• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
«Στο κόκκινο» ο Κηφισός και καθυστερήσεις 30 λεπτά στην Αττική Οδό - Πού εντοπίζεται κίνησηΦονικές πλημμύρες στην Ινδονησία: Κοντά στους 1.000 οι νεκροί - Πάνω από 270 αγνοούμενοιΣτο αγροτικό μπλόκο των Πράσινων Φαναριών ο δρόμος είναι κλειστός από... κλούβες τον ΜΑΤΟι αγρότες δεν κάνουν πίσω: Εβδομάδα εξελίξεων - Σχεδιάζουν να αποκλείσουν λιμάνια και αεροδρόμια
Πρωινή ενημέρωση: ➔ Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | ➔ Μάθετε περισσότερα για τον καιρό σήμερα | ➔ Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   08.12.2021 11:28
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 «Ήθελα να σώσω την ψυχή της παράταξης»

Εκλογές ΚΙΝΑΛ – Παπανδρέου: Εάν εκλεγεί ο Ανδρουλάκης, ο Μητσοτάκης θα κάνει πάρτι στη Βουλή

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Νέα επίθεση κατά του Νίκου Ανδρουλάκη εξεπέλυσε ο Γιώργος Παπανδρέου ενόψει του β' γύρου των εσωκομματικών εκλογών στο ΚΙΝΑΛ. Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ «Από τις 6» ο πρώην πρωθυπουργός επέμεινε πως υπάρχει πρόβλημα με την εκπροσώπηση του Κινήματος Αλλαγής και συγκεκριμένα με το ποιος θα αντιπαρατεθεί με τον πρωθυπουργό Κυριακό Μητσοτάκη και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα.

«Ήθελα να σώσω την ψυχή της παράταξης»

«Θα συμφωνήσω με τον κ. Λοβέρδο. Με το να εκλέξει κάποιος τον κ. Ανδρουλάκη δεν τον βάζει στην Βουλή. Θα έχουμε κενό στην Βουλή. Θα κάνει πάρτι ο Μητσοτάκης. Είναι ουσιαστικό ζήτημα. Μάχες δεν θα δοθούν. Είναι μείον ότι δεν θα είναι στην Βουλή. Είναι από τα ζητήματα που έθεσε ο Ανδρέας Λοβέρδος», ανέφερε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Τόνισε πώς «δεν είναι ο άνθρωπος ο οποίος μπορεί να αναδείξει την παράταξη» υποστηρίζοντας παράλληλα πως ο ίδιος είναι έμπειρος πολιτικός και μπορεί να μεγαλώσει την παράταξη. «Ο κόσμος ξέρει ποιος είναι ο Γιώργος Παπανδρέου. Τι έχει κάνει», είπε.

«Οι πολίτες είναι ελεύθεροι να αποφασίσουν τι θέλουν. Δεν χειραγωγήσιμοι. Δεν είναι κοπάδι» σχολίασε έπειτα, όταν ρωτήθηκε για τη στήριξη του Ανδρέα Λοβέρδου στον Νίκο Ανδρουλάκη.

Σχετικά με το ζήτημα της ανανέωσης ανέφερε πως είναι στάση ζωής και ιδεών. «Οι ιδέες οι δικές μου ήταν πάντα ανανεωτικές. Ανέδειξα νέους ανθρώπους», επεσήμανε.

Επίσης θεώρησε μεγάλο λάθος να γίνεται συζήτηση για συνεργασίες είτε με τον έναν είτε με τον άλλο. «Δεν είναι πως θα μοιράσουμε τις καρέκλες και τα υπουργεία. Το θέμα είναι ποιος θα μοιράσει τις λαϊκές δυνάμεις. Να ανατρέψουμε το πολιτικό σκηνικό» είπε ακόμη ο πρώην πρωθυπουργός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολιτική | 08.12.2021 07:00
Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Σκληρό ροκ από Γιώργο Παπανδρέου – Το «στοιχείο» που θα κρίνει τον νικητή
Πολιτική | 08.12.2021 09:18 
Εκλογές ΚΙΝΑΛ - Χρηστίδης: Δεν ζούμε στο '60 να δίνω γραμμές σαν κομματάρχης
Πολιτική | 08.12.2021 10:20
Εκλογές ΚΙΝΑΛ – Γερουλάνος στο OPEN: Οι ψηφοφόροι μου έχουν τη δική τους κρίση

«Δεν μπορούσα να βλέπω την ψυχή του ΠΑΣΟΚ να χάνεται σε μία πελατειακή λογική. Ήθελα να σώσω την ψυχή της παράταξης. Η Φώφη Γεννηματά έπαιξε ρόλο στο να ξαναενωθούμε», απάντησε όταν ρωτήθηκε για τη κριτική που δέχεται επειδή αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ ιδρύοντας το ΚΙΔΗΣΟ.

Ενόψει του β' γύρου ο κ. Παπανδρέου σημείωσε ότι μίλησε με τους περισσότερους υποψήφιους, διευκρινίζοντας πώς δεν ζήτησε στήριξη αλλά πως η συζήτηση έγινε για το πώς θα πάει η χώρα μπροστά.

Ο πρώην πρωθυπουργός και υποψήφιος για την ηγεσία στο ΚΙΝΑΛ απάντησε σε όσους ζήτησαν να παραιτηθεί και να μην πάει στον β' γύρο. «Αυτό παραβιάζει τη δημοκρατική διαδικασία. Έχω ακούσει πολλές φορές όταν συγκρούομαι με συμφέροντα ότι πρέπει να παραιτηθώ. Δεν είμαι βολικός», ανέφερε.

Θετικός εμφανίστηκε στη διενέργεια debate λέγοντας ότι στο προηγούμενο δεν έγινε ουσιαστική συζήτηση. «Πρέπει να πούμε τι παράταξη θέλουμε», τόνισε.

Διαβάστε ακόμη

Η διστακτικότητα του Μαξίμου για τα μπλόκα, το ενδεχόμενο συνάντηση του Μητσοτάκη με αγροτοσυνδικαλιστές και η Καρυστιανού που επαναφέρει την δημιουργία κόμματος

ΣΥΡΙΖΑ: Οι «Βίοι Παράλληλοι» της Αυγής έφεραν δυσαρέσκεια σε Κουμουνδούρου και Νέα Αριστερά

Το ηλεκτρονικό βραχιολάκι σε όλα τα νοσοκομεία από τον Ιανουάριο: Οι εξαιρέσεις και η εκπαίδευση των εργαζομένων

Υπό πίεση η κυβέρνηση για το αγροτικό: Μπαράζ κινητοποιήσεων, μηνύματα Καραμανλή-Σαμάρα και «γαλάζια» ανησυχία στην περιφέρεια

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • ΠΑΣΟΚ
  • Ανδρέας Λοβέρδος
  • ΚΙΝΑΛ
  • Χάρης Καστανίδης
  • Γιώργος Παπανδρέου
  • Εκλογές ΚΙΝΑΛ
  • Παύλος Χρηστίδης
  • Παύλος Γερουλάνος
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr