• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Τραγωδία ανοιχτά της Κρήτης: 17 πρόσφυγες και μετανάστες νεκροί σε ναυάγιοΚέλογκ: «Πραγματικά κοντά» βρίσκεται μια ειρηνευτική συμφωνία για την Ουκρανία - Τα 2 εμπόδιαΠροβλήματα στην Κεντρική Μακεδονία λόγω κακοκαιρίας - Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορίαΤέλος εποχής για τα τρόλεϊ: Με μικροένταση ξεκίνησε το «ξήλωμα» του δικτύου στον Πειραιά
δημοφιλές τώρα: Αυγή: Παραιτήθηκε ο διευθυντής μετά το πρωτοσέλιδο - «Δεν απηχεί τις απόψεις μας» λέει ο ΣΥΡΙΖΑ
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   16.05.2022 20:52 
Newsroom
Newsroom

Μητσοτάκης: Εν αναμονή της συνάντησης με τον Τζο Μπάιντεν - Ενέργεια και Ουκρανία από τα βασικά θέματα

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις ΗΠΑ/EUROKINISSI
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις ΗΠΑ/EUROKINISSI

Για τις 22:30 (ώρα Ελλάδος) είναι προγραμματισμένο το ραντεβού του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν. Οι δύο άνδρες θα συνομιλήσουν στο οβάλ γραφείο, ενώ τα θέματα που αναμένεται να τεθούν επί τάπητος ποικίλλουν.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN TV και της Σοφίας Φασουλάκη που βρίσκεται στην Ουάσιγκτον, ο Έλληνας πρωθυπουργός πρόκειται αρχικά να θέσει σαν θέμα τη στάση που κρατά η Ελλάδα σε ό,τι αφορά το ουκρανικό, σημειώνοντας πως η χώρα μας είναι σύμμαχος του ΝΑΤΟ και σημαντικός εταίρος των ΗΠΑ. Θα μιλήσει για τη θέση που η Ελλάδα πήρε απέναντι στη ρωσική εισβολή αλλά και την υπογραφή της αμυντικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ.

Παράλληλα, κατά τη συνάντηση θα βρεθεί στο τραπέζι το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας, χωρίς ωστόσο να αποτελεί βασική προτεραιότητα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πιο συγκεκριμένα, θα αναφερθεί στο ζήτημα των τουρκικών υπερπτήσεων, λέγοντας πως κάτι τέτοιο είναι απαράδεκτο και ότι δεν γίνεται ένας σύμμαχος του ΝΑΤΟ να προκαλεί έναν άλλο σύμμαχο.

Θα εκφράσει ταυτόχρονα τη δυσαρέσκειά του για το ενδεχόμενο πώλησης F16 στην Τουρκία, ενώ θα πει πως η Ελλάδα ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στην παραγωγή των F35. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Σοφίας Φασουλάκη, ο πρωθυπουργός νωρίτερα μίλησε για το σενάριο η Τουρκία να ασκήσει βέτο στην ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ και είπε πως «δεν μπορεί να μπλοκάρει η Τουρκία την ένταξη, δεν είναι ώρα».

Μεγάλο κομμάτι της συζήτησης θα αποτελέσει και το ενεργειακό. Ο πρωθυπουργός θα εξηγήσει την επιθυμία της χώρας να καταστεί ενεργειακός κόμβος, ενώ θα δώσει όλες τις λεπτομέρειες των επενδύσεων που γίνονται αυτή την ώρα στην Αλεξανδρούπολη. Θα πει, τέλος, πως ακόμα δεν μπορεί να υπάρξει εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο. «Είναι κάτι που θα αργήσει, αλλά σταδιακά θα το πετύχουμε», τόνισε νωρίτερα σε συνέντευξή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κόσμος | 16.05.2022 20:20
Νέο «όχι» από Ερντογάν για ένταξη Φινλανδίας και Σουηδίας στο ΝΑΤΟ: «Θα είναι οι εκπρόσωποι των τρομοκρατών στη Συμμαχία»
Ελλάδα | 16.05.2022 20:02
Δεύτερη η Ελλάδα σε ακτές με «Γαλάζιες σημαίες» - Ποιες παραλίες βραβεύτηκαν φέτος
Κόσμος | 16.05.2022 20:09
Σουηδία και Φινλανδία δεν εκδίδουν 33 μέλη ΡΚΚ και FETÖ

Διαβάστε ακόμη

Ο Ζελένσκι στρέφεται στους Ευρωπαίους μετά τις άκαρπες συνομιλίες στο Μαϊάμι - Τι τον προβληματίζει

Συγκλονίζει ο Πάνος Ρούτσι: Ο αγώνας δεν σταματάει - «Δεν έχουμε προλάβει να πενθήσουμε, δεν αντέχω να είμαι στην εκταφή»

Μαρουσάκης: Έρχεται ο «Ωμέγα Εμποδιστής» για ήπιες ημέρες - Τι καιρό θα κάνει τα Χριστούγεννα

Όλο το Χόλυγουντ «στα χέρια» του Netflix μετά την εξαγορά της Warner - Τι ακριβώς αγόρασε;

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • Κυριάκος Μητσοτάκης
  • ελληνοτουρκικές σχέσεις
  • ΗΠΑ
  • Ουκρανία
  • ειδήσεις τώρα
  • ενέργεια
  • Ουάσιγκτον
  • Τζο Μπάιντεν
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr