MenuClose
  • Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on TwitterFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
youtubefacebooktwitterinstagram
Τελευταία Νέα
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
  • Videos
BREAKING NEWS:
Ανακοινώθηκε η νέα κυβέρνηση Ερντογάν: Εκτός έμειναν Ακάρ και Τσαβούσογλου - Τα ονόματαΚαβάλα: 68χρονη κτηνοτρόφος βρέθηκε νεκρή με πολλαπλά τραύματα - Πού επικεντρώνονται οι έρευνεςΑπαντήσεις στην υπόθεση εγκατάλειψης βρέφους στην Ξάνθη: Μετέβη σε ΑΤ η 27χρονη μητέρα - «Γέννησα μόνη μου, πανικοβλήθηκα»
Homepage |   Πολιτική   |   17.03.2023 14:24
Newsroom
Newsroom

Ανδρουλάκης: Προτεραιότητα για το ΠΑΣΟΚ η ενίσχυση του ΕΣΥ

επόμενο άρθροnext-article
Νίκος Ανδρουλάκης (Eurokinissi)
Νίκος Ανδρουλάκης (Eurokinissi)

Μήνυμα ότι για το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, η ενίσχυση του ΕΣΥ αποτελεί προτεραιότητα, επανέλαβε από την Ιεράπετρα την οποία επισκέπτεται σήμερα ο Νίκος Ανδρουλάκης.

 

Ο κ. Ανδρουλάκης που είχε συνάντηση με το διοικητή, το Σύλλογο Γιατρών, των Εργαζομένων και φίλων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, που του μίλησαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ωοσοκομείο, ανέφερε ότι μετά και την πανδημία «υπάρχει τεράστια αύξηση των δαπανών ιδιωτικής υγείας για των ελληνικό λαό» και πως για το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ «είναι προτεραιότητα η ενίσχυση του ΕΣΥ, με αξιοποίηση του 10% των πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης, ώστε να κάνουμε ισχυρό δίκτυο πρωτοβάθμιας υγείας και να δώσουμε κίνητρα σε ειδικότητες που υπάρχει έλλειψη και βέβαια οικονομικά κίνητρα σε όλους τους υγειονομικούς, όχι μόνο τα παλαμάκια της πανδημίας».

Για το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας είπε ότι πρέπει «να ενταχθεί στα νοσοκομεία τύπου Α' ώστε, η μεγάλη ανάγκη για προσωπικό να καλυφθεί μέσα από τα κίνητρα, όχι με συμβασιούχους και επικουρικούς αλλά με μόνιμο προσωπικό».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στον κατώτατο μισθό λέγοντας ότι «εύχομαι να είναι η τελευταία παρέμβαση του κράτους για τον κατώτατο μισθό» σημειώνοντας ότι στο εξής αυτός θα πρέπει να «καθορίζεται μέσα από διαπραγματεύσεις που θα αφορούν τους εργαζόμενους και τους φορείς» και συμπληρώνοντας ότι «πρέπει να λειτουργήσουν ξανά οι τριετίες, για να υπάρχουν μισθοί αξιοπρέπειας».

«Έχουμε χρέος να στηρίξουμε τους αδύναμους εργαζόμενους, έχουμε χρέος να υπάρχουν εργασιακά δικαιώματα στα ευρωπαϊκά πρότυπα και βέβαια να λειτουργήσουν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Ανδρουλάκης.

Σε ό,τι αφορά το κόστος ζωής και με αφορμή την χθεσινή εκδήλωση στο Ηράκλειο όπου αναπτύχθηκαν άξονες του Οικονομικού Προγράμματος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ο πρόεδρος Νίκος Ανδρουλάκης είπε ότι «για να πέσει το κόστος ζωής, πρέπει να παράσχουμε υπηρεσίες και κοινωνική κατοικία σε εκτεταμένα προγράμματα, ώστε ένα μεγάλο κομμάτι του ελληνικού λαού που οδηγείται σε ακραίες καταστάσεις οικονομικών ανισοτήτων, να δει μια μεγαλύτερη προοπτική» συμπληρώνοντας ότι «πρέπει να μπούμε εμπόδιο στον αφελληνισμό της ελληνικής οικονομίας.

«Ο κ. Τσίπρας έλεγε "σεισάχθεια" και άνοιξε την πόρτα να πάρουν τα funds την περιουσία του ελληνικού λαού. O κ. Μητσοτάκης εκτέλεσε εντελώς το νόμο προστασίας της πρώτης κατοικίας. Δεσμεύομαι ότι θα φτιάξουμε ένα πλαίσιο νομοθετικό που να οδηγήσει τα funds σε διαπραγματεύσεις διαφάνειας, με συγκεκριμένα κριτήρια ώστε να μπορούν οι άνθρωποι να ρυθμίσουν τα δάνειά τους» ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης, συμπληρώνοντας επίσης ότι πρέπει α υπάρξει προστασία της πρώτης κατοικίας «στα πρότυπα του νόμου που εμείς φτιάξαμε το 2010», αλλά και 120 δόσεις για χρέη προς εφορία και ΕΦΚΑ «για όλους τους πολίτες και όσους τηρούν τις ρυθμίσεις τους 30% μείωση του κεφαλαίου».

 

Για το δυστύχημα στα Τέμπη επανέλαβε ότι «έχουμε ανάγκη ένα κράτος που θα εγγυάται την ασφάλεια και την προοπτική του ελληνικού λαού και όχι ένα κράτος πελατειακό λάφυρο στα χέρια των εκάστοτε κυβερνόντων που θα το χρησιμοποιούν με πελατειακούς όρους μόνο και μόνο για να διασφαλίζουν τις καρέκλες τους».

Ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη διασύνδεσης του τουρισμού με τον πρωτογενή τομέα και τη μεταποίηση προκειμένου «να ενισχύσουμε την εξωστρέφεια και τις εξαγωγές και να κάνουμε τα παιδιά μας να μείνουνε στην Κρήτη και την Ελλάδα», ενώ για τα αυξημένο κόστος παραγωγής είπε ότι «το κράτος πρέπει να καλύψει το ποσοστό που αφορά στα λιπάσματα και τις ζωοτροφές, που έχει να κάνει με την ενεργειακή κρίση» προτείνοντας ένα σχήμα με «εκατοντάδες ενεργειακές κοινότητες, μόνο για κτηνοτρόφους, αγρότες και μεταποιητές» και όχι, όπως τόνισε, «καλώδιο διασύνδεσης με την ηπειρωτική Ελλάδα» .

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  • ΡΑΣ για Τέμπη: Ανεπαρκής η εκπαίδευση των σταθμαρχών από το 2021 - Να μη στελεχώνουν κρίσιμες θέσεις οι συγκεκριμένοι απόφοιτοι
  • Κατώτατος μισθός: «Σημαντική και δίκαιη η αύξηση», λέει ο Χατζηδάκης - Στα 34,84 ευρώ το ημερομίσθιο - Πόσο αυξάνεται το επίδομα ανεργίας
  • Καζάνι που βράζει η Γαλλία λόγω του συνταξιοδοτικού: Βάλλεται πανταχόθεν ο Μακρόν
  • Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης: Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία το Σάββατο
  • Νέοι κανόνες στην ενεργειακή απόδοση κτιρίων: Πόσο επηρεάζουν τους διαγωνισμούς ΣΔΙΤ
επόμενο άρθροRead next Article
#TAGS
  • ΠΑΣΟΚ
  • ΕΣΥ
  • ειδήσεις τώρα
Ανακάλυψε την φθηνότερη ασφάλεια για το αυτοκινητό σου εύκολα και γρήγορα!
Gowise.gr, Κάνε σύγκριση ανμέσα απο 27 ασφαλιστικές εταιρίες
Ethnos on Google News
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.grRegister on Ethnos at Google News
ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΜΑΣ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ| 03.06.2023 09:00
Χρέη σε ΑΑΔΕ - ΕΦΚΑ: Λίφτινγκ στη νέα ρύθμιση οφειλών σε 36 έως 72 δόσεις μετά τις εκλογές
ΗΜΕΡΗΣΙΑ| 03.06.2023 08:15
Συντάξεις: Ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι μπορούν να φύγουν πριν τα 62 - Παραδείγματα
MENSHOUSE
«Δεν πάω…»: Το επικό ανέκδοτο του Καλυβάτση που γονάτισε on air τον Γιώργο Μητσικώστα (Vid)
MENSHOUSE
Αν δεν βρέξεις πόδι δεν πας: Η πιο εξωτική παραλία στην Ελλάδα που θα ζήλευε κι η Μύκονος δεν είναι σε νησί (Pics)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

01
03-06-2023 19:20
Νέα δημοσκόπηση: Μεγάλο προβάδισμα της ΝΔ - Με την άποψη ποιου πολιτικού αρχηγού συμφωνούν περισσότερο – Η κατανομή εδρών
02
03.06.2023 18:31
Μάχη ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ μετά τη δήλωση για τη Ροδόπη: «Θα εξακολουθήσει να κρατάει τους υποψήφιους στα ψηφοδέλτιά του;» - Η απάντηση Σκέρτσου
03
02.06.2023 18:32
Με κορονοϊό ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Ακυρώνεται η περιοδεία σε Θεσσαλονίκη και η επίσκεψη στο Άγιο Όρος
04
03.06.2023 22:34
«Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς και να παλέψεις - Εμείς ευθυνόμαστε αν δεν πείσαμε τους πολίτες» - Όσα είπε ο Τσίπρας στην Εύβοια
05
01.06.2023 20:26
Νέα δημοσκόπηση: Προβάδισμα 19,1 μονάδων για τη ΝΔ – Η κατανομή εδρών, ποιον θέλουν για πρωθυπουργό

POPULAR VIDEOS

Κεντρικό δελτίο 03/06/2023
Κεντρικό... | 03.06.2023 20:01
Κεντρικό δελτίο 03/06/2023
Αθλητικό δελτίο 03/06/2023
ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ | 03.06.2023 19:50
Αθλητικό δελτίο 03/06/2023
Οργή Μητσοτάκη για τον κυνισμό Δούκα – Λιβανού
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ... | 07.02.2022 19:05
Οργή Μητσοτάκη για τον κυνισμό Δούκα – Λιβανού
Σιδηροδρομική τραγωδία στην Ινδία: Τουλάχιστον 288 νεκροί και 900 τραυματίες
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ... | 03.06.2023 13:28
Σιδηροδρομική τραγωδία στην Ινδία: Τουλάχιστον 288 νεκροί και 900 τραυματίες
Νέο τρικ Κασιδιάρη: Κατεβαίνει στις εκλογές με συνασπισμό ανεξάρτητων υποψηφίων
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ... | 03.06.2023 20:13
Νέο τρικ Κασιδιάρη: Κατεβαίνει στις εκλογές με συνασπισμό ανεξάρτητων υποψηφίων