• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Πανελλήνιο ρεκόρ από τον Σίσκο - «Εκθρόνισε» τον αργυρό Ολυμπιονίκη ΧρήστουΕκλογές στη Ρουμανία: Προβάδισμα για τον φιλοευρωπαίο Νικούσορ ΝτανΊος: Παραιτήθηκε ο μοναδικός παιδίατρος του νησιούΦρίκη: Διαμέλισαν και θανάτωσαν χελώνα καρέτα - καρέτα καταγγέλλει ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων
δημοφιλές τώρα: Ο Κύκλωπας της Κοζάνης: Το τηλεγράφημα του νομάρχη που προκάλεσε παγκόσμιο ενδιαφέρον για την ύπαρξη...
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   16.12.2021 18:53
Δήμητρα Ευθυμιάδου
Δήμητρα Ευθυμιάδου

Ρεπορτάζ Υγείας

Ενότητες στο άρθρο: 📌 Αιχμές για τη μελέτη📌 Γκάγκα για Μητσοτάκη

Γκάγκα για μελέτη Τσιόδρα: «Έχει αδυναμίες δεν μπορώ να σχολιάσω» - Τι είπε για τον πρωθυπουργό

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
(InTime Photos)
(InTime Photos)

Λάδι στη φωτιά στο ήδη τεταμένο πολιτικό σκηνικό μετά τη μελέτη Τσιόδρα έριξε σήμερα η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα που κλήθηκε να σχολιάσει τόσο το περιεχόμενό της μελέτης όσο κι αν γνώριζε ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την ύπαρξής της.

Να υπενθυμιστεί ότι η μελέτη Τσιόδρα προκάλεσε σφοδρή αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ να εξακοντίζει κατηγορίες κατά της κυβέρνησης, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε ακόμη και την παραίτηση του πρωθυπουργού. Θέση πήρε και ο Σωτήρης Τσιόδρας βασικός συγγραφέας της μελέτης που αναδεικνύει βασικά προβλήματα στις νοσηλείες στις ΜΕΘ και τους θανάτους από covid.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα δήλωσε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης. «Δεν μπορώ να σχολιάσω ένα άρθρο που έχει αδυναμίες».

Αιχμές για τη μελέτη

Η Μίνα Γκάγκα αναφέρθηκε εκτενώς στη μελέτη αφήνοντας αιχμές για την αξιοπιστία της μελέτης Τσιόδρα, αφού εκτίμησε ότι δεν περιέχει πολλά στοιχεία ενώ υπάρχουν αδυναμίες και κενά όπως για παράδειγμα ότι ως εκτός ΜΕΘ θάνατοι καταγράφονται και εκείνοι οι ασθενείς που χάνουν τη ζωή τους, αλλά δεν έχουν προλάβει να εισαχθούν στην εντατική.

Σημείωσε μάλιστα η αναπληρώτρια υπουργός προκαλώντας προφανώς νέους τριγμούς στην κυβέρνηση: «Για να έχουμε ασφαλή συμπεράσματα είναι πολύ λίγα τα στοιχεία για να απαντήσουμε».

Αξιοσημείωτο είναι μάλιστα ότι η Μίνα Γκάγκα ζήτησε τη συνδρομή των παριστάμενων επιστημόνων (Βάνα Παπαευαγγέλου και Γκίκα Μαγιορκίνη) προκειμένου να στηρίξουν το επιχείρημά της ότι η μελέτη Τσιόδρα είναι ελλιπής.

Γκάγκα για Μητσοτάκη

Πάντως, η Μίνα Γκάγκα αναφέρθηκε και στο αν ο πρωθυπουργός ήταν ενήμερος για τη μελέτη Τσιόδρα, τη στιγμή που ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου υποστήριξε ότι ο Κυριακός Μητσοτάκης δεν τη γνώριζε.

«Κάθε εβδομάδα έχουμε συνάντηση με τον πρωθυπουργό, που ελέγχει τα δεδομένα. Ο ίδιος έχει ζητήσει να τα βλέπει κάθε μέρα και το φθινόπωρο του '20 έστειλε πολλούς γιατρούς στη Θεσσαλονίκη και τα περιφερειακά νοσοκομεία για να βοηθήσουν. Τα δεδομένα παρατηρούνται καθημερινά. Δεν θέλω να σχολιάσω ένα επιστημονικό άρθρο που έχει αδυναμίες στα δεδομένα και στον τρόπο που εξηγούνται.

Έχουμε ανθρώπους που οδηγούνται αργά στα ΤΕΠ, αυτοί θεωρούνται θάνατοι εκτός ΜΕΘ. Πρέπει να σκεφτόμαστε τη βαρύτητα του κάθε περιστατικού. Πρέπει να έχουμε στοιχεία της βαρύτητας, της ηλικίας και των υποκείμενων νοσημάτων. Ο μέσος όρος αναμονής εισόδου στις ΜΕΘ είναι μικρός, λιγότερος από μια μέρα. Υπάρχουν περιστατικά που είναι αδύνατο να διακινηθούν. Η μελέτη μπορεί να αναφέρεται σε οτιδήποτε, δεν είναι σαφής».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολιτική | 16.12.2021 18:12
Έκθεση Τσιόδρα για ΜΕΘ: Πυρά Κουρουμπλή στην κυβέρνηση ότι δολοφονήθηκαν άνθρωποι - Έντονη αντίδραση ΝΔ και αποστάσεις Σκουρλέτη
Ελλάδα | 16.12.2021 18:00
Κορονοϊός: Πού εντοπίζονται τα 14 νέα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον στην Ελλάδα
Ελλάδα | 16.12.2021 17:46
Κορονοϊός: 1.464 κρούσματα στην Αττική, 797 στη Θεσσαλονίκη - Η κατανομή
Ελλάδα | 16.12.2021 13:30
Απάντηση Τσιόδρα: Θλίψη να χρησιμοποιείται παλιότερη μελέτη ως μέσο αντιπαράθεσης
Πολιτική | 16.12.2021 12:57
Οικονόμου για μελέτη Τσιόδρα: Δεν ήταν σε γνώση του πρωθυπουργού και δεν είχε παραδοθεί σε κανένα συνεργάτη πριν την δημοσιοποίηση της

Διαβάστε ακόμη

Όργιο βίας και καταστολής στα Εξάρχεια: «Οι αστυνομικοί έσπασαν το μισό μαγαζί», λέει ιδιοκτήτης του μπαρ

Πανελλήνιο ρεκόρ από τον Σίσκο - «Εκθρόνισε» τον αργυρό Ολυμπιονίκη Χρήστου

Ανησυχία στην Εύβοια: 28 σεισμικές δονήσεις ταρακούνησαν την περιοχή, κλειστά τα σχολεία αύριο - Τι λένε οι σεισμολόγοι

Εκλογές στη Ρουμανία: Προβάδισμα για τον φιλοευρωπαίο Νικούσορ Νταν

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • ΜΕΘ
  • μελέτη
  • Σωτήρης Τσιόδρας
  • Μίνα Γκάγκα
  • υπουργείο Υγείας
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr