• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Για εγκληματική οργάνωση παραπέμπουν τους αγρότες της Κρήτης μετά τα επεισόδια στα αεροδρόμιαΤσουνάμι ύψους 40 εκατοστών «χτύπησε» Αομόρι και Χοκαίντο - Τρομακτικά βίντεο μετά τον σεισμό 7,6 Ρίχτερ στην Ιαπωνία«Ήταν ατύχημα, δεν φταίμε», λέει ο πατέρας του παιδιού που τραυματίστηκε θανάσιμα από τον σκύλο τουςΟδηγός παρέσυρε και σκότωσε 71χρονο στην Ξάνθη - Στη συνέχεια τράκαρε σκοτώνοντας τον αδερφό του
δημοφιλές τώρα: Κρήτη: Για εγκληματική οργάνωση παραπέμπουν τους αγρότες μετά τα επεισόδια στα αεροδρόμια
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   03.05.2022 07:15
Βούλα Κεχαγιά
Βούλα Κεχαγιά

Πολιτικό Ρεπορτάζ

Ενότητες στο άρθρο: 📌 Το μεγάλο στοίχημα της 15ης Μαΐου

ΣΥΡΙΖΑ: Το μεγάλο στοίχημα της 15ης Μαΐου και τα πυρά στην κυβέρνηση - Οι επόμενες κινήσεις Τσίπρα

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Στην πρόκληση της 15ης Μαΐου είναι στραμμένο το βλέμμα της Κουμουνδούρου με κεντρικό στόχο την πολιτική αλλαγή στη χώρα ώστε σύμφωνα και με το κεντρικό πλέον σύνθημα της Κουμουνδούρου “να τούς στείλουμε πίσω τον λογαριασμό”.

Το μεγάλο στοίχημα της 15ης Μαΐου

Ο Αλέξης Τσίπρας περιοδεύει σήμερα στο νομό Ηλείας στο πλαίσιο των εξορμήσεών του στην περιφέρεια για να συζητήσει με πολίτες, εργαζόμενους, αγρότες, νέους και εκπροσώπους τοπικών φορέων για τα προβλήματα στην καθημερινότητά τους, προβλήματα που έχουν διογκωθεί λόγω της ανεξέλεγκτης ακρίβειας που δημιουργεί κατά τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης. Επίσης, τις επόμενες ημέρες δεν αποκλείεται η συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος προκειμένου ο Αλ. Τσίπρας να ζητήσει από τους βουλευτές του να κινητοποιηθούν στις εκλογικές τους περιφέρειες για να διασφαλιστεί η μαζική συμμετοχή στις εκλογές για την συλλογική ηγεσία.

Για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία οι εσωκομματικές εκλογές της μεθεπόμενης Κυριακής δεν είναι μία τυπική διαδικασία που θα κλείσει και τυπικά τον κύκλο των συνεδριακών εργασιών. Ειδικά για την εκλογή του προέδρου το μεγάλο στοίχημα βρίσκεται στην προσέλευση των πολιτών στις κάλπες ούτως ώστε η συμμετοχή να στείλει ένα πολιτικό μήνυμα προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη “για την αρχή του τέλους της”. Στο πλαίσιο αυτό έχει ξεκινήσει ήδη η καμπάνια για την εγγραφή στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αλλά και τη μαζική συμμετοχή που έχει ως κεντρικό πυρήνα το σύνθημα της ενδυνάμωσής του ώστε να μπορέσει να διεκδικήσει την νίκη στις εκλογές της απλής αναλογικής.

Ακόμη και οι περιοδείες του Αλέξη Τσίπρα αποτελούν κομμάτι αυτής της καμπάνιας με στόχο να υπάρξει κίνητρο συμμετοχής στη διαδικασία εκλογής του όχι μόνο των μελών αλλά και όσων πολιτών αισθανθούν εκείνη την ημέρα ότι με την εγγραφή τους και τη συμμετοχή τους στην ψηφοφορία θα στηρίξουν την προσπάθεια του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για πολιτική αλλαγή. Στο πλαίσιο αυτό τρέχουν ήδη διαδικτυακά σποτς, ενώ τις επόμενες ημέρες η καμπάνια θα επεκταθεί και στις οθόνες με τηλεοπτικά σποτς για συμμετοχή στις διαδικασίες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.  

Όπως έχει γράψει το ethnos.gr, για την εκλογή προέδρου ενδέχεται να στηθούν ακόμη και 1.000 κάλπες σ’ ολόκληρη την χώρα ώστε να διευκολυνθούν οι πολίτες που δεν έχουν κοντά τους οργανώσεις μελών να ψηφίσουν. Για την Κεντρική Επιτροπή εκτιμάται ότι θα στηθούν συνολικά 500 κάλπες, για την ανάδειξη 300 νέων μελών ανάμεσα σε περίπου 740 υποψηφίους. 

Σημειωτέον πως σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση της Εφορευτικής Επιτροπής δεν θα στηθεί τελικώς τρίτη κάλπη για να ψηφιστούν συνολικά εννέα καταστατικές αλλαγές καθώς αυτό θα καθιστούσε ιδιαίτερα πολύπλοκη τη διαδικασία. Η ψηφοφορία θα γίνει ηλεκτρονικά κατά πάσα πιθανότητα μία ημέρα προτού στηθούν οι κάλπες για πρόεδρο και Κεντρική Επιτροπή, χωρίς να αποκλείεται η πιθανότητα να διεξαχθεί και μία ημέρα μετά στις 16 Μαΐου. Σ’ αυτήν την ψηφοφορία έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν μόνο όσοι σύνεδροι ψήφισαν στις 16 Απριλίου στο Συνέδριο για τον τρόπο εκλογής Προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής, δηλαδή περίπου 4.800 μέλη.

Διαβάστε ακόμη

Για εγκληματική οργάνωση παραπέμπουν τους αγρότες της Κρήτης μετά τα επεισόδια στα αεροδρόμια

Έχασε μέσα σε μια στιγμή 530 πρόβατα από την ευλογιά - «Ζούμε έναν εφιάλτη, δεν έχουμε μέλλον σε αυτή τη χώρα»

Φρίκη στο Τέξας: 22χρονη γυναίκα βρέθηκε κλειδωμένη σε κλουβί σκύλου - Την «φυλάκισαν» για τιμωρία

ΚΑΝΑΜΕ SUPERMARKET HAUL | Δύο τύποι από σπίτι (EP8)

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • Αλέξης Τσίπρας
  • ΣΥΡΙΖΑ
  • ειδήσεις τώρα
  • εκλογές
  • ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr