• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
«Κάτω τα χέρια από τη Γροιλανδία»: Μαζικές διαδηλώσεις σε Γροιλανδία και Δανία ενάντια στις αμερικανικές βλέψειςΕλλάδα και Κύπρος έλαβαν πρόσκληση από τον Τραμπ για το «Συμβούλιο Ειρήνης» - Αντιδρά το ΙσραήλΣυμφωνία Mercosur: Έπεσαν οι υπογραφές μετά από 25 χρόνια διαπραγματεύσεων - Τα επόμενα βήματαΕργασίες αναβάθμισης στο Αεροδρόμιο Ηρακλείου - Τι θα γίνει με τις πτήσεις
Πρωινή ενημέρωση: ➔ Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | ➔ Μάθετε περισσότερα για τον καιρό σήμερα | ➔ Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   02.01.2023 13:37
Newsroom
Newsroom

Μπαράζ επαφών Τσίπρα στη Βραζιλία: Οι συναντήσεις με ευρωπαίους και λατινοαμερικανούς ηγέτες και η χειραψία με Τσαβούσογλου

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
Ο Αλέξης Τσίπρας με τον Έβο Μοράλες/Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ
Ο Αλέξης Τσίπρας με τον Έβο Μοράλες/Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ

Μία σειρά από σύντομες συναντήσεις και συνομιλίες με αρχηγούς κρατών, με τους οποίους αντάλλαξε απόψεις σε θερμό κλίμα, είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας ο οποίος ήταν προσκεκλημένος στην εκδήλωση για την ορκωμοσία του νέου προέδρου της Βραζιλίας, Λουίζ Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα.

Σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, ανάμεσα στους συνομιλητές του προέδρου του κόμματος ήταν ο πρόεδρος της Αργεντινής, Αλμπέρτο Φερνάντεζ, τον οποίο συνεχάρη για την κατάκτηση του Μουντιάλ από την εθνική ομάδα της χώρας του και με τον οποίο συζήτησαν την υποδοχή που είχε επιφυλάξει ως πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας στην Κριστίνα Κίρχνερ. Από την πλευρά του ο Αλμπέρτο Φενράντεζ ευχήθηκε καλή επιτυχία στον Αλέξη Τσίπρα στις προσεχείς εκλογές, με τον Αλέξη Τσίπρα να ανταποδίδει τις ευχές για μια πορεία ευεργετική για τον λαό της Αργεντινής.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες «ο πρόεδρος της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Στάινμαϊερ συνομίλησε σε θερμό κλίμα με τον Αλέξη Τσίπρα αναφορικά με την κατάσταση στην Γερμανία και την Ευρώπη, αλλά και τις πρωτόγνωρες προκλήσεις της πολιτικής ηγεσίας της ισχυρότερης οικονομίας της ευρωζώνης αναφορικά με την ενεργειακή κρίση, την επίπτωσή της στους δείκτες μεγέθυνσης της οικονομίας και την εργασία».

Ο Αλέξης Τσίπρας κάθισε στην πρώτη σειρά των επίτιμων καλεσμένων πρώην αρχηγών κρατών, έχοντας δίπλα του τον πρώην πρόεδρο της Χιλής Ρικάρντο Λάγκος, και τον πρώην πρόεδρο της Βολιβίας, Έβο Μοράλες. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές της Κουμουνδούρου «ο Έβο Μοράλες κοιτώντας τους παριστάμενους είπε πως «εδώ είμαστε τρεις γενιές αριστερών: ο παππούς (έδειξε τον Λάγκος), ο πατέρας (έδειξε τον εαυτό του) και ο γιος (έδειξε τον Αλέξη Τσίπρα)» με τους συνομιλητές του και όσους παρακολουθούσαν την συζήτηση να ξεσπούν σε γέλια».

Ο Ρικάρντο Λάγκος αποκάλυψε στον Αλέξη Τσίπρα πως η μάχη που έδωσε η Ελλάδα επί πρωθυπουργίας του με το ευρωπαϊκό οικονομικό κατεστημένο βρισκόταν στο επίκεντρο της προσοχής των προοδευτικών δυνάμεων της Λατινικής Αμερικής, καθώς προκάλεσε συζητήσεις στο στρατόπεδο των προοδευτικών, σοσιαλιστικών και σοσιαλδημοκρατικών δυνάμεων για το πώς λειτουργεί η δημοκρατία καθώς και για το εάν οι τράπεζες είναι εκείνες που πλέον αποφασίζουν για το μέλλον των κοινωνιών. Παράλληλα ενημερώθηκε από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τα κεκτημένα της μάχης της κυβέρνησής του, ενώ ζήτησε να ενημερωθεί και για την παρούσα κατάσταση την χώρα μας.

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε επίσης «μακρά και εγκάρδια συζήτηση με τον πρώην πρόεδρο της Βολιβίας Έβο Μοράλες, ο οποίος αναφέρθηκε στο ταξίδι που είχε κάνει στην Ελλάδα, κατά το οποίο είχε μείνει ενθουσιασμένος με την πολιτιστική της κληρονομιά. Παράλληλα ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα να πληροφορηθεί για την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, ενώ δήλωσε διατεθειμένος ακόμα και να επισκεφθεί τη χώρα μας προκειμένου να βοηθήσει την μάχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις επικείμενες εκλογές».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε και μια πολύ θερμή συζήτηση με την αναπληρώτρια υπουργό Εξωτερικών της Κούβας Τζοσεφίνα Βιντάλ, η οποία θυμήθηκε την παρουσία του ως Έλληνα πρωθυπουργού στην Αβάνα για την κηδεία του εμβληματικού ηγέτη της κουβανικής επανάστασης, Φιντέλ Κάστρο. Είπε μάλιστα στον Αλέξη Τσίπρα: «Σε αγαπούμε πολύ στην Κούβα και θυμόμαστε την ομιλία σου, το πόσο παθιασμένα μιλούσες και η επίσκεψή σου εκείνη μας έχει μείνει χαραγμένη». Κατά την παρουσία του στην ορκωμοσία Λούλα ο Αλέξης Τσιπρας είχε χειραψία με τον ΥΠΕΞ της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Διαβάστε ακόμη

Οι πρώτες αντιδράσεις στην Ευρώπη μετά τους δασμούς Τραμπ: «Απαράδεκτες απειλές, θα απαντήσουμε»

Αιτωλοακαρνανία: Τον πυροβόλησε με φυσίγγια για αγριογούρουνο - Πώς έστησε το καρτέρι θανάτου

Πατρινό Καρναβάλι: Η φαντασμαγορική τελετή έναρξης - Χιλιάδες ξεφάντωσαν με χορό και τραγούδια

Κονγκό: Γιατί η γέννηση δίδυμων ορεινών γοριλών ξεσήκωσε τους επιστήμονες - Τι σημαίνει για το είδος

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • Αλέξης Τσίπρας
  • εκλογές
  • Φρανκ Βάλτερ Στάινμαϊερ
  • Μεβλούτ Τσαβούσογλου
  • εκλογές 2023
  • Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα
  • ειδήσεις τώρα
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr