• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Δραματικές ώρες στη Λακωνία: Γυναίκα ανεβαίνει σε ταράτσα για να δώσει φαγητό στην εγκλωβισμένη μητέρα τηςΧαλάνδρι: Ξήλωσαν κορδέλες για να παρκάρουν κοντά σε ποτάμι με κίνδυνο υπερχείλισηςΈκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Πού θα χτυπήσει η «Byron» τις επόμενες ώρες - Έως πότε τα έντονα φαινόμεναΚακοκαιρία Byron: Ποιες περιοχές τίθενται σε κατάσταση «Red Code» - Έκτακτη ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας
δημοφιλές τώρα: ΕΦΕΤ: Ανακαλεί σοκολάτες Kinder από ράφια σούπερ μάρκετ
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   08.12.2021 07:00
Αλέξανδρος Διαμάντης
Αλέξανδρος Διαμάντης

Κοινοβουλευτικός συντάκτης

Ενότητες στο άρθρο: 📌 Σκληρό ροκ από τον Παπανδρέου📌 Η συμμετοχή κρίνει τον αρχηγό

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Σκληρό ροκ από Γιώργο Παπανδρέου – Το «στοιχείο» που θα κρίνει τον νικητή

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο

Σε μια αλλαγή προσέγγισης φαίνεται να προχωρά ο Γιώργος Παπανδρέου λίγες μόλις ημέρες μετά τον δεύτερο γύρο των εκλογών του ΚΙΝΑΛ.

Σκληρό ροκ από τον Παπανδρέου

Κατά τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα προτίμησε να κρατήσει χαμηλά τους τόνους, να μην προχωρά σε προσωπικές επιθέσεις και γενικά να μην διχάσει. Αυτή η προσέγγιση, όμως, εκ του αποτελέσματος δεν του βγήκε κι έτσι πλέον αποφάσισε να αλλάξει στρατηγική: σε κάθε παρέμβασή του βάλει κατά ριπάς εναντίον του Νίκου Ανδρουλάκη, σε μια λογική «σκληρού ρoκ». Είναι χαρακτηριστικό ότι αποδέχτηκε άμεσα την «πρόκληση» μιας τηλεμαχίας ενώ στο προηγούμενο έλαμψε δια της απουσίας, υποστηρίζοντας ότι δεν συμφωνούσε με τη διαδικασία του debate.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολιτική | 07.12.2021 07:12
Το ΚΙΝΑΛ, η εκλογολογία και ο… κάβος της πανδημίας - Η κυβερνητική «ανάγνωση»
Πολιτική | 07.12.2021 09:45
Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Ο Παπανδρέου δεν πετά λευκή πετσέτα και επιτίθεται σε Ανδρουλάκη
Πολιτική | 07.12.2021 21:27
ΚΙΝΑΛ: Το παρασκήνιο της στήριξης Λοβέρδου σε Ανδρουλάκη – Στην αντεπίθεση ο Παπανδρέου – «Ναι» στο ντιμπέιτ

Τώρα όμως δεν έχει άλλη επιλογή: οφείλει να βγει μπροστά για να γυρίσει το κλίμα. Την ίδια ώρα, ο κ. Ανδρουλάκης επιλέγει προσεκτικά να απαντά στον Γιώργο Παπανδρέου, δίχως όμως να ξεπερνά τα όρια, καθώς γνωρίζει ότι τη δεδομένη στιγμή βρίσκεται μπροστά. Θυμίζουμε ότι ο κ. Ανδρουλάκης είχε εξ αρχής τονίσει ότι δεν επιθυμεί μια δεύτερη τηλεμαχία. Εξάλλου, η διαφορά των 10 μονάδων, ουσιαστικά, λειτουργεί ως ένα δίχτυ ασφαλείας, αφού και οι συμμαχίες τον ευνοούν. Ο Ανδρέας Λοβέρδος και οι… υπασπιστές τους δήλωσαν τη στήριξή τους, ενώ πιθανότατα το ίδιο θα πράξει και ο Παύλος Χρηστίδης. Ουδέτερη στάση αναμένεται να έχουν τόσο ο Χάρης Καστανίδης όσο και ο Παύλος Γερουλάνος, οι οποίοι πάντως πολιτικά βρίσκονται πιο κοντά στον πρώην πρωθυπουργό.

Η συμμετοχή κρίνει τον αρχηγό

Σε κάθε περίπτωση, μολονότι ο Ν. Ανδρουλάκης φαντάζει ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί, υπάρχει ένα στοιχείο που επιτρέπει στον Γ. Παπανδρέου να ελπίζει. Αυτό είναι η συμμετοχή. Την περασμένη Κυριακή περίπου 275.000 πολίτες πήγαν στις κάλπες και θεωρείται βέβαιο ότι αυτό του νούμερο θα πέσει αρκετά. Ο άγνωστος «χ» είναι ποιοι από τους ψηφοφόρους του Ν. Ανδρουλάκη θα κατέβουν ξανά στην κάλπη, καθώς το ποσοστό του Γ. Παπανδρέου θεωρείται το «σκληρό» παπανδρεϊκό και δύσκολα μπορεί να πάει παρακάτω, ως απόλυτος αριθμός. Αξίζει, δε, να σημειωθεί ότι στο στρατόπεδο του Γ. Παπανδρέου έχουν βασίσει τις όποιες ελπίδες τους στην Αττική, στην οποία κέρδισε ο Α. Λοβέρδος, και παρά τη στήριξή του προς τον Ν. Ανδρουλάκη, κανείς δεν γνωρίζει πως θα συμπεριφερθούν οι ψηφοφόροι και πόσοι εξ αυτών θα σπεύσουν στην κάλπη.

Υπό αυτά τα δεδομένα, οι πέντε ημέρες μέχρι την Κυριακή αναμένονται «καυτές» πολιτικά για το Κίνημα Αλλαγής. Ο Γιώργος Παπανδρέου θα παίξει τα ρέστα του και ο Ν. Ανδρουλάκης… άμυνα.

Διαβάστε ακόμη

Δραματικές ώρες στη Λακωνία: Γυναίκα ανεβαίνει σε ταράτσα για να δώσει φαγητό στην εγκλωβισμένη μητέρα της

Κακοκαιρία Byron: Τι θα γίνει με τον μισθό όσων δεν μπόρεσαν να πάνε στη δουλειά τους

Πανικός στη αεροσκάφος: Φωτιά σε διάδρομο απογείωσης γέμισε με καπνούς Airbus A320 με 180 επιβαίνοντες

Mega deal στα σκαριά στον τομέα της ψυχαγωγίας: Η Netflix κοντά στην αγορά της Warner Bros!

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • Χάρης Καστανίδης
  • ΚΙΝΑΛ
  • Παύλος Χρηστίδης
  • Ανδρέας Λοβέρδος
  • ΠΑΣΟΚ
  • Παύλος Γερουλάνος
  • Εκλογές ΚΙΝΑΛ
  • Γιώργος Παπανδρέου
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr