέρι, να χτυπήσει την πλάτη, να πει ένα κουράγιο στην τοπική αυτοδιοίκηση, στους δημάρχους, τους ανθρώπους, τους πολίτες».

Αλέξης Τσίπρας - Ιστιαία

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που είχε με φορείς της Ιστιαίας και της περιοχής ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η αγωνία του για το σήμερα και το αύριο των κατοίκων «ήταν και ο λόγος για τον οποίον πριν από τα σχέδια ανοικοδόμησης και ανάκαμψης, εμείς προτείναμε αμέσως μετά την καταστροφή στις 25 Αυγούστου, να υπάρξει η μέριμνα για ένα εισόδημα έκτακτης ανάγκης για όσους μηδενίζεται ή μειώνεται ριζικά το εισόδημά τους».

Σημείωσε χαρακτηριστικά πως «για την πλειοψηφία των κατοίκων έχει μειωθεί ραγδαία το εισόδημά τους, ενώ για άλλους έχει μηδενιστεί, όπως για τους ρητινοπαραγωγούς, τους μελισσοκόμους, κτηνοτρόφους, ελαιοπαραγωγούς, ενώ οι υποχρεώσεις τρέχουν και αυξάνονται, ενώ τα τιμολόγια στο ρεύμα έρχονται διπλάσια και τριπλάσια και οι τιμές αυξάνονται σε όλα τα είδη».
Εξήγησε ότι προβλέπει 400 ευρώ για τον πρώτο ενήλικα κάθε οικογένειας, 200 ευρώ για κάθε δεύτερο και επιπλέον από 100 ευρώ για κάθε παιδί «για να μπορούν να σταθούν οι οικογένειες αυτές στα πόδια τους», κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για να μην «αναγκαστούν ολόκληρες οικογένειες να γίνουν πρόσφυγες στον ίδιο τους τον τόπο».

Αλέξης Τσίπρας - Ιστιαία
Παράλληλα, ως το δεύτερο κρίσιμο ζήτημα χαρακτήρισε την ανάγκη «να προχωρήσουμε γρήγορα στα αντιπλημμυρικά έργα», διότι «μετά από τόσο μεγάλη καταστροφή η επόμενη που έπεται είναι αυτή των πλημμυρών». Τόνισε χαρακτηριστικά πως όχι μόνο δεν έχουν γίνει τα απαιτούμενα αντιπλημμυρικά μετά την καταστροφική πυρκαγιά πριν από τρεις μήνες και αντιπαραβάλλοντας ότι στην Κύπρο μέσα στο ίδιο διάστημα τα υλοποίησαν σε αντίστοιχες περιπτώσεις, αλλά «ακόμα δεν έχουν γίνει αντιπλημμυρικά μετά από τις φονικές πλημμύρες του καλοκαιριού του 2020 που είχαμε 8 νεκρούς στην Εύβοια».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ελλάδα | 05.11.2021 12:51
Κρήτη: Αφγανός πρόσφυγας αυτοκτόνησε όταν έμαθε ότι οι Ταλιμπάν έσφαξαν την οικογένειά του
Κόσμος | 05.11.2021 12:58
Αυστραλία: Με σοβαρά εγκαύματα νοσηλεύονται τρία παιδιά που μιμήθηκαν δοκιμασία από το Squid Game
Υγεία | 05.11.2021 13:00
Χάπι κατά κορονοϊού και από τη Pfizer

«Ακόμα και αυτή η γραφειοκρατική κρατική μηχανή μπορεί να τρέξει πιο γρήγορα εάν υπάρχει πολιτική βούληση» σημείωσε ο κ. Τσίπρας, αναφερόμενος στις χρόνιες παθογένειες του κρατικού μηχανισμού.
Τρίτο κρίσιμο θέμα υπογράμμισε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ πως είναι η αξιοποίηση του τοπικού εργατικού δυναμικού στα έργα αποκατάστασης, κάτι το οποίο μέχρι στιγμής δεν συμβαίνει όπως είπε, αφού στα μόνα έργα που έχουν γίνει, αυτά της κορμοδέτησης, δεν έχει αξιοποιηθεί. Στο πλαίσιο αυτό πρότεινε «τη δημιουργία ενός προγράμματος κοινωφελούς εργασίας αντίστοιχου με αυτά που κάναμε εμείς ως κυβέρνησης», το οποίο θα αφορά σε πενταετείς προσλήψεις δασεργατών, ρυτινοπαραγωγών από τις πληγείσες περιοχές απαραίτητες εργασίες στα καμένα δάση.

Χαρακτήρισε «αυτονόητη» την ανάγκη μετατροπής της επιστρεπτέας προκαταβολής σε μη επιστρεπτέα για τους επιχειρηματίες της περιοχής, ζητώντας παράλληλα την άμεση νομοθέτησή της μαζί με φορολογικές ελαφρύνσεις, ενώ κάλεσε στην άμεση καταβολή των αποζημιώσεων «που ακόμη δεν έχουν δοθεί στο σύνολό τους για τους πληγέντες».

Τέλος, κάλεσε τους κατοίκους να ενώσουν δυνάμεις για να μην ξεχαστεί η βόρεια Εύβοια, καθώς όπως εκτίμησε «ο χειμώνας που έρχεται είναι ένας κρίσιμος και δύσκολος χειμώνας. Θα είναι σκληρός για όλη την Ελλάδα θα είναι ακόμη σκληρότερος για τους κατοίκους της Εύβοιας».

Στη συνέχεια της περιοδείας του ο κ. Τσίπρας θα έχει το μεσημέρι συνάντηση με τοπικούς φορείς στο Αχλάδι στο δήμο Μαντουδίου -Λίμνης- Αγίας Άννας, ενώ στις 7 το απόγευμα θα απευθύνει κεντρική ομιλία στη Χαλκίδα.

Διαβάστε ακόμη

Ο «χάρτης των μπλόκων» σε όλη την Ελλάδα: Κλιμακώνουν την «εξέγερση» οι αγρότες - Ενισχύουν τις κινητοποιήσεις σε δρόμους, λιμάνια και τελωνεία

Στο ΚΑΤ οδηγός λεωφορείου - Γρονθοκοπήθηκε από οδηγό ΙΧ για ένα φλας

Ελεύθεροι επαγγελματίες: Αύξηση ασφαλιστικών εισφορών φέρνει το 2026 – Η κρίσιμη επιλογή του Ιανουαρίου

Ο Βαλάντης εκνευρίστηκε με τους μουσικούς του και τους «έφτυσε» επί σκηνής - Δείτε βίντεο

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • Αλέξης Τσίπρας
  • Ιστιαία
  • Βόρεια Εύβοια
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr