• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Αποκαλύψεις για τον 42χρονο στο Μικρολίμανο: Η απόδραση από το Μεταγωγών, οι πυροβολισμοί και η ομηρία αστυνομικούΤραγωδία στην Κίνα με δεκάδες νεκρούς από έκρηξη σε ανθρακωρυχείο - Αγωνία για αγνοούμενουςΑποστάσεις της Καρυστιανού από τις δηλώσεις Νεγρεπόντη για δραχμή και φορολογία - «Επιχειρούν να διαστρεβλώσουν»Τρομοκράτης εκπαιδευμένος από τους Φρουρούς της Επανάστασης σχεδίαζε να δολοφονήσει την Ιβάνκα Τραμπ
δημοφιλές τώρα: Να το πετάξω; Να το βάλω ψυγείο; Τελικά είναι εντάξει να χρησιμοποιούμε το περσινό αντηλιακό;
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   14.11.2022 14:43 
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 «Η παρακολούθηση έγινε από κακούργημα πλημμέλημα επί ΣΥΡΙΖΑ»📌 «Αστήρικτες δημοσιεύσεις λιστών που δημιουργούν κλίμα βούρκου».

Σκέρτσος για παρακολουθήσεις: Οι αστήρικτες λίστες δημιουργούν κλίμα βούρκου

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
Άκης Σκέρτσος/ Eurokinissi
Άκης Σκέρτσος/ Eurokinissi

Για «υπαρκτό πρόβλημα που συνδυάστηκε με μια αστοχία, για την οποία αναλήφθηκε άμεσα η πολιτική ευθύνη» έκανε λόγο σχετικά με τις παρακολουθήσεις ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος και πρόσθεσε «αυτή η κυβέρνηση, όταν προκύπτει πρόβλημα, λαμβάνει μέτρα. Υπάρχει άμεση ανάληψη πολιτικής ευθύνης». 

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην τηλεόραση του ANT1 ο υπουργός Επικρατείας είπε ότι βλέπει «μια κυβέρνηση που παρακολουθείται κι αυτό πρέπει να μας προβληματίσει: ή ότι η λίστα δεν είναι αληθής ή ότι υπάρχει σχέδιο του Πρωθυπουργού και των στενών συνεργατών του για να παρακολουθήσει τους υπουργούς του».

Ο ίδιος αποκάλυψε πως γενικώς προσέχει στις επικοινωνίες του και προσωπικά παίρνει μέτρα, αναφέροντας ότι όσοι κατέχουν δημόσιες θέσεις οφείλουν να είναι διαφανείς και προσεκτικοί στις επικοινωνίες τους και λέγοντας πως όσοι κατέχουν τέτοια αξιώματα γνωρίζουν ότι βρίσκονται στο επίκεντρο παρακολουθήσεων.

«Η παρακολούθηση έγινε από κακούργημα πλημμέλημα επί ΣΥΡΙΖΑ»

Ο Υπουργός Επικρατείας επεσήμανε πως «όπως παραδέχθηκε και ο κ. Τσίπρας, υπήρχαν παράνομα λογισμικά και επί ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έκανε τίποτα ο ΣΥΡΙΖΑ γι’ αυτό, εκτός από το ότι λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές του 2019, άλλαξε τον νόμο και από κακούργημα έκανε πλημμέλημα την παρακολούθηση».

Προσέθεσε πως θα υπάρξει επαναφορά της παρακολούθησης σε κακούργημα, όμως η αλλαγή αυτή στον νόμο, «δεν θα έχει αναδρομική ισχύ».

«Αμφισβητώ τη λίστα και τα συμφέροντα γύρω από αυτήν. Γίνεται προσπάθεια της αντιπολίτευσης να δημιουργήσει κλίμα σε βάρος του Πρωθυπουργού για κάτι πολύ σημαντικό», είπε ο κ. Σκέρτσος, λέγοντας πως η Δικαιοσύνη οφείλει να καλέσει όσους φέρονται να γνωρίζουν για την υπόθεση και να αποκαλυφθεί εάν πρόκειται για πραγματικά περιστατικά ή για έργο συκοφαντών, όπως ανέφερε.

«Αστήρικτες δημοσιεύσεις λιστών που δημιουργούν κλίμα βούρκου».

Ο κ. Σκέρτσος είπε πως με τα δημοσιεύματα για τις παρακολουθήσεις υπουργών και την δημόσια συζήτηση επ’ αυτών «δημιουργείται κλίμα καχυποψίας που οδηγεί σε αποσταθεροποίηση, που είναι σαράκι στα θεμέλια της Δημοκρατίας», κάνοντας λόγο για «αστήρικτες δημοσιεύσεις λιστών που δημιουργούν κλίμα βούρκου».

«Δεν είμαι αφελής», είπε ο κ. Σκέρτσος, λέγοντας ότι από όταν ανέλαβε την θέση του ως υπουργός Επικρατείας ήξερε ότι πολλοί θα ενδιαφέρονταν να μάθουν όσα συζητούνταν στο Μέγαρο Μαξίμου, λέγοντας πως «κανείς δεν πρέπει να είναι ανυποψίαστος και αφελής για τέτοια πράγματα».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  • Κωνσταντινούπολη: «Αν δεν είχαμε συλλάβει την γυναίκα θα είχε διαφύγει στην Ελλάδα», είπε ο Σοϊλού από το σημείο της έκρηξης
  • Δένδιας για υποκλοπές: Η συνεργασία μου με τον Πρωθυπουργό χαρακτηρίζεται από αμοιβαία εμπιστοσύνη
  • 11χρονος από τη Βρετανία ξεπέρασε τον Αϊνστάιν και τον Χόκινγκ στο test IQ της Mensa
  • Καλάθι του νοικοκυριού: Το κράτησαν μόλις 4 στους 10 - «Θετική πρωτοβουλία» για το 22%
Διαβάστε ακόμη

Αποκαλύψεις για τον 42χρονο στο Μικρολίμανο: Η απόδραση από το Μεταγωγών, οι πυροβολισμοί και η ομηρία αστυνομικού

Σοκ στην Κρήτη: Άγρια κακοποιημένο το 3χρονο κοριτσάκι - Το βρήκαν με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις

Τρομακτικό βίντεο μέσα από ασανσέρ: Η στιγμή που power bank παίρνει φωτιά μέσα σε τσάντα γυναίκας

Η Αγάπη από το Ξυλόκαστρο τίμησε την Ελλάδα στο Μαρόκο: Το παγκόσμιο μήνυμα ειρήνης από 30 κορυφαίους ιππείς

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • ειδήσεις τώρα
  • παρακολουθήσεις
  • ΣΥΡΙΖΑ
  • υποκλοπές
  • Άκης Σκέρτσος
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr