ΔΕΘ 2022 - Κ.Μητσοτάκης: «Απειλές έχουν ειπωθεί στο παρελθόν και έχουμε συναντηθεί με τον κ. Ερντογάν και εκτιμώ πως θα ξανασυναντηθούμε»
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Την πρόθεσή του να συναντηθεί εκ νέου με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζοντας, παράλληλα, ότι η Τουρκία προκαλεί την ένταση αλλά επιχειρεί να παρουσιάσει την Ελλάδα ως αυτήν που προκαλεί.
«Είναι προβληματική η διαρκής επιθετικότητα που εκπέμπεται συνολικά από το τουρκικό πολιτικό κατεστημένο. Κατανοώ πως ενόψει των εκλογών τα κόμματα υπερθεματίζουν σε εθνικισμό. Τα τουρκικά κόμματα όμως δηλητηριάζουν την τουρκική κοινωνία και υπονομεύουν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Δεν θα ακολουθήσουμε στην επιθετικότητα τον κ. Ερντογάν. Από την άλλη θα επιμένουμε να δίνουμε σαφείς απαντήσεις. Ενώ η Τουρκία προκαλεί την ένταση επιχειρεί να παρουσιάσει την Ελλάδα αυτή που προκαλεί. (…) Θα συνεχίσουμε να χτίζουμε με μεγαλύτερη συνέπεια τις συμμαχίες μας, θα εξοπλίζουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά θα συνεχίσουμε να κρατούμε ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας. Δεν είμαι εγώ αυτός που είπα “Ερντογάν γιοκ”. (…) Άλλωστε αυτά έχουν ειπωθεί στο παρελθόν και έχουμε συναντηθεί με τον κ. Ερντογάν και εκτιμώ πως θα ξανασυναντηθούμε», τόνισε ο Πρωθυπουργός.
Η ικανοποίηση στο Μαξίμου από την δραστηριότητα της Καρυστιανού, οι γαλάζιοι και οι κόκκινοι αγροτοσυνδικαλιστές και το εντυπωσιακό σόου με την άφιξη του «Κίμωνα»
Πώς διαβάζει τις εξελίξεις στη γεωπολιτική σκακιέρα η κυβέρνηση και οι συναντήσεις που δρομολογούνται
Τι θα κάνει ο Τραμπ με το Ιράν; Ο πλανήτης παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα
Η νέα κρίση και ο ορατός κίνδυνος λουκέτων σε πρακτορεία της ΕΛΤΑ Courier σε όλη την Ελλάδα
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




