MenuClose
  • Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on TwitterFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
youtubefacebooktwitterinstagram
Τελευταία Νέα
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
  • Videos
BREAKING NEWS:
Κίνηση τώρα στους δρόμους της Αθήνας: Παραλιακή και Πειραιάς «κοκκίνισαν» στους χάρτες - Προς θάλασσα κινούνται οι ΑθηναίοιΗ μικρή Εφραιμίνα παρέλασε μόνη της στον Απόλλωνα της Νάξου και καταχειροκροτήθηκε«Φρένο» στην βόλτα για καφέ βάζει ο πληθωρισμός - Πάνω από τους μισούς Έλληνες μειώνουν τις εξόδους τουςΤηλεφωνικά μίλησαν ο Πούτιν με τον Ερντογάν - Τι συζήτησαν οι δύο άνδρες
Homepage |   Πολιτική   |   31.01.2023 22:46
Newsroom
Newsroom

Ειδικό δικαστήριο – Παπαγγελόπουλος: Κατασκευασμένα, παρανοϊκά και ψευδή τα όσα μου καταλογίζουν – Εγώ γνώρισα τη Ράικου στον Σαμαρά

επόμενο άρθροnext-article
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Κατά σημερινή δεύτερη ημέρα της απολογίας του ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου περί ευθύνης υπουργών, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ανέφερε ότι «όλα όσα του αποδίδονται είναι κατασκευασμένα, παρανοϊκά και ψευδή».

 

Κατά την έναρξη της απολογίας του ο κ. Παπαγγελόπουλος ανασκεύασε εν μέρει την χθεσινή του απολογία ως προς το σκέλος εκείνο που αφορούσε τα όσα είπε για την κατάθεση του μάρτυρα πρώην εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος Παναγιώτη Αθανασίου, αναφέροντας:

«Δεν ήθελα χθες να πω ότι, ο Αθανασίου ήταν διαταραγμένος ψυχικά. Η μανία του να με εκδικηθεί ήταν τέτοια, επειδή θεώρησε ότι έπρεπε να μεριμνήσω για την ανανέωση της θητείας του. Αλλά πήρε και ανταλλάγματα, την ασυλία για τις παράνομες πράξεις που διαπιστώθηκε ότι είχε κάνει. Μην ξεχνάτε ότι η Τουλουπάκη δικάζεται επειδή κράτησε λίγες μέρες στο γραφείο τη δικογραφία του Παναγιώτη Κουρουμπλή και ο κ. Αθανασίου κράτησε μία δικογραφία για 4 χρόνια, με 4 υπουργούς της ΝΔ.

Βλακωδώς πίστευε ότι μπορεί να ανανεωθεί η θητεία του. Δεν υπήρχε περίπτωση όμως να ανανεωθεί η θητεία του, ακόμη και ο Θεός να το έλεγε.

Έτσι επιστρατεύτηκε και η κυρία Ελένη Ράϊκου από τους πολιτικούς μου διώκτες, για να εμφανίσουν το σκάνδαλο της Novartis ως σκευωρία δική μου. Αλλά οι πέντε δικαστές του Αρείου Πάγου (σ.σ.: δικαστές δικαστικού συμβουλίου Ειδικού Δικαστηρίου) αποφάνθηκαν ότι δεν ήταν σκευωρία. Γιατί διαφορετικά θα έπρεπε να είχα συνεργάτη μου στη συμμορία μου και το FBI».

Στη συνέχεια, σε ερώτηση της προέδρου του Ειδικού Δικαστηρίου, Βασιλικής Ηλιοπούλου, γιατί να πει όλα αυτά τα ψέματα ο κ. Αθανασίου (όπως έχει ισχυριστεί ο κατηγορούμενος) ο κ. Παπαγγελόπουλος, απάντησε ότι του τα υπέδειξαν και τα κατασκεύασαν, καθώς του υποσχέθηκαν ασυλία για όλα αυτά που έχει κάνει και προσέθεσε ότι ο κ. Αθανασίου τρέφει μίσος σε βάρος του, έχει στοιχεία εκδικητικότητας σε βάρος του και τα ψεύδη του είναι συνεχή.

Μάλιστα, ο κ. Παπαγγελόπουλος έκανε το ρητορικό ερώτημα: «Να δούμε σε περίπτωση κατά την οποία επανεκλεγεί η Νέα Δημοκρατία, τι θέση θα καταλάβει ο κ. Αθανασίου».

 

Ως προς την κατάθεση της πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Ράϊκου (την οποία διαδέχθηκε η Ελένη Τουλουπάκη), ο κ. Παπαγγελόπουλος είπε ότι είναι παμπόνηρη, οι καταθέσεις της είναι ψευδείς, οι ισχυρισμοί της τρελοί και όλα «είναι κατασκευάσματα της φαντασίας της», ενώ παράλληλα προσπάθησε να κρύψει τις στενές οικογενειακές σχέσεις που είχαν μεταξύ τους. Πλέον των κοινών εξόδων τους σε ταβέρνες κλπ., η ίδια τον επισκεπτόταν στο υπουργείο Δικαιοσύνης πολύ συχνά, δυο -τρείς φορές την εβδομάδα, ανέφερε ο κατηγορούμενος.

Ακόμη, ο κ. Παπαγγελόπουλος, υποστήριξε ότι η κυρία Ράϊκου ήθελε να ευνοήσει τον πρώην Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά. Σύμφωνα με τον κατηγορούμενο «ο κ. Σαμαράς μου ζήτησε εξυπηρέτηση, ήξερα ότι κάνει ρουσφέτια και τους έφερα σε επαφή».

Στην συνέχεια, ο κ. Παπαγγελόπουλος παρατήρησε ότι η κ. Ράϊκου επανέλαβε τα όσα υποστήριζε ο κ. Σαμαράς στη μήνυσή του. (Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σαμαράς είχε καταθέσει μήνυση σχετικά με την υπόθεση της Novartis, κατά του Αλέξη Τσίπρα, του κ. Παπαγγελόπουλου, της Ελένης Τουλουπάκη, προστατευόμενων μαρτύρων, κλπ.).

Ακόμη, ο κ. Παπαγγελόπουλος αντέκρουσε ως ψευδή την κατάθεση της εισαγγελέως Εφετών, Γεωργίας Τσατάνη. Σύμφωνα με τον κατηγορούμενο, σε συνάντηση που είχε με την κυρία Τσατάνη στο υπουργείο Δικαιοσύνης, η τελευταία του ανέφερε ότι είχε καλές σχέσεις με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και ότι ο άνδρας της είχε κομματικές σχέσεις με τη ΝΔ. Σύμφωνα με τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, η κ. Τσατσάνη διακατέχεται από παραλογισμό και όλα όσα είπε είναι ψευδή και κατασκευασμένα - και η ίδια ήταν μέλος της συμμορίας που προσπάθησε να καλύψει σκάνδαλα.

Τέλος, ο κ. Παπαγγελόπουλος έκανε αναφορά στην υπόθεση της Novartis, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εγώ δεν πίστευα στο σκάνδαλο της Novartis. Είναι πολύ μεγάλο σκάνδαλο η υπόθεση αυτή, αλλά δεν πίστευα ότι θα έχει αποτέλεσμα, γιατί οι ξένοι θέλουν να κρατούν ομήρους αυτούς που έχουν δωροδοκήσει. Πίστευα ότι η υπόθεση αυτή δεν είχε να προσφέρει τίποτα και το είχα πει μάλιστα στον πρωθυπουργό».

Η απολογία του κ. Παπαγγελόπουλου συνεχίζεται μεθαύριο, Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2023.

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  • Συντριβή Phantom στην Ανδραβίδα: Τα αναπάντητα ερωτήματα για το τραγικό δυστύχημα – Υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες οι έρευνες
  • Ακραία πόλωση στο δρόμο προς τις κάλπες: Ο χρησμός Μητσοτάκη για την ημερομηνία της κάλπης, τα πυρά σε Τσίπρα για την αποχή από τις ψηφοφορίες και η απάντηση ΣΥΡΙΖΑ
  • Αυτή είναι η επόμενη πανδημία που αναμένουν οι επιστήμονες - Γνώριζαν και περίμεναν τον κορονοϊό;
  • Αδιανόητο: Βρήκε τη σωσία της στα social media και τη σκότωσε για να… σκηνοθετήσει τη δολοφονία της
  • Crypto: Οι μεγάλοι επενδυτές επιστρέφουν στο bitcoin
επόμενο άρθροRead next Article
#TAGS
  • Αντώνης Σαμαράς
  • Novartis
  • Ειδικό Δικαστήριο
  • Δημήτρης Παπαγγελόπουλος
  • Ελένη Τουλουπάκη
  • Ελένη Ράικου
  • ειδήσεις τώρα
Ανακάλυψε την φθηνότερη ασφάλεια για το αυτοκινητό σου εύκολα και γρήγορα!Gowise.gr. Κάνε σύγκριση σε 27 ασφαλιστικές εταιρίες
Ethnos on Google News
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.grRegister on Ethnos at Google News
ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΜΑΣ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ| 24.03.2023 07:32
Ρεύμα: Στα 15 ευρώ ανά μεγαβατώρα η επιδότηση τον Απρίλιο
ΗΜΕΡΗΣΙΑ| 24.03.2023 03:30
Συντάξεις: Μπαράζ πληρωμών και «μπόνους» την επόμενη εβδομάδα - Ποιοι πάνε ταμείο
MENSHOUSE
5 λέξεις για να τον θυμούνται για πάντα: Η ιστορική βρισιά του αθυρόστομου Καραϊσκάκη στους Τούρκους λίγο πριν ξεψυχήσει
MENSHOUSE
«Κάψτε τους καλογέρους»: Η εκδίκηση του Κολοκοτρώνη μετά την ατιμωτική προδοσία που έφερε το βίαιο τέλος του αδερφού του

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

01
25-03-2023 10:53
Χείρα φιλίας στην Αθήνα τείνει ο Τσαβούσογλου - Έστειλε ευχετήρια επιστολή για την 25η Μαρτίου
02
25.03.2023 15:38
ΣΥΡΙΖΑ: «Ο Παπαθανάσης δεν ξέρει πώς ρυθμίστηκαν χρέη 1,8 εκατ. και νέος βουλευτής της ΝΔ βγάζει στο σφυρί πρώτες κατοικίες»
03
25.03.2023 13:28
Μητσοτάκης: Στη σκιά της τραγωδίας στα Τέμπη ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου - Απαραίτητος ο ιστορικός αναστοχασμός
04
21.03.2023 20:47
Δημοσκόπηση GPO: Η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ – Πόσοι θέλουν να είναι υποψήφιος ο Καραμανλής, πώς κρίνουν τη στάση Μητσοτάκη μετά τα Τέμπη
05
23.03.2023 07:11
Γιατί «κλείδωσαν» οι εκλογές τον Μάιο: Νέες … φωτιές στις σχέσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

POPULAR VIDEOS

Μεσημεριανό δελτίο 25/03/2023
Μεσημεριανό... | 25.03.2023 13:55
Μεσημεριανό δελτίο 25/03/2023
Λάρισα: Στη σκιά της τραγωδίας των Τεμπών η μαθητική παρέλαση
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ... | 25.03.2023 13:53
Λάρισα: Στη σκιά της τραγωδίας των Τεμπών η μαθητική παρέλαση
Στρατιωτική παρέλαση στο Σύνταγμα για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ... | 25.03.2023 13:47
Στρατιωτική παρέλαση στο Σύνταγμα για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου
Μεσημεριανό δελτίο 24/03/2023
Μεσημεριανό... | 24.03.2023 14:09
Μεσημεριανό δελτίο 24/03/2023
Κεντρικό δελτίο 24/03/2023
Κεντρικό... | 24.03.2023 19:59
Κεντρικό δελτίο 24/03/2023