• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
«Μυστήριο τρένο» ο σιδηρόδρομος: Ζητήματα ασφαλείας και στον σταθμό Λαρίσης εξαιτίας της χρόνιας εγκατάλειψηςΚαταιγίδες και χιόνια στα βόρεια ορεινά σήμερα - Η πρόγνωση της ΕΜΥΤο δόγμα Τραμπ αναδιατάσσει την Ανατολική Μεσόγειο: Πώς επηρεάζονται Αθήνα και ΛευκωσίαΗ Χαμάς έτοιμη να παραδώσει τα όπλα «εάν λήξει η κατοχή» από το Ισραήλ
Πρωινή ενημέρωση: ➔ Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | ➔ Μάθετε περισσότερα για τον καιρό σήμερα | ➔ Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   08.11.2022 19:33
Newsroom
Newsroom

Εξαγγελίες Παναγιωτόπουλου: Καθ’ οδόν ακόμη 4 Rafale, είμαστε στο πρόγραμμα των F-35 – Τι είπε ο υπουργός για τις Belh@rra

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο

«Δεν θα σταματήσει η εντατική προσπάθεια για να ισχυροποιηθούν ακόμα περισσότερο οι Ένοπλες Δυνάμεις με μέσα. Σήμερα, στην εορτή της Πολεμικής Αεροπορίας, πέταξαν δύο καινούργια Rafale που ανήκουν στη δεύτερη εξάδα που παραδίδεται αυτό το διάστημα στην Πολεμική Αεροπορία».

Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος στον επίσημο εορτασμό του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας Αρχαγγέλου Μιχαήλ, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 8 Νοεμβρίου, στη Σχολή Ικάρων, στη Δεκέλεια.

Μιλώντας σε στρατιωτικούς συντάκτες, ο κ. Παναγιωτόπουλος ευχήθηκε «σε κάθε γιορτή της Πολεμικής Αεροπορίας να έχουμε ένα ή περισσότερα καινούργια μέσα να εμφανίζονται στους ελληνικούς ουρανούς. Τα επόμενα τέσσερα "Rafale" από τη δεύτερη εξάδα θα παραδοθούν στο προσεχές διάστημα, με ρυθμό περίπου ένα ανά μήνα. Κι έπεται συνέχεια» επισήμανε.

«Το μέλλον της Πολεμικής Αεροπορίας» πρόσθεσε, «προδιαγράφεται λαμπρό αφού ήδη εντάσσονται τα "Rafale", προχωρά με ταχείς ρυθμούς ο εκσυγχρονισμός των 83 F-16 στην εκδοχή "Viper", την πιο προηγμένη εκδοχή στον κόσμο σήμερα».

Σημείωσε, δε, ότι «έχει παρθεί η απόφαση για τον εκσυγχρονισμό και των F-16 Block 50. Η Ελλάδα έχει μπει στο πρόγραμμα F-35, σε μερικούς μήνες περιμένουμε την απάντηση στο LOR που έχουμε στείλει προκειμένου να εξελιχθεί κι αυτή η διαδικασία και έπεται συνέχεια».

«Περισσότερη διακλαδικότητα, περισσότερη δικτυοκεντρικότητα, αφού στην σύγχρονη, την ψηφιακή εποχή η ταχύτητα μετάδοσης πληροφορίας στο χειριστή και από τον χειριστή σε άλλα μέσα και άλλων Κλάδων, είναι χρήσιμης σημασίας που τον βοηθούν να εκτελεί καλύτερα την αποστολή του. Και σε αυτή την εποχή μπαίνει λοιπόν και η Πολεμική Αεροπορία» υπογράμμισε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Για την τελετή καθέλκυσης της πρώτης φρεγάτας Belharra του Γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού, που έγινε χθες παρουσία του Ν. Παναγιωτόπουλου στη Γαλλία, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε ότι «ήταν μια μεγάλη μέρα για τις γαλλικές Ένοπλες Δυνάμεις, για το γαλλικό Ναυτικό, όμως με σημασία και για τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, αφού ακολουθεί το δεύτερο καράβι που θα είναι για λογαριασμό του Πολεμικού Ναυτικού». Η δεύτερη φρεγάτα, όπως είπε, «ναυπηγείται ήδη στα Ναυπηγεία της "Group Naval", με ταχείς ρυθμούς. Το πρόγραμμα είναι μπροστά όσον αφορά στο χρονοδιάγραμμα παράδοσης. Τα δύο καράβια θα παραδοθούν στο Πολεμικό Ναυτικό, αρχές και τέλος του 2025».

Για το ζήτημα των κορβετών, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επισήμανε ότι «είναι μία απόφαση που θα μας απασχολήσει στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα». Όπως ξεκαθάρισε, περιμένουμε «αυτή τη στιγμή τις τελικές προτάσεις των Γάλλων και των Ιταλών, οι οποίοι θα είναι στην τελική φάση επιλογής. Αυτές οι προτάσεις έχουν να κάνουν και με το χρηματοδοτικό, το πρόγραμμα αποπληρωμής δηλαδή, το οποίο θα θέλαμε να είναι το ευνοϊκότερο δυνατό, ώστε να μπορούμε, να το καλύψουμε στον οικονομικό σχεδιασμό μας. Έχουν να κάνουν με τα χρονοδιαγράμματα παραλαβής και βέβαια με το ζήτημα της ναυπήγησης σε ελληνικό ή ελληνικά Ναυπηγεία» διευκρίνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  • Απεργία 9 Νοεμβρίου: Ποια ΜΜΜ δεν θα κινηθούν και ποια κάνουν στάση εργασίας – Κάλυψη ΓΣΕΕ στους απεργούς
  • Φυσικό αέριο: Ξεκίνησε το πλοίο Sanco Swift για τις σεισμικές έρευνες νοτιοδυτικά της Κρήτης
  • Παγκόσμιο Κύπελλο: Ομοφοβική δήλωση από τον πρεσβευτή του Κατάρ - «Η ομοφυλοφιλία είναι νοητική βλάβη»
  • Εκτροχιάζεται η τιμή της βενζίνης - Πού έφθασε τα 2,300 ευρώ - Τι λέει ο Ασμάτογλου στην «Η»
  • «Monster: The Jeffrey Dahmer Story»: Η σειρά φαινόμενο του Netflix θα συνεχιστεί για άλλες 2 σεζόν και η ιστορία αναμένεται να γίνει ακόμη πιο εθιστική
Διαβάστε ακόμη

Το δόγμα Τραμπ αναδιατάσσει την Ανατολική Μεσόγειο: Πώς επηρεάζονται Αθήνα και Λευκωσία

«Μυστήριο τρένο» ο σιδηρόδρομος: Ζητήματα ασφαλείας και στον σταθμό Λαρίσης εξαιτίας της χρόνιας εγκατάλειψης

«Δεν θέλω άλλα πρόβατα, θέλω τα δικά μου»: Συγκλονίζει ο κτηνοτρόφος που χάνει το κοπάδι του λόγω ευλογιάς

Όργιο αστυνομικής βίας σε άλλη μια πορεία για τον Αλέξη - Κι όμως, κόσμος έσπασε τον αποκλεισμό και τραγούδησε στο μνημείο

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • ειδήσεις τώρα
  • belharra
  • F-16
  • F-35
  • Νίκος Παναγιωτόπουλος
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr