• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Απειλές Τραμπ για τα Στενά του Ορμούζ, «θα συνεχίσουμε να ρίχνουμε πυραύλους» απαντά το Ιράν - Patriot στην Τουρκία εγκαθιστούν οι ΗΠΑΠέθανε στα 84 του χρόνια ο σπουδαίος σκηνοθέτης Γιώργος Πανουσόπουλος«Υπό το φως των πρόσφατων εξελίξεων»: Το ΝΑΤΟ εγκαθιστά Patriot στη Μαλάτεια της ΤουρκίαςΣε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της ΕΛΑΣ για κύκλωμα παράνομου τζόγου - 17 συλλήψεις και κέρδη άνω των 16 εκατ. ευρώ
δημοφιλές τώρα: Λεωφορεία: Μπλόκαρε τον διαγωνισμό των 600 καμερών η ΕΑΔΗΣΥ - Η προσφυγή που ακυρώνει τη διακήρυξη
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   15.11.2022 09:30 
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 «Άλλο οι νόμιμες επισυνδέσεις και άλλο οι υποκλοπές με κακόβουλα λογισμικά»📌 «Η Ελλάδα αντιτίθεται στις τρομοκρατικές ενέργειες»

Οικονόμου: Η ΕΥΠ δεν έχει κάνει χρήση του Predator, η κυβέρνηση είναι θύμα της υπόθεσης των παρακολουθήσεων

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
Ο Γιάννης Οικονόμου (ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)
Ο Γιάννης Οικονόμου (ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)

Για ακόμη μια φορά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου ξεκαθάρισε πως το ελληνικό κράτος δεν έκανε χρήση του παράνομου λογισμικού Predator ενώ τόνισε πως ο στόχος της κυβέρνησης είναι να πέσει φως στο ζήτημα των υποκλοπών.

«Η κυβέρνηση ζητά από τη δικαιοσύνη να μη μείνει καμία σκιά» είπε ο κ. Οικονόμου στο Mega, ενώ συμπλήρωσε πως τέτοιου είδους κακόβουλα λογισμικά υπάρχουν στην Ευρώπη και στην Ελλάδα.

«Εκείνο που ξέρουμε είναι ότι καμία ελληνική αρχή ασφαλείας δεν τα διαθέτει και δεν τα χρησιμοποίησε ποτέ. Η ελληνική πολιτεία, το ελληνικό κράτος δεν είχε καμία συναλλαγή με εταιρείες που παράγουν, εμπορεύονται και διακινούν αυτά τα λογισμικά. Η ΕΥΠ ούτε άμεσα ούτε έμμεσα έχει κάνει χρήση αυτού του λογισμικού», συνέχισε.

«Υπήρχαν συγκεκριμένοι περιορισμοί στο τι μπορεί να πει κανείς δημόσια σε σχέση με το πλαίσιο λειτουργίας των υπηρεσιών ασφαλείας. Η κυβέρνηση λέει ότι η υπόθεση αυτή, η οποία επιχειρείται από κάποιους να αποτελέσει μονοθεματική ατζέντα στο δημόσιο διάλογο, οφείλει να διερευνηθεί σε όλο της το βάθος από την ελληνική δικαιοσύνη».


«Άλλο οι νόμιμες επισυνδέσεις και άλλο οι υποκλοπές με κακόβουλα λογισμικά»

Μεταξύ άλλων ο Γιάννης Οικονόμου ανέφερε πως άλλο είναι οι νόμιμες επισυνδέσεις και άλλο οι υποκλοπές με κακόβουλα λογισμικά.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως η υπόθεση των υποκλοπών πλήττει διπλά την κυβέρνηση. Από τη μία δημιουργούνται σκιές, από την άλλη «τα ονόματα που έχουν έρθει στην επιφάνεια – εάν ευσταθούν οι λίστες – δείχνουν ένα πυρήνα ανθρώπων στο πολύ στενό περιβάλλον του πρωθυπουργού. Η κριτική που γίνεται ένα μία κριτική που πρέπει να λάβει το εξής υπόψη της: ποια χώρα έχει βρει άκρη σχετικά με τα κακόβουλα λογισμικά;».

Σύμφωνα με τον Γιάννη Οικονόμου, η κυβέρνηση είναι κι εκείνη θύμα αυτής της υπόθεσης.

«Μα τι να φοβηθεί ο πρωθυπουργός; Που βγήκε από την πρώτη στιγμή και είπε τα πράγματα με το όνομά τους, πήρε αποφάσεις, απέδωσε ευθύνες, απομάκρυνε άτομα. Θεσμικά αντιμετώπισε το ζήτημα. Διαπιστώθηκαν λάθη, θεσμικές αδυναμίες που έχρηζαν διόρθωσης. Έτσι έδρασε ο πρωθυπουργός, αποδίδοντας ευθύνες εκεί που έπρεπε και με θεσμικές παρεμβάσεις».

«Η Ελλάδα αντιτίθεται στις τρομοκρατικές ενέργειες»

Παράλληλα, χαρακτήρισε ως ανυπόστατες και παράλογες τις κατηγορίες που εξαπέλυσε η Τουρκία, η οποία στοχοποίησε τις ΗΠΑ, τους Κούρδους και την Ελλάδα για την αιματηρή επίθεση στην Κωνσταντινούπολη, που στοίχισε τη ζωή σε έξι ανθρώπους.

«Η Ελλάδα είναι μία χώρα που αντιτίθεται στις τρομοκρατικές ενέργειες, όπου κι αν συμβαίνουν στον κόσμο, όπως αντιτίθεται σε κάθε λογική που παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και το Διεθνές Δίκαιο. Στο συγκεκριμένο περιστατικό από την πρώτη στιγμή εκφράσαμε τη συμπαράστασή μας, καταδικάσαμε το περιστατικό και ο πρωθυπουργός εξέφρασε τα συλλυπητήριά του».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  • Με φουλ επίθεση απαντά ο Μητσοτάκης στα δημοσιεύματα για τις παρακολουθήσεις – Τα μηνύματα που έστειλε στο δρόμο προς τις κάλπες
  • Προσωπικός γιατρός: Το τελικό σχέδιο Πλεύρη για να μην καταρρεύσει ο θεσμός - Τι περιλαμβάνει το Plan D
  • Όλες οι αλλαγές που φέρνει ο νέος ΚΟΚ: Τι προβλέπεται για τα όρια ταχύτητας - Αυστηροποιούνται ποινές
  • Συγκλονίζει δότης μυελού των οστών στο ethnos.gr: Έβλεπα τη δίψα για ζωή στα μάτια των ασθενών-Τερμάτισε χέρι χέρι με λήπτη στον 39ο Μαραθώνιο
  • Καγκελάριος: Η επιστροφή της ΔΕΗ, τα «καύσιμα» των πετρελαϊκών και οι τράπεζες
Διαβάστε ακόμη

Live οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή: Τα Εμιράτα έκλεισαν το μεγαλύτερο διυλιστήριο πετρελαίου - Νέες επιθέσεις προαναγγέλλει ο Χέγκσεθ

Εισαγγελική έρευνα για τον θάνατο της καθηγήτριας στη Θεσσαλονίκη - Πού θα επικεντρωθεί

Σκηνές χάους στην Αυστραλία: Πέντε Ιρανές αθλήτριες πήραν άσυλο, οι υπόλοιπες επιστρέφουν με δάκρυα

Χρυσοί Σκούφοι 2026 - Τα βραβευμένα εστιατόρια και όσα είπαν οι περιχαρείς σεφ στο ethnos.gr

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • ειδήσεις τώρα
  • ΕΥΠ
  • παρακολουθήσεις
  • Γιάννης Οικονόμου
  • Τουρκία
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr