• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Καρυστιανού: Με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει πίσω; «Δεν θέλω ου!» (Ep15)Ιράν: «Δεν θα γίνουν απαγχονισμοί σήμερα ή αύριο» - Άνοιξε ξανά ο εναέριος χώρος τουΣήμερα η υποδοχή της φρεγάτας Belharra «Κίμων» - «Σύμβολο μιας νέας εποχής για το Πολεμικό Ναυτικό»
Πρωινή ενημέρωση: ➔ Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | ➔ Μάθετε περισσότερα για τον καιρό σήμερα | ➔ Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   01.04.2023 16:01
Newsroom
Newsroom

Τσαπανίδου: Δεν πείθουν τα επικοινωνιακά σόου του κ. Μητσοτάκη

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
Πόπη Τσαπανίδου (ΙΝΤΙΜΕ/ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ)
Πόπη Τσαπανίδου (ΙΝΤΙΜΕ/ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ)

«Ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να φοβίσει τον κόσμο με το επικοινωνιακό σόου που έχει χτίσει γύρω από το θέμα του Έβρου. Προσπαθεί να κάνει τους πολίτες να πιστέψουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. δήθεν θα αφήσει τη χώρα ξέφραγο αμπέλι. Αλλά δεν πείθει», ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Πόπη Τσαπανίδου, μιλώντας χθες βράδυ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Έκανε λόγο για «διασπορά fake news από πλευρά της ΝΔ» σε σχέση με τον φράχτη του Έβρου και ανέφερε ειδικότερα: «Ειπώθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και ο ευρωβουλευτής μας, Δημήτρης Παπαδημούλης, πίεσαν να σταματήσει δήθεν η χρηματοδότηση εκ μέρους της ΕΕ για τον φράχτη. Δεν είναι καθόλου έτσι. Πρόκειται για απόφαση του συνόλου σχεδόν του Ευρωκοινοβουλίου. Μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έμεινε μόνος, με το μισό Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και τους ακροδεξιούς, να γυρνάει την πλάτη σε μια πανευρωπαϊκή απόφαση». Πρόσθεσε ότι «όλες οι πολιτικές ομάδες στο Ε/Κ απέρριψαν τη χρηματοδότηση για φράχτες σε όλη την ΕΕ. Όχι φυσικά για να είναι τα ευρωπαϊκά σύνορα ξέφραγο αμπέλι, αλλά γιατί χρειάζεται να προωθηθούν συνολικότερες λύσεις». «Οι φράχτες δεν αρκούν», είπε. Τόνισε ότι «για τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. η ασφάλεια της χώρας είναι πάνω από όλα» και πως «εμείς συμπορευόμαστε με την ευρωπαϊκή γραμμή, αλλά και με την αμερικάνικη, γιατί και στις ΗΠΑ η συζήτηση για τους φράχτες είναι παρόμοια με αυτή που γίνεται στη χώρα μας και στην ΕΕ».

Η κ. Τσαπανίδου δήλωσε ότι «χρειάζεται να ενισχύσουμε τα σύνορά μας με τα τεχνολογικά μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας - κάμερες, drones. Χρειάζονται σκάφη και περιπολίες για τα θαλάσσια σύνορά μας» και επίσης ότι «απαιτείται σοβαρή συζήτηση με την Ευρώπη και μια ευρωτουρκική συμφωνία που θα δεσμεύει την 'Αγκυρα να δεσμευτεί να ελέγξει τις μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές». Επιπλέον, συνέχισε, χρειάζεται συμφωνία για τον διαμερισμό των ροών αυτών μεταξύ των κρατών -μελών.

Κληθείσα να σχολιάσει τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη περί «κινδύνου ενός κυβερνητικού σχήματος των ηττημένων», υποστήριξε ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης νιώθει την αγανάκτηση του κόσμου και φοβάται». Σημείωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. πρέπει να είναι και θα είναι πρώτο κόμμα, και μάλιστα με όσο το δυνατόν πιο ισχυρή εντολή, ώστε να καθίσει στο τραπέζι με τα υπόλοιπα προοδευτικά κόμματα και να σχηματιστεί μια κυβέρνηση στη βάση μιας προγραμματικής συμφωνίας».

Διαβάστε ακόμη

Η ικανοποίηση στο Μαξίμου από την δραστηριότητα της Καρυστιανού, οι γαλάζιοι και οι κόκκινοι αγροτοσυνδικαλιστές και το εντυπωσιακό σόου με την άφιξη του «Κίμωνα»

Πώς διαβάζει τις εξελίξεις στη γεωπολιτική σκακιέρα η κυβέρνηση και οι συναντήσεις που δρομολογούνται

Τι θα κάνει ο Τραμπ με το Ιράν; Ο πλανήτης παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα

Η νέα κρίση και ο ορατός κίνδυνος λουκέτων σε πρακτορεία της ΕΛΤΑ Courier σε όλη την Ελλάδα

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • Κυριάκος Μητσοτάκης
  • εκλογές
  • Πόπη Τσαπανίδου
  • εκλογές 2023
  • ειδήσεις τώρα
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr