MenuClose
  • Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on TwitterFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
youtubefacebooktwitterinstagram
Τελευταία Νέα
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
  • Videos
BREAKING NEWS:
Πήγε να καθαρίσει το χωράφι του και έβαλε κατά λάθος φωτιάΤρόμος στο κέντρο των Χανίων: Αυτοκίνητο έκανε όπισθεν και «καρφώθηκε» σε καφετέρια – 2 τραυματίεςSuper League: Σπουδαία νίκη της Λαμίας με μεγάλη ανατροπή επί του Παναιτωλικού στο ΑγρίνιοΤελικά που οφείλεται η μυστηριώδης ηπατίτιδα σε παιδιά; Τρεις μελέτες δίνουν απαντήσειςPremier League: Ακάθεκτη για τον τίτλο η Άρσεναλ με 4άρα στη Λιντς!
Homepage |   Πολιτική   |   29.07.2022 22:57
Newsroom
Newsroom

Ξεκάθαρο μήνυμα στήριξης από Γαλλία με φόντο τις τουρκικές προκλήσεις: «Θα είμαστε στο πλευρό σας»

επόμενο άρθροnext-article
Η ΥΠΕΞ της Γαλλίας με το Νίκο Δένδια/Eurokinissi
Η ΥΠΕΞ της Γαλλίας με το Νίκο Δένδια/Eurokinissi

Ξεκάθαρο μήνυμα πως η Γαλλία, όπως στο παρελθόν και όπως έχει επαναλάβει και μέσω του Γάλλου προέδρου, είναι σύμμαχος και φίλη χώρα με την Ελλάδα και θα σταθεί αλληλέγγυα έναντι των απειλών κατά της κυριαρχίας της, έστειλε η υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Κατρίν Κολονά μετά τη συνάντηση με τον Έλληνα ομόλογό της Νίκο Δένδια, στο Παρίσι.

«Θα είμαστε στο πλευρό σας»

 

«Θα παρακολουθήσουμε στενά τις εξελίξεις και πραγματικά μπορείτε να είστε σίγουροι ότι θα είμαστε στο πλευρό σας» διαμήνυσε εξίσου η υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας.

Σημείωσε πως ο Νίκος Δένδιας την ενημέρωσε για «τη μεγάλη του ανησυχία όσον αφορά τις πρόσφατες εξελίξεις στην περιοχή, τις απειλές κατά της κυριαρχίας της Ελλάδας, κάποιες δηλώσεις ενός εταίρου μας».

Αναφερθείσα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, επισήμανε πως είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα περιοχή για την Ελλάδα και τη Γαλλία και μια περιοχή ανησυχίας.

Σε ό,τι αφορά τις διμερείς σχέσεις, η Κατρίν Κολονά έκανε λόγο για ενδυνάμωση της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας και διαβεβαίωσε πως θα συνεχίσει με τον Νίκο Δένδια την καλή συνεργασία που είχε με τον προκάτοχό της Ζαν-Ιβ Ντριάν.

Κάνοντας απολογισμό της στρατηγικής εταιρικής σχέσης μεταξύ της Ελλάδας και της Γαλλίας, που από το προηγούμενο καλοκαίρι συμπληρώνει την παλιά φιλία μεταξύ των κρατών, η Γαλλίδα υπουργός είπε πως από τους πρώτους μήνες «είδαμε τους καρπούς αυτής της συνεργασίας».

Επίσης, εξέφρασε τις ευχαριστίες της για την αλληλεγγύη που κατέδειξε η Ελλάδα κατά τη διάρκεια των πυρκαγιών στη Γαλλία. «Είναι μια αλληλεγγύη η οποία κατέδειξε στην πράξη με δύο Καναντέρ, τα οποία μάς βοήθησαν πολύ στη μάχη κατά των πυρκαγιών» ανέφερε και υπενθύμισε αντίστοιχα πως το προηγούμενο καλοκαίρι τη γαλλική βοήθεια στην Ελλάδα. Σε αυτό το πλαίσιο, ανέδειξε τη σημασία του Μηχανισμού Αλληλεγγύης της ΕΕ και διαμήνυσε πως «μαζί είμαστε πάντοτε πιο ισχυροί».

 

Σε ό,τι αφορά τον πόλεμο στην Ουκρανία, υπογράμμισε τη σημασία μιας κοινής προσέγγισης της Ευρώπης έναντι της Ρωσίας. «Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε την αναγκαιότητα να καταπολεμήσουμε τις ψευδείς ειδήσεις που έρχονται από τη Μόσχα, η οποία επιδιώκει να ξεχάσουμε τις αιτίες του πολέμου» και υπογράμμισε την ανάγκη να καταπολεμηθεί πιο αποφασιστικά τη ρωσική στάση και να εξεταστούν οι συνέπειες αυτού του πολέμου στην Ευρώπη και πέρα αυτής. «Η Ρωσία είναι η μόνη υπεύθυνη των οικονομικών και των γεωπολιτικών συνεπειών που απορρέουν από την εισβολή στην Ουκρανία» προσέθεσε και έδωσε έμφαση στις επιπτώσεις του πολέμου στην ενέργεια.

Άλλωστε η ενεργειακή ασφάλεια συζητήθηκε μεταξύ των δύο υπουργών και ειδικά οι τελευταίες αποφάσεις που λήφθηκαν σε ευρωπαϊκό επίπεδο. «Κινούνται σε μια θετική κατεύθυνση και διασφαλίζουν την ευρωπαϊκή ομογένεια, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες κάθε χώρας» και θα πρέπει να πάμε ακόμα παραπέρα, δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας και προέταξε την ανάγκη διασφάλισης της ευρωπαϊκής ενεργειακής αυτονομίας και τη μείωση της ενεργειακής εξάρτησης και ειδικότερα από τη Ρωσία.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  • Προκλητικός ο Τσαβούσογλου κουνάει το δάχτυλο στην Μπέρμποκ για τις αναφορές της στα ελληνοτουρκικά - «Προπαγάνδα Ελλάδας και Κύπρου»
  • Ακρίβεια: Οριακή μείωση του πληθωρισμού στην Ελλάδα στο 11,5%- Στο 8,9% στην Ευρωζώνη
  • Διοικητής ΕΥΠ σε Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας: Δεν έχουμε το σύστημα Predator – Για συγκάλυψη κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ
  • Καθηλωμένα στο έδαφος εκατοντάδες F-35 της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ – Το πρόβλημα που εντοπίστηκε
επόμενο άρθροRead next Article
#TAGS
  • Νίκος Δένδιας
  • Γαλλία
  • ειδήσεις τώρα
Ανακάλυψε την φθηνότερη ασφάλεια για το αυτοκινητό σου εύκολα και γρήγορα!Gowise.gr. Κάνε σύγκριση σε 27 ασφαλιστικές εταιρίες
Ethnos on Google News
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.grRegister on Ethnos at Google News
ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΜΑΣ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ| 31.03.2023 10:11
Σπίτι μου: Οι ανακοινώσεις για τους όρους και τις προϋποθέσεις για φθηνά δάνεια σε νέους
ΗΜΕΡΗΣΙΑ| 31.03.2023 10:38
Shopping όλο το 24ωρο - «Πράσινο φως» στην παράταση ωραρίου, με απόφαση δημάρχου
MENSHOUSE
«Ένας Κύπριος θα κάνει νοθεία»: Οι εκλογές που η ΝΔ ήταν βέβαιη ότι το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα θα νικήσει με κλοπή
MENSHOUSE
Τρία πιάτα όλα κι όλα: Το θρυλικό τηγανατζίδικο που 80 χρόνια αποθεώνει την απλότητα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

01
01-04-2023 19:00
«Αγαπητέ Κυριάκο, εδώ πληρώνονται όλα» - Ο Ραγκούσης προαναγγέλλει την δημοσίευση της πλήρους δήλωσής του αύριο και προκαλεί τον Μητσοτάκη
02
30.03.2023 20:33
Δημοσκόπηση Metron Analysis: Κλείνει η ψαλίδα μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Πού τα πάει καλύτερα και πού χειρότερα η κυβέρνηση
03
31.03.2023 12:21
Νίκος Μηλιώτης: «Έφυγε» από τη ζωή ο αντιπεριφερειάρχης Ιονίων Νήσων - Κατέρρευσε ξαφνικά σπίτι του
04
30.03.2023 21:34
Αποστολάκης: «Ο φράχτης στον Έβρο δεν είναι το κύριο εργαλείο» για το μεταναστευτικό - Τι είπε για το ενδεχόμενο η ΝΔ να του προτείνει «πόστο»
05
01.04.2023 10:59
Μητσοτάκης για κατώτατο μισθό: Στο υψηλότερο επίπεδο που έχει βρεθεί ιστορικά έως σήμερα

POPULAR VIDEOS

Μεσημεριανό δελτίο 01/04/2023
Μεσημεριανό... | 01.04.2023 13:47
Μεσημεριανό δελτίο 01/04/2023
Επανεκκίνηση δρομολογίων… χωρίς την έγκριση της αρχής σιδηροδρόμων
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ... | 01.04.2023 13:36
Επανεκκίνηση δρομολογίων… χωρίς την έγκριση της αρχής σιδηροδρόμων
Κλιμακώνεται η πολιτική αντιπαράθεση ενόψει εκλογών
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ... | 01.04.2023 13:31
Κλιμακώνεται η πολιτική αντιπαράθεση ενόψει εκλογών
Κεντρικό δελτίο 31/03/2023
Κεντρικό... | 31.03.2023 20:02
Κεντρικό δελτίο 31/03/2023
Υπόγειο θησαυροφυλάκιο σπόρων για το ενδεχόμενο πυρηνικού πολέμου στη Γιακουτία
Ώρα Ελλάδος... | 31.03.2023 09:31
Υπόγειο θησαυροφυλάκιο σπόρων για το ενδεχόμενο πυρηνικού πολέμου στη Γιακουτία