• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Αυτά είναι τα πρώτα 8 σημεία που θα μπουν οι «έξυπνες» κάμερες στους δρόμους της Αττικής«Είμαι σε απόγνωση»: Αυτοκινητιστής έχασε τη δουλειά του επειδή το υπουργείο Μεταφορών ξέμεινε από ταχογράφουςΟι αγρότες, απεγνωσμένοι, κλιμακώνουν: Σήμερα οι αποφάσεις - Ανοιχτό ακόμη και το κλείσιμο του λιμανιού ΒόλουΑπίστευτες εικόνες στον Βόλο: Σκάφος του Λιμενικού «σκαρφάλωσε» πάνω στον κυματοθραύστη
δημοφιλές τώρα: Μαρουσάκης: Έρχεται «Ωμέγα Εμποδιστής» για ήπιες ημέρες - Τι καιρό θα κάνει τα Χριστούγεννα
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   02.04.2022 18:45
Newsroom
Newsroom

Αχτσιόγλου: Απότομη προσγείωση Μητσοτάκη στην πραγματικότητα

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
(Eurokinissi)
(Eurokinissi)

«Ο κ. Μητσοτάκης προσγειώθηκε απότομα στην πραγματικότητα» δήλωσε σήμερα η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Έφη Αχτσιόγλου, προσθέτοντας πως «Από το "Μητσοτάκης ή χάος" πέρασε στη ρητορική του "δεν θα υπάρχει αυτοδυναμία" και ουσιαστικά ομολογεί ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε αποδρομή».

Η τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε κριτική στην αντιμετώπιση της ακρίβειας από την κυβέρνηση, δηλώνοντας πως «Οι πολίτες βιώνουν με τον πλέον σκληρό τρόπο την ακρίβεια στην καθημερινότητά τους. Από τα μέσα του μήνα τελειώνει το εισόδημά τους, ενώ οι ακραίες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα και στο φυσικό αέριο υπάρχουν ήδη από τον Σεπτέμβριο. Κανείς δεν προστατεύεται με 13 ευρώ κουπόνι για βενζίνη, ούτε ο πιο ευάλωτος. Αν η κυβέρνηση εφάρμοζε τα μέτρα που ζητάμε εδώ και καιρό, όπως η μείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης καυσίμων και η μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα, τότε θα προστατεύονταν πρωτίστως τα χαμηλά και τα μεσαία εισοδήματα».

Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση πως κάνει «εγκληματικά σφάλματα» στην ενεργειακή πολιτική, καθώς «ο κ. Μητσοτάκης πρόσδεσε το ενεργειακό μείγμα της χώρας στο ρωσικό φυσικό αέριο, προχώρησε σε βίαιη απολιγνιτοποίηση χωρίς εθνικό σχεδιασμό και εν μέσω ενεργειακής κρίσης ιδιωτικοποίησε τη ΔΕΗ. Δεν έβαλε κανένα πλαφόν, δεν άσκησε κανέναν έλεγχο, ούτε στην αισχροκέρδεια στην αγορά ενέργειας, ούτε στις τιμές που φτάνουν στον καταναλωτή. Αντιθέτως από τον Σεπτέμβριο, επιμένει να επιδοτεί την αισχροκέρδεια».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολιτική | 02.04.2022 16:54 
Νίκος Ανδρουλάκης στη Θεσσαλονίκη: Ο κ. Μητσοτάκης επέδειξε δημοσιονομική ανευθυνότητα και τώρα δεν έχει περιθώριο για παρεμβάσεις
Πολιτική | 02.04.2022 15:23
Σφοδρή απάντηση ΣΥΡΙΖΑ στη «δέσμευση» Μητσοτάκη: Το μόνο που έχει εξαντλήσει είναι την υπομονή των πολιτών - Ένας πρωθυπουργός που καταρρέει
Πολιτική | 02.04.2022 13:29
Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση θα εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες για να στηρίξει νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Αναφορικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία, υπογράμμισε ότι «το βλέμμα όλων μας πρέπει να είναι στραμμένο στην κατάπαυση πυρός, στην εξεύρεση διπλωματικής λύσης και στον τερματισμό της ρωσικής εισβολής που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο. Οι οικονομικές κυρώσεις είναι η βασική επιλογή στην οποία πρέπει να επιμείνει η ΕΕ». Σημείωσε ότι «είναι μεγάλη παραδοξότητα, η Τουρκία της κατεχόμενης Κύπρου να εμφανίζεται ως ειρηνευτική δύναμη και ως αξιόπιστος διαμεσολαβητής» και πρόσθεσε πως «καταρρέει η αφήγηση της κυβέρνησης περί απομονωμένης Τουρκίας».

Υποστήριξε, τέλος, ότι «η επιλογή της κυβέρνησης να εμπλέξει τη χώρα στον πόλεμο, με την αποστολή πολεμικού υλικού, άλλαξε το δόγμα εξωτερικής πολιτικής που παγίως ακολουθούσαμε -μίας δύναμης ασφάλειας, σταθερότητας και ισορροπίας στην ευρύτερη περιοχή- και μας ενέπλεξε στην πρώτη γραμμή αντιπαράθεσης Ρωσίας-ΗΠΑ».

Διαβάστε ακόμη

Το δόγμα Τραμπ αναδιατάσσει την Ανατολική Μεσόγειο: Πώς επηρεάζονται Αθήνα και Λευκωσία

«Μυστήριο τρένο» ο σιδηρόδρομος: Ζητήματα ασφαλείας και στον σταθμό Λαρίσης εξαιτίας της χρόνιας εγκατάλειψης

«Δεν θέλω άλλα πρόβατα, θέλω τα δικά μου»: Συγκλονίζει ο κτηνοτρόφος που χάνει το κοπάδι του λόγω ευλογιάς

Όργιο αστυνομικής βίας σε άλλη μια πορεία για τον Αλέξη - Κι όμως, κόσμος έσπασε τον αποκλεισμό και τραγούδησε στο μνημείο

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • Νέα Δημοκρατία
  • ΣΥΡΙΖΑ
  • ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία
  • Έφη Αχτσιόγλου
  • ειδήσεις τώρα
  • Κυριάκος Μητσοτάκης
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr