• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Φωτιά στην Καλλιθέα: Οι δραματικές στιγμές με την πτώση της 75χρονης από το μπαλκόνι - Την έσωσε «ανθρώπινη αλυσίδα»Νεκρά εντοπίστηκαν δύο παιδιά 8 και 10 ετών στην Κύπρο - Ήταν κλειδωμένα σε αυτοκίνητοΦονικοί σεισμοί στη Βενεζουέλα: Στους 1.450 οι νεκροί - Μάχη με τον χρόνο για τους εγκλωβισμένους κάτω από τα ερείπιαΣυνελήφθη αξιωματικός της ΕΛΑΣ μετά από καταγγελία για ξυλοδαρμό κρατουμένου σε αστυνομικό τμήμα
δημοφιλές τώρα: Διακοπές με 15€ τη βραδιά: Το ελληνικό νησάκι χωρίς αμάξια που αρνείται πεισματικά να παραδοθεί στον...
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   18.12.2021 16:47 
Newsroom
Newsroom

Βουλή: Φραστικό επεισόδιο ανάμεσα σε Τσίπρα και Γεραπετρίτη

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

Προσθέστε το ΕΘΝΟΣ στη Google

Ένταση προκλήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, όταν στο βήμα ανέβηκε ο υπουργός Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Γεραπετρίτης και ξεκίνησε την ομιλία του με την φράση «ώρα να πηγαίνετε κύριε πρόεδρε», απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος λίγα λεπτά πριν είχε ζητήσει παραίτηση της κυβέρνησης και εκλογές.

Το ατόπημα αυτό του υπουργού Επικρατείας, προκάλεσε την αντίδραση σύσσωμης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και του προέδρου της, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος και πήρε άμεσα τον λόγο, προκειμένου να απαντήσει στον Γιώργο Γεραπετρίτη.

Ο κ. Τσίπρας πήρε το λόγο και απευθυνόμενος προς τον κ. Γεραπετρίτη τόνισε: «Έχετε αναλάβει να είστε αντ'αυτού του κυρίου Μητσοτάκη και κάθε φορά που μιλώ έρχεστε να απαντήσετε σε μένα. Αλλά θέλω να σας πω ένα πράγμα. Δεν είστε αρχηγός κόμματος για να έχω υποχρέωση να σας ακούω και να σας απαντώ και δεν είστε καν εκλεγμένος με την ψήφο του ελληνικού λαού σε αυτό το κοινοβούλιο. Όταν πάρετε την ψήφο του ελληνικού λαού να έχετε το θάρρος και το θράσος να απαντάτε στον αρχηγό της αντοπολίτευσης και τους πολιτικούς σας αντιπάλους. Και κάτι ακόμα. Εσείς που ήσαστε αυτό ο οποίος δηλώσατε "και 5.000 ΜΕΘ να είχαμε το ίδιο θα ήταν", είσαστε σήμερα υποχρεωμένος να δώσετε απαντήσεις στον ελληνικό λαό, αντί να μας κουνάτε το δάχτυλο». κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολιτική | 18.12.2021 16:21
Μητσοτάκης: «Όχι» σε πρόωρες εκλογές - Αν υπήρχε ένας που θα έχει όφελος θα ήμουν εγώ

Απαντώντας, ο κ. Γεραπετρίτης, χαρακτήρισε «προσβλητικό για τη Βουλή, ότι ο αρχηγός της αξιωματικής θεωρεί αυτονόητο ότι συνομιλεί μόνο με τον πρωθυπουργό. Η κοινοβουλευτική τάξη επιβάλει οι αρχηγοί να ακούν και να δέχονται όλους τους βουλευτές. Η, δε μομφή, ότι δεν έχω εκλεγεί με την ψήφο του λαού την επιστρέφω, απλώς. Διότι καλό είναι, να αναγνώσει την ιστορία του θεσμού των βουλευτών Επικρατείας, και να κοιτάξει κατάματα τους βουλευτές Επικρατείας του κόμματός του, και να πει τα ίδια πράγματα. Ας πει ότι υπάρχουν βουλευτές δύο ταχυτήτων» είπε ο κ. Γεραπετρίτης.

Διαβάστε ακόμη

Τέλος διαδρομής για το «Αίολος Κεντέρης»: Η στιγμή που το εμβληματικό ταχύπλοο περνά για πάντα στην Ιστορία

Εντυπωσιακή εικόνα στο Παρίσι: Η στιγμή που κεραυνός χτυπά τον Πύργο του Άιφελ

Φωτιά στην Καλλιθέα: Οι δραματικές στιγμές με την πτώση της 75χρονης από το μπαλκόνι - Την έσωσε «ανθρώπινη αλυσίδα»

Νεκρά εντοπίστηκαν δύο παιδιά 8 και 10 ετών στην Κύπρο - Ήταν κλειδωμένα σε αυτοκίνητο

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • Γιώργος Γεραπετρίτης
  • Βουλή
  • Αλέξης Τσίπρας
  • προϋπολογισμός
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr