Παναγιωτόπουλος: Ξεκινά άμεσα η διαδικασία απόκτησης F35
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Συνάντηση με στελέχη του Προγράμματος (JSF PO - Joint Strike Fighter Program Office) είχε την Τρίτη ο υπουργός Εθνικής Αμύνης, Νίκος Παναγιωτόπουλος για το μαχητικό αεροσκάφος F-35. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Πρέσβης των ΗΠΑ Αθήνα κ. Τζωρτζ Τζέιμς Τσούνης.
Κατά τη διάρκεια της, ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης υπογράμμισε ότι σε συνέχεια της επίσκεψης του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, θα ξεκινήσει, άμεσα, η διαδικασία απόκτησης αεροσκαφών F-35, τα οποία θα καλύψουν προβλεπόμενες επιχειρησιακές απαιτήσεις της Πολεμικής Αεροπορίας. Ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε ότι τα Γενικά Επιτελεία θα προβούν στις απαιτούμενες ενέργειες, στο πλαίσιο της ισχύουσας διαδικασίας προμήθειας αμυντικών εξοπλισμών.
Κατά τη συνάντηση, τονίστηκε ότι η απόκτηση των αεροσκαφών F-35, η οποία θα ενισχύσει, περαιτέρω, την αποτρεπτική ικανότητα της χώρας και τη διαλειτουργικότητα των Ενόπλων Δυνάμεων Ελλάδος και ΗΠΑ, αντανακλά το στρατηγικό επίπεδο των διμερών αμυντικών σχέσεων.
Βυθίστηκε ιρανική φρεγάτα από επίθεση υποβρυχίου νότια της Σρι Λάνκα, πάνω από 100 αγνοούμενοι - Μπαράζ βομβαρδισμών στη Μέση Ανατολή
Η στιγμή που οι ελληνικές φρεγάτες «Κίμων» και «Ψαρά» μπαίνουν στο λιμάνι της Λεμεσού στην Κύπρο
Axios: Το τηλεφώνημα Νετανιάχου σε Τραμπ που άλλαξε τη Μέση Ανατολή
Σοκαριστική επίθεση σκύλου σε 7χρονο κοριτσάκι - Τη σήκωσε στον αέρα, της έκαναν 68 ράμματα
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



