• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Έλληνας 60χρονος ο δράστης της επίθεσης με μαχαίρι στην Ακρόπολη - Στον Ερυθρό Σταυρό οι δύο ΑμερικανοίΑδιανόητο περιστατικό στη Θεσσαλονίκη: 60χρονος χτύπησε με βαριοπούλα 42χρονο σεκιούριτι στο αμαξοστάσιο του ΟΑΣΘΘερμικές κάμερες κατέγραψαν 60°C στην άσφαλτο και 75°C σε ταράτσες στην ΑττικήΣυγκλονίζει η τελευταία ανάρτηση του Αλέξη Σταμάτη πριν από τον θάνατό του – Το μήνυμα για την αιμοδοσία που συγκινεί
δημοφιλές τώρα: Συντάξεις Αυγούστου: Πότε θα μπουν χρήματα στους λογαριασμούς
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   26.04.2022 12:16 
Newsroom
Newsroom

Κικίλιας στο OPEN: Η δουλειά μας αποδίδει, αισιόδοξη εικόνα από τον τουρισμό το Πάσχα

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

φωτ. Υπ. Τουρισμού
φωτ. Υπ. Τουρισμού
Προσθέστε το ΕΘΝΟΣ στη Google

«Ο τουρισμός πήγε εξαιρετικά καλά τις άγιες μέρες του Πάσχα σε όλη την Ελλάδα και πάνω από 325.000 αυτοκίνητα έφυγαν από την Αθήνα αυτές τις μέρες» τόνισε μιλώντας στο OPEN και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, σημειώνοντας πως «οι πληρότητες στους δημοφιλείς προορισμούς κυμάνθηκαν πολύ πάνω από το 85% - 90% με μεγάλη παρουσία των ξένων επισκεπτών». Στο ίδιο πλαίσιο ανάφερε πως στρατηγική του υπουργείου τουρισμού ήταν να φωτίσει κάθε γωνιά της πατρίδας, δηλώνοντας πως οι ξένοι τουρίστες επισκέφτηκαν ήδη προορισμούς που δεν γνώριζαν.

«Είναι μια πολύ αισιόδοξη εικόνα για τη χώρα και την προσπάθεια για την τόνωση της ελληνικής οικονομίας», είπε ο υπουργός τουρισμού, επισημαίνοντας ότι δουλέψαμε σκληρά ώστε η τουριστική σεζόν να ξεκινήσει νωρίτερα από ποτέ.

«Είμαστε ακόμα στην αρχή, καθώς αναμένουμε και δεύτερο κύμα το επόμενο τριήμερο της Πρωτομαγιάς», τόνισε χαρακτηριστικά, λέγοντας ότι «στο τέλος της χρονιάς θα κάνουμε ταμείο».

Όπως είπε ο κ. Κικίλιας «ο τουρισμός είναι η λαϊκή οικονομία της χώρας και τα χρήματα από τον τουρισμό περνούν απευθείας στην πραγματική οικονομία, στηρίζοντας το διαθέσιμο εισόδημα των Ελλήνων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων».

«Tα έσοδα από τον τουρισμό περνούν κάθετα και οριζόντια, άμεσα, χωρίς μεσάζοντες και καθυστερήσεις σε όλους: στον επιχειρηματία της εστίασης, τον εργαζόμενο στον τουρισμό, τον ιδιοκτήτη ενοικιαζόμενων δωματίων, την εφοδιαστική αλυσίδα, τον μεταφορέα, τον ιδιοκτήτη ενός μίνι μάρκετ, τον αγρότη» είπε ο κ. Κικίλιας.

Ο κ. Κικίλιας εξέφρασε την αισιοδοξία του για τον ρυθμό των κρατήσεων και των προκρατήσεων που σύμφωνα με τα στοιχεία παρουσιάζουν αυξητικές τάσεις. «Κινούμε συγκρατημένα και με σοβαρότητα και είμαστε αισιόδοξοι ότι η δουλειά που έχουμε κάνει όλο το φθινόπωρο και τον χειμώνα θα αποδώσει», είπε ο υπουργός Τουρισμού.

«Στρατηγική του Πρωθυπουργού, της κυβέρνησης και του υπουργείου Τουρισμού, είναι το μέρισμα της επιτυχίας από τον τουρισμό να φτάσει στην τσέπη του Έλληνα που δυσκολεύεται αυτήν την εποχή και πρώτα από όλα στους εργαζόμενους στον ελληνικό τουρισμό που έρχονται σε επαφή με τους τουρίστες και τους ταξιδιώτες» σημείωσε τέλος ο κ. Κικίλιας, ενώ παράλληλα ανάφερε πώς προχωράνε μια σειρά έργα υποδομών, αναβάθμισης ξενοδοχείων, που συμβάλλουν σε μια καλύτερη και πιο ποιοτική σεζόν.

Διαβάστε ακόμη

«Θύελλα» για το νομοσχέδιο ΥΠΕΝ: Οι fast track εργολαβίες για τη λειψυδρία, η εκτροπή του Αχελώου και το real estate σε 6.500 χωριά

Η αντεπίθεση Μητσοτάκη για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, η «νάρκη» Καρυστιανού και οι μεταγραφές του ΠΑΣΟΚ

Τα Κέντρα Υγείας στην Αττική μετατρέπονται σε «κέντρα συνταγογράφησης» λόγω υποστελέχωσης: Οι 5 μονάδες που «βουλιάζουν»

Ο σχεδιασμός του Μαξίμου μέχρι τις κάλπες: Τι είπε ο Μητσοτάκης για τον χρόνο των εκλογών και το διακύβευμα

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • ειδήσεις τώρα
  • Πάσχα
  • Βασίλης Κικίλιας
  • τουρισμός
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr