• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Σεισμός τώρα: 4,2 Ρίχτερ ανάμεσα σε Κρήτη και ΑντικύθηραΕΛΑΣ: Εξάρθρωσε εγκληματική οργάνωση που «ξάφριζε» κατοικίες σε όλη τη χώρα - 12 συλλήψειςΜαζική κλιμάκωση από τους αγρότες: Ένταση σε αεροδρόμια και τελωνεία - Νέα μπλόκα από Δευτέρα και κυβέρνηση σε… σκληρή γραμμήΆνω Λιόσια: Εγκατέλειψε τη 2χρονη ανιψιά του σε κλεμμένο ΙΧ ενώ τον καταδίωκε η ΕΛΑΣ
δημοφιλές τώρα: Απεργία ταξί: Ολοταχώς για κινητοποιήσεις διαρκείας - Με αντίσκηνα και καπνογόνα στο υπουργείο...
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   04.12.2022 14:52 
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Το δημοσίευμα

Σκληρή αντιπαράθεση μετά το δημοσίευμα για παρακολουθήσεις των Αρχηγών ΓΕΕΘΑ, ΓΕΣ και στελεχών του ΥΠΕΘΑ

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
Μηχάνημα καταγραφής ήχου/eurokinissi
Μηχάνημα καταγραφής ήχου/eurokinissi

Φωτιές στο πολιτικό σκηνικό ανάβει, νέο δημοσίευμα της εφημερίδας Documento που κάνει λόγο για παρακολουθήσεις από την ΕΥΠ των αρχηγών ΓΕΕΘΑ, ΓΕΣ αλλά και στελεχών του ΥΠΕΘΑ υπεύθυνων για τους εξοπλισμούς, δια της μεθόδου της νόμιμης επισύνδεσης.

Κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ ανταλλάσσουν σφοδρά πυρά, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα: Στο ζήτημα επανήλθε το πρωί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στον ΣΚΑΪ. Ερωτηθείς σχετικά, έκανε λόγο για «επίμονη αναπαραγωγή ανυπόστατων ισχυρισμών, προσθέτοντας ότι «περισσεύει η μυθοπλασία». «Η δικαιοσύνη απαιτείται να κάνει γρήγορα τη δουλειά της, και η κυβέρνηση θεσμικά έρχεται να αντιμετωπίσει μια σειρά σοβαρών παθογενειών για τη λειτουργία των μυστικών υπηρεσιών και να καταστήσει την Ελλάδα πρώτη χώρα στην Ευρώπη που θα υπάρχει καθολική απαγόρευση χρήσης λογισμικών παρακολούθησης» σημείωσε.

Σκληρή ήταν η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ, που καλεί την κυβέρνηση «να αφήσει τους εξυπνακισμούς» και «να απαντήσει αν παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων».

«Μετά τις χθεσινές ανατριχιαστικές αποκαλύψεις ότι πέραν υπουργών επιχειρηματιών και πολιτικών προσώπων στόχος της ΕΥΠ ήταν και η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επέλεξε για μια ακόμη φορά το δρόμο των γελοίων υπεκφυγών και των επιθέσεων αντί των ξεκάθαρων απαντήσεων», σημείωσε ο ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε:

«Τα πράγματα ωστόσο είναι πολύ σοβαρότερα από όσο νομίζουν, για να θαρρούν πως θα ξεφύγουν με αναφορές στον Αίσωπο και με εξυπνακισμούς».

Ο ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε τα ερωτήματα που διατύπωσε χθες:

  • «Είναι αληθές ότι η ΕΥΠ είχε ως στόχους παρακολούθησης τους επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων της χώρας;
  • Μπορεί ο πολιτικός υπεύθυνος της ΕΥΠ και πρωθυπουργός, κ. Μητσοτάκης, να το διαψεύσει κατηγορηματικά;»

«Θα περιμένουμε ξεκάθαρες απαντήσεις. Με την εθνική ασφάλεια της χώρας δεν πρόκειται να ανεχθούμε παιχνίδια», κατέληξε ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Στοιχεία! Ο καθένας μπορεί να γράφει ότι θέλει. Δεν έχω δει καταγεγραμμένες συνομιλίες, βίντεο, υλικό που να είναι αδιαμφησβήτητο», σχολίασε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Μαρκόπουλος, κατά την τοποθέτησή του στην εκπομπή του OPEN Τώρα Μαζί.

Από την πλευρά του, ο Κώστας Ζαχαριάδης από τον ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε πως «ευτυχώς στη Νέα Δημοκρατία δεν λειτουργούν όλοι με τον μαφιόζικο τροπο που λειτούργησε η Μαξίμου Α.Ε. Υπάρχουν άνθρωποι αξιοπρεπείς».

«Αν ο κ. Ανδρουλάκης και το ΠΑΣΟΚ είναι και είμαστε επικίνδυνοι για την εθνική ασφάλεια της χώρας, πρέπει ο λαός να το ξέρει για να μη μας ψηφίσει. Αν δεν είμαστε, για άλλους λόγους μας παρακολουθούσαν», επεσήμανε ο Μανώλης Χριστοδουλάκης από το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ.  

Το δημοσίευμα

Σύμφωνα με την εφημερίδα Documento, υπό παρακολούθηση με νόμιμη επισύνδεση βρίσκονταν ανώτατα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας καθώς και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα ονόματα των αρχηγών ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνου Φλώρου, και ΓΕΣ, Χαράλαμπου Λαλούση, εμφανίζονται στη λίστα των παρακολουθήσεων.Επίσης, στην ίδια λίστα φέρεται να ήταν και ο πρώην διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών Θεόδωρος Λάγιος.

Πάντα σύμφωνα με το δημοσίευμα, εκτός από τις παρακολουθήσεις μέσω του κακόβουλου λογισμικού Predator, φαίνεται ότι η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών παρακολουθούσε υπηρεσιακά στελέχη και κορυφαίους εθνικούς παράγοντες.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  • Σεισμός στην Εύβοια: Aπαντούν στα Ρίχτερ με τσίπουρο- 86χρονος κοιμάται με τα ρούχα και μιλάει για τον θρύλο του χωριού που εξαφανίστηκε
  • Ιστορικό βήμα: Καταργείται η αστυνομία ηθών στο Ιράν – Μετά τις μαζικές διαδηλώσεις
  • Το κυνήγι του σταυρού για γνωστά ονόματα της ΝΔ: Γιατί ανακοινώνονται σε… δόσεις οι γαλάζιοι υποψήφιοι
  • Προβληματισμός από νέα έρευνα για τον κορονοϊό: Η εγκέφαλοι των εφήβων γέρασαν ταχύτερα μέσα στην πανδημία!
  • Τροχοδρομεί ο διαγωνισμός για τα 22 Περιφερειακά Αεροδρόμια
  • Γιατί ορισμένα είδη μουσικής μας κάνουν να σιγοτραγουδάμε και κάποια άλλα όχι;
Διαβάστε ακόμη

Κραυγή απόγνωσης Έλληνα κτηνοτρόφου στο OPEN: «Ποια φέτα; Σε λίγο δε θα έχουμε γάλα ούτε για γιαούρτι»

Δύσκολες ώρες για τον πατέρα της Μέγκαν Μαρκλ - Ακρωτηριάστηκε το πόδι του και νοσηλεύεται στην εντατική

Κλήρωση Μουντιάλ 2026: Οι 12 όμιλοι για το μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού του καλοκαιριού

«Η Τουρκία εγκαταλείπει τα S-400 και ξεκινάει να προμηθεύεται F-35», λέει ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • ΣΥΡΙΖΑ
  • ΓΕΣ
  • ειδήσεις τώρα
  • παρακολουθήσεις
  • Νέα Δημοκρατία
  • Γιάννης Οικονόμου
  • αρχηγός ΓΕΕΘΑ
  • ΓΕΕΘΑ
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr