• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Συναγερμός στην Κρήτη: Συνελήφθη 37χρονος για συμμετοχή στη Χαμάς - Κοινή επιχείρηση ΕΥΠ και ΑντιτρομοκρατικήςΞαφνική διακοπή νερού στον Πειραιά: Ποιες περιοχές επηρεάζονται και από πότε - Η ανακοίνωση της ΕΥΔΑΠΝέος τραυματισμός ορειβάτη μετά από πτώση στον Όλυμπο - Καρέ καρέ η επιχείρηση μεταφοράςΑνοίγει ένα νέο σημαντικό κεφάλαιο στον ΠΑΟΚ: Αθλητικός διευθυντής ο Λέο Μάτος, τεχνικός διευθυντής ο Βιεϊρίνια
δημοφιλές τώρα: «Καταστροφή για το ηθικό»: Σοβαρή τεχνική βλάβη στο μεγαλύτερο πολεμικό πλοίο της Βρετανίας
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   23.01.2023 10:00
Newsroom
Newsroom

Πέτσας: Πολύ κοντά οι εκλογές σε Ελλάδα και Τουρκία

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά   ┋

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας
Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας
Προσθέστε το ΕΘΝΟΣ στη Google

«Απρίλιο ή Μάιο θα γίνουν εκλογές, θα το πει ο πρωθυπουργός» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο MEGA.

Σε ότι αφορά τη συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει σήμερα ο Πρωθυπουργός είπε «θα γίνει μία συζήτηση αναφορικά με τα όλα όσα έχουν γίνει στην 4ετία, που έχουν γίνει πολλά πράγματα και στο κομμάτι της οικονομίας, της κοινωνικής συνοχής και των εργασιακών σχέσεων. Πράγματα που έχουμε αντιμετωπίσει τα τελευταία 3,5 χρόνια μέσα σε πολλές δυσκολίες. Έχουμε μία οικονομία που το ΑΕΠ της έχει αυξηθεί 45 δισεκατομμύρια ευρώ από το 2018 μέχρι σήμερα, όταν βλέπουμε 49 δισ. ευρώ τις καταθέσεις παρά την πανδημία και την ενεργειακή κρίση, αύξηση του ΑΕΠ υπερδιπλάσια από την ευρωζώνη, μείωση της ανεργίας κατά 6%, συν όλα τα υπόλοιπα με τις αυξήσεις σε συντάξεις και κατώτατο μισθό, ο πρωθυπουργός πρέπει να τα βάλει στο τραπέζι. Μέσα στον “θόρυβο”, οι άνθρωποι δεν ξεχνιούνται, τα βλέπουν στην καθημερινότητά τους, όλα πρέπει να μπουν σε μία σειρά γιατί εκφράζουν μία συγκεκριμένη πολιτική».

Για το ενδεχόμενο να πάρει η κυβέρνηση πρόσθετα μέτρα στήριξε, ανέφερε «έχουμε πει ότι χωρίς εκπλήξεις, κάθε ευρώ που θα περισσεύει από το προϋπολογισμό, θα γυρίζει στην κοινωνία. Οι τιμές του κόστους ενέργειας φαίνεται ότι έπεσαν περισσότερο από ό,τι είχε προβλεφθεί στον προϋπολογισμό, επειδή αυτή τη στιγμή φαίνεται να πηγαίνει καλύτερα η οικονομία από ό,τι είχε προβλεφθεί. Φαίνεται να υπάρχει οικονομικό περιθώριο στον προϋπολογισμό και θα επιστρέψει την κοινωνία. Ας αφήσουμε τον πρωθυπουργό να κάνει τις προτεραιοποιήσεις που υπάρχουν. Γλιτώνουμε χρήματα από το ρεύμα. Δημιουργείται ένα θετικό κλίμα που η οικονομία μπορεί να δώσει δίκαια πίσω».

Για τις εκλογές διευκρίνισε: «το ελάχιστον συνταγματικό όριο για τις εκλογές, γιατί σχετίζεται με την ανακήρυξη των συνδυασμών από τον Άρειο Πάγο, είναι γύρω στις 20 ημέρες. Άρα 25 με 30 μέρες πριν να γίνει διάλυση της Βουλής και προκήρυξη των εκλογών. Είμαστε σε μία περίοδο, που διανύουμε μία εκλογική χρονιά, και ότι κάνουμε όλοι το συνδυάζουν με την προεκλογική περίοδο. Δεν είναι κάποια έκπληξη ούτε κάποιος αιφνιδιασμός. Απλώς ο πρωθυπουργός ξεδιπλώνει ένα σχέδιο. Οι πολίτες πρέπει να είναι αυστηροί μαζί μας και να κοιτούν εάν συνεχίζουμε να κάνουμε τη δουλειά μας, γιατί έχουμε μία βαριά ατζέντα. Για το υπουργείο μας, ήδη ένα νομοσχέδιο που είχαμε στην ατζέντα μας για την πολυεπίπεδη διακυβέρνηση, ψηφίστηκε την προηγούμενη βδομάδα και το νέο νομοσχέδιο θα εισαχθεί μέσα στις επόμενες μέρες».

Ο Στέλιος Πέτσας ήταν κάθετος ότι το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη θα πρέπει να αποκλειστεί από τις εκλογές. «Για καταδικασθέντες για συμμετοχή σε εγκληματικές οργανώσεις, δεν θα πρέπει να συμμετέχουν στις εκλογές. Η κυβέρνηση έχει θέσει αυτό το θέμα στις πολιτικές δυνάμεις. Αναμένω να ακούσω την επίσημη ανακοίνωση. Γιατί κάποιος να διαφωνεί με αυτό το θέμα;», επεσήμανε.

Αναφορικά με την ανακήρυξη των εκλογών στην Τουρκία στις 14 Μάϊου, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών σχολίασε πως, «αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να το σταθμίσει ο πρωθυπουργός, μόνο εκείνος μπορεί να ξέρει εάν υπάρχει κάποιο ζήτημα γεωπολιτικό. Είναι πολύ κοντά οι δύο εκλογικές αναμετρήσεις. Δεν είναι το καθοριστικό ζήτημα οι εκλογές στην Τουρκία.

Για το την υπόθεση της «μικρής Μαρίας» του Έβρου ο κ. Πέτσας υπογράμμισε πως, «να αναδειχθεί το tweet του κ. Τσίπρα και την απάντηση στο ΔΕΘ. Να ζητήσει συγγνώμη ο κ. Τσίπρας, γιατί έσπευσε να καταδικάσει την Ελλάδα, να υιοθετήσει αυτές τις καταγγελίες, να μας λέει ότι υπάρχει νεκρό παιδί, και να παίζει το παιχνίδι αυτών που κατασκευάζουν αυτά τα θέματα. Αυτό το θέμα ανεβαίνει από μόνο του».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

  • Ατζέντα οικονομίας και φουλ επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ από την κυβέρνηση: Τι θα πει σήμερα ο Μητσοτάκης
  • Πώς θα εξαφανιστούν τα ράντζα και οι ουρές στις εφημερίες - Ξεκινά συνεργασία ΕΣΥ με ιδιωτικές κλινικές - Τι εξηγεί στο ethnos.gr ο Θάνος Πλεύρης
  • Πότε θα φτάσει το φαινόμενο της «πολικής μπάλας» στην Ελλάδα και ποιες περιοχές θα επηρεάσει - Η πρόγνωση Μαρουσάκη
  • Ρεύμα: Η πτώση τιμών φέρνει μειωμένες επιδοτήσεις τον Φεβρουάριο - Τιμές ανα πάροχο
Διαβάστε ακόμη

Γυναικοκτονία στην Καλαμάτα: Αμετανόητος ο δολοφόνος της Βασιλικής - Η προκλητική απολογία και η ομολογία για τον κοριό

Ο ΣΥΡΙΖΑ χτυπά και επίσημα την πόρτα του Τσίπρα: Εγκρίθηκε με ευρεία πλειοψηφία η πρόταση του Φάμελλου

Εξαφάνιση επιστημόνων στις ΗΠΑ: Τι αποκαλύπτει η κόρη της 53χρονης που βρέθηκε νεκρή σε δάσος

Ο παράξενος ιπτάμενος θηρευτής που κυνηγούσε πουλιά - Στο φως απολίθωμα 120 εκατ. ετών

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • Ηλίας Κασιδιάρης
  • Στέλιος Πέτσας
  • Τουρκία
  • εκλογές 2023
  • Έβρος
  • ειδήσεις τώρα
  • εκλογές
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr