• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Τραγωδία στην Κρήτη: Νεκρός αγρότης που καταπλακώθηκε από το τρακτέρ τουΝέο περιστατικό με ηλεκτρικό πατίνι: 25χρονος έπεσε πάνω σε σταθμευμένο αυτοκίνητο στην Ιερά Οδό - Ήταν μεθυσμένοςΕπίθεση στη Μόντενα: Δύο τραυματίες ακρωτηριάστηκαν, κρίσιμη η κατάσταση γυναίκαςΜητσοτάκης: «Το αργότερο τον Μάιο οι εκλογές»
δημοφιλές τώρα: Το σπίτι του στίβου γίνεται μεζονέτες: Ο Άγιος Κοσμάς σε αντιπαροχή και ο βασιλιάς των σπορ χωρίς...
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   23.09.2022 20:00 
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Πιο σκληρή στάση απέναντι στην Τουρκία ζητούν οι πολίτες📌 Συγκυβέρνηση αν όχι αυτοδύναμη κυβέρνηση

Δημοσκόπηση Open: Πιο σκληρή στάση απέναντι στην Τουρκία ζητούν οι πολίτες - Τι πιστεύουν για τα σενάρια συγκυβέρνησης

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  

Συμπεράσματα για την άποψη των πολιτών σε ό,τι αφορά τη στάση της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης απέναντι σε σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες αποτυπώνει η δεύτερη δημοσκόπηση της εταιρείας MRB για το OPEN που παρουσιάστηκε σήμερα στο κεντρικό δελτίου του Ανοικτού Καναλιού με την Πόπη Τσαπανίδου.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που παρουσίασε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Δημήτρης Μαύρος, στο ερώτημα αν η ΝΔ ή ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να διασφαλίσει την ορθή λειτουργία της ΕΥΠ, οι πολίτες στην πλειοψηφία τους απαντούν πως κανένας από τους δύο. Ειδικότερα, σε ποσοστό 18,8% οι πολίτες απαντούν η ΝΔ, σε 20,2% ο ΣΥΡΙΖΑ και σε ποσοστό 42,8% κανένας από τους δύο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ελλάδα | 22.09.2022 21:27 
Δημοσκόπηση: Ακρίβεια και ενέργεια «κυριαρχούν» στις αγωνίες των Ελλήνων - Η γνώμη τους για τις δηλώσεις Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Πιο σκληρή στάση απέναντι στην Τουρκία ζητούν οι πολίτες

Σε ό,τι αφορά την ερώτηση για τη στάση που θα έπρεπε να κρατά η χώρα μας απέναντι στην Ελλάδα, σε ποσοστό 41,8% οι πολίτες απαντούν πως αυτή θα έπρεπε να είναι πιο σκληρή, ενώ σε ποσοστό 38,5% πως θα έπρεπε να είναι όπως ακριβώς είναι τώρα.

Συγκυβέρνηση αν όχι αυτοδύναμη κυβέρνηση

Αν δεν προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση από τις εκλογές, οι ερωτηθέντες απαντούν σε ποσοστό 49,2% πως θα ήθελαν να προκύψει μια κυβέρνηση συνεργασίας δύο ή περισσότερων κομμάτων και το 43,2% εξ αυτών απαντά πως θα προτιμούσαν να γίνουν νέες εκλογές.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα ευρήματα σε ό,τι αφορά την διαχρονική εξέλιξη της πρόθεσης ψήφου βουλευτικών εκλογών αλλά και τις συσπειρώσεις/μετακινήσεις ψηφοφόρων για τα κόμματα που παρουσιάζονται στο σχετικό βίντεο.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  • Νέα εμπρηστική δήλωση Ερντογάν: «Δεν θα ξεχάσουμε την σφαγή στην Τριπολιτσά»
  • Στο κόκκινο οι αγορές καθώς πυκνώνουν τα σύννεφα της ύφεσης στην Ευρωζώνη
  • Πανεπιστημιακή αστυνομία: Διαψεύδει το «προσωρινό φρένο» η ΕΛΑΣ - Παραμένουν οι δυνάμεις και στα τέσσερα πανεπιστήμια
  • Χρήστος Βασιλόπουλος: Έξω φρενών ο καλλιτεχνικός χώρος με τον ηθοποιό - «Αυτά είναι εξωφρενικά πράγματα»
Διαβάστε ακόμη

Συνέδριο ΝΔ: Διεργασίες για νέα Πολιτική Επιτροπή και νέο Γραμματέα - Τα μηνύματα ενότητας και τα «καρφιά»

Νέα ανάφλεξη μεταξύ ΗΠΑ-Ιράν; Μήνυμα Τραμπ για «ηρεμία πριν από την καταιγίδα»

Ο διμέτωπος σχεδιασμός του Νίκου Ανδρουλάκη και η δημοσκοπική εξίσωση της Κεντροαριστεράς

Κώστας Μακεδόνας στο ethnos.gr: «Οι λέξεις του Λευτέρη Παπαδόπουλου έχουν τη δύναμη να σε κάνουν να ανατριχιάζεις»

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • εκλογές
  • Πόπη Τσαπανίδου
  • OPEN
  • Αλέξης Τσίπρας
  • ειδήσεις τώρα
  • δημοσκόπηση
  • Κυριάκος Μητσοτάκης
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr