• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Τροχαίο για την Πηγή Δεβετζή στην Εγνατία Οδό - Τούμπαρε το αυτοκίνητό της σε τούνελΘλίψη στη Ζάκυνθο για το θάνατο του 2χρονου αγοριού: Πώς το παιχνίδι με το σκύλο κατέληξε σε τραγωδίαΠερικυκλωμένο από ΜΑΤ το μνημείο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου - Κλειστοί οι σταθμοί του Μετρό Σύνταγμα και ΠανεπιστήμιοΜετά την κακοκαιρία Byron έρχεται αντικυκλώνας – Πότε εξασθενούν τα φαινόμενα
δημοφιλές τώρα: Θλίψη στη Ζάκυνθο για το θάνατο του 2χρονου αγοριού: Πώς το παιχνίδι με το σκύλο κατέληξε σε...
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   17.11.2021 12:17
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Oι πιο δημοφιλείς εφαρμογές του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Εμβόλιο - Πιερρακάκης: 192.000 ραντεβού για 1η δόση μέσα σε δύο εβδομάδες

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ
EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

«Περίπου 6,8 εκατομμύρια πολίτες έχουν εμβολιαστεί έναντι του κορονοϊού με την πρώτη δόση και κοντά 5,6 εκατομμύρια έχουν εμβολιαστεί και με τις δυο δόσεις. Τη Δευτέρα 15 Νοεμβρίου κλείστηκαν 27 χιλιάδες ραντεβού για την πρώτη δόση και 105 χιλιάδες ραντεβού για την τρίτη δόση». Αυτό τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης σε συνέντευξή του σε τηλεοπτική εκπομπή στο Action 24. Υπογράμμισε ότι «ειδικά για τα ραντεβού της 1ης δόσης τις τελευταίες δυο εβδομάδες έχουμε 192 χιλιάδες ραντεβού που κλείστηκαν».

Ο κ. Πιερρακάκης σχετικά με την εμβολιαστική κίνηση ανέφερε χαρακτηριστικά: «Πιστεύουμε ότι αφενός πρέπει να εφαρμόσουμε τα μέτρα εκείνα που διασφαλίζουν τη δημόσια υγεία, ενώ ένα άλλο κομμάτι έχει να κάνει με την άσκηση πειθούς και την επικοινωνία όλων των ιατρικών δεδομένων που αφορούν μια πολύ δύσκολη συγκυρία».

Μιλώντας για το σύστημα εμβολιασμού επεσήμανε ότι πρόκειται για ένα επιτυχημένο σύστημα και πρόσθεσε: «Αντανακλά τις τεράστιες δυνατότητες που υπάρχουν και στον χώρο της πληροφορικής και ευρύτερα στη χώρα μας όταν υπάρχει σχέδιο και κατάλληλοι άνθρωποι και πάνω από όταν υπάρχει η βούληση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολιτική | 17.11.2021 11:43
Γεωργιάδης: Νέα μέτρα για ανεμβολίαστους αν χρειαστεί, αλλά όχι lockdown
Πολιτική | 17.11.2021 10:46
Έκτακτο διάγγελμα Μητσοτάκη την Πέμπτη για τον κορονοϊό
Ελλάδα | 17.11.2021 10:27 
Κορονοϊός: Τρομάζουν κρούσματα και νοσηλείες με τα νοσοκομεία να στενάζουν – «Στοπ» στα σενάρια για νέα μέτρα

Oι πιο δημοφιλείς εφαρμογές του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Σχετικά με τις δημοφιλείς εφαρμογές του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης ο κ. Πιερρακάκης τόνισε ότι μεγαλύτερη ανταπόκριση έχουν οι υπηρεσίες γνησίου υπογραφής, εξουσιοδοτήσεις και υπεύθυνες δηλώσεις. «Μέχρι σήμερα μέσω του gov.gr 4,5 εκατομμύρια υπεύθυνες δηλώσεις και 1,5 εκατομμύριο εξουσιοδοτήσεις. Δεν θα μείνουμε εδώ όμως. Μέσα στις επόμενες ημέρες θα αυξήσουμε τις υπηρεσίες γνησίου υπογραφής, όπως για τα συμβόλαια ή άλλες πράξεις. Εντός λίγων ημερών θα γίνεται μέσω του gov.gr, όπως και το κομμάτι που αφορά στα ιδιωτικά συμφωνητικά».

Ανακοίνωσε, ακόμα, ότι το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής ετοιμάζει την ψηφιακή εφαρμογή σχετικά με την ηλεκτρονική μεταβίβαση ακινήτων που θα την έχει ο συμβαιολογράφος, όπου θα αντλεί όλες τις απαραίτητες πληροφορίες. «Η σκέψη είναι να μην υπάρχει ούτε φυσική επίσκεψη και η διαδικασία να γίνεται με τηλεδιάσκεψη» επισήμανε.

Ο κ. Πιερρακάκης συμπλήρωσε πως, ήδη, μέσω του gov.gr εξυπηρετούνται τους πολίτες για 1.288 υπηρεσίες, ενώ πρόσθεσε ότι για τα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης έχει προβλεφθεί ένα τεράστιο κονδύλι περίπου 700 εκατομμύρια ευρώ ώστε «το χαρτί να μετατραπεί σε πληροφορία και αυτό αφορά τον ΕΦΚΑ, τις πολεοδομίες, το σύστημα υγείας, δικαιοσύνης και άλλους τομείς». Τέλος, επανέλαβε ότι η ψηφιοποίηση του κράτους αποτελεί προσωπικό όραμα και δέσμευση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Διαβάστε ακόμη

Η σφαίρα που πήρε την αθωότητα μιας γενιάς: 17 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη και η μνήμη δεν σβήνει

Kακοκαιρία Byron: «Κοκκίνησε» το Καστελόριζο από τα λασπόνερα - Αίτημα για κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης

Δώρο Χριστουγέννων: Πότε θα πληρωθεί, σε ποιους και πώς να το υπολογίσετε

Αυτά είναι τα ακριβά φάρμακα που θα διατίθενται και σε ιδιωτικά φαρμακεία από τον Ιανουάριο

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης
  • εμβολιασμός
  • gov.gr
  • Κυριάκος Πιερρακάκης
  • πρώτη δόση
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr