• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Στους δρόμους οι οικοδόμοι: Ζητούν μέτρα ασφάλειας και συλλογικές συμβάσεις με αυξήσεις στους μισθούςΣε κλοιό αγροτικών κινητοποιήσεων η Ελλάδα: Αποχωρούν οι αγρότες από το λιμάνι του Βόλου - Μπλόκο της ΕΛ.ΑΣ. και ένταση στη γέφυρα Ρίου - ΑντιρρίουΓεωργιάδης στη δίκη Novartis: Παρανόμως έγιναν μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος οι Σαράφης και ΚελέσηΚρεμλίνο: Οι θέσεις του Τραμπ για το Ουκρανικό συμπίπτουν με τις δικές μας
δημοφιλές τώρα: Έρχεται η μεγαλύτερη ηλιακή έκλειψη των τελευταίων 100 ετών - Πότε, πού και πώς να τη δείτε
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   18.04.2023 18:05
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Κατονόμασε τον Γεωργούλη όταν τον είδε να συμμετέχει στην καμπάνια για το #Metoo📌 Αναφορές για δεύτερη καταγγελία📌 Ζέφη Δημαδάμα: «Υπάρχουν ιατρικά έγγραφα που επιβεβαιώνουν την καταγγελία της γυναίκας»

Νέες αναφορές για Γεωργούλη: «Καταγράφηκε από ιατροδικαστή η καταγγελία και υπήρχαν κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις»

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
Ο Αλέξης Γεωργούλης στην παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ, Δευτέρα 22 Απριλίου 2019 (EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Ο Αλέξης Γεωργούλης στην παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ, Δευτέρα 22 Απριλίου 2019 (EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση της καταγγελίας σε βάρος του Ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη, ο οποίος σύμφωνα με τα νέα στοιχεία φέρεται να άσκησε σωματική βία σε βάρος της καταγγέλλουσας το 2020. Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε στο Mega ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, η καταγγελία έγινε από το θύμα το 2020 αλλά η καταγγέλλουσα δεν κατονόμασε εξαρχής τον Αλέξη Γεωργούλη.

Όπως ανέφερε ο αστυνομικός συντάκτης η γυναίκα φέρεται να είχε χτυπηθεί από τον Ευρωβουλευτή και για αυτό πήγε σε φαρμακείο στις Βρυξέλλες, ώστε να της προφερθούν οι πρώτες βοήθειες. Τότε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, φαρμακοποιός της συνέστησε να μεταβεί σε ιατροδικαστική υπηρεσία για να της γίνουν εξετάσεις, με το θύμα να ακολουθεί την συμβουλή.

Όπως μετέδωσε ο δημοσιογράφος, από την ιατροδικαστική εξέταση καταγράφηκε κακοποίηση και διαπιστώθηκαν κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Κατονόμασε τον Γεωργούλη όταν τον είδε να συμμετέχει στην καμπάνια για το #Metoo

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε  ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, η ταυτότητα του Αλέξη Γεωργούλη δεν είχε προσδιοριστεί για πολλούς μήνες και το πρόσωπο που καταγγέλλεται πήρε σαφή μορφή τον Οκτώβριο του 2021, όταν το θύμα είδε τον Αλέξη Γεωργούλη να συμμετέχει στην καταδίκη της βίας κατά των γυναικών στο πλαίσιο του κινήματος #Metoo.

Το θύμα θεώρησε υποκριτική την στάση του κυρίου Γεωργούλη και προσδιόρισε την ταυτότητά του στις Αρχές. Η καταγγέλλουσα θεώρησε τότε υποκριτική την στάση, του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ (ο οποίος τέθηκε εκτός κόμματος), και αποφάσισε να τον κατονομάσει και να προσχωρήσει σε καταγγελία σε βάρος του.

Αναφορές για δεύτερη καταγγελία

Σύμφωνα με το Mega, υπάρχουν πληροφορίες πως ο Ευρωβουλευτής έχει οχληθεί και για δεύτερη καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης, όμως κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται.

Υπάρχουν αναφορές ότι τους πρώτους μήνες που ο Γεωργούλης βρισκόταν στις Βρυξέλλες, το 2019, όταν νεαρή από τη Θεσσαλονίκη, η οποία έκανε την πρακτική της στο γραφείο του, φέρεται να εξέφρασε παράπονα σε συναδέλφους της για απρεπή συμπεριφορά του ευρωβουλευτή απέναντί της. Οι συγκεκριμένες αναφορές δεν έχουν λάβει καμία νομική μορφή και δεν επιβεβαιώνονται.

Ζέφη Δημαδάμα: «Υπάρχουν ιατρικά έγγραφα που επιβεβαιώνουν την καταγγελία της γυναίκας»

Η Ζέφη Δημαδάμα, αντιπρόεδρος Γυναικών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, μίλησε για την υπόθεση στο Mega, λέγοντας πως σύμφωνα με τις πληροφορίες που είχαν είναι πως οι διαρροές έγιναν από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι στο χώρο του ΠΑΣΟΚ και είναι μία γυναίκα που έχει ένα καλό βιογραφικό, εργάζεται και ενδιαφέρεται για το κοινό καλό. Αυτή τη στιγμή κατακρεουργείται, δεν υπάρχει κανένας σεβασμός για το θύμα. Αυτή η γυναίκα βιάζεται κάθε ώρα με τις διαρροές. Οι πληροφορίες που είχαμε είναι πως υπήρξε διαρροή από τον ΣΥΡΙΖΑ. Θέλω να πιστεύω πως κανένα κόμμα δεν βάζει την πολιτική του ταυτότητα πάνω από μία καταγγελία. Πρέπει να είμαστε όλοι αρωγοί και να είμαστε δίπλα στο θύμα. Υπάρχουν αρκετά Μέσα που έχουν μιλήσει για το βιογραφικό της έχουν πει το όνομα της. Γνωρίζουμε πως υπάρχουν βαριά ποινικά αδικήματα και οι βελγικές Αρχές κάνουν μία ενδελεχή έρευνα, αν και καθυστερημένα», είπε αρχικά.

«Υπάρχουν παντού αυτά τα αδικήματα και υπάρχουν και ποινικές ευθύνες. Από όσο γνωρίζουμε υπάρχουν και κάποια ιατρικά έγγραφα που επιβεβαιώνουν την καταγγελία της γυναίκας. Αναμένουμε και εμείς να δούμε την έκβαση της υπόθεσης. Δεν είναι θέμα κομματικής εκμετάλλευσης. Πρέπει να προστατέψουμε αυτή τη γυναίκα. Αυτό που βλέπω στα social media είναι ανθρωποφαγία», πρόσθεσε.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  • Για «βαριά ποινικά αδικήματα» η καταγγελία σε βάρος του Γεωργούλη: Ήταν επώνυμη από το 2020 – Στα ύψη η αντιπαράθεση
  • Σουδάν: Βήμα για εκεχειρία από τον επικεφαλής των παραστρατιωτικών - Καταρρέει το σύστημα υγείας - «Αδύνατο να παρασχεθεί βοήθεια»
  • Στο δικαστήριο μέσα σε κλουβί ο δημοσιογράφος της Wall Street Journal που συνελήφθη στη Ρωσία - Κατηγορείται για κατασκοπεία
  • Ακσενέρ: Η καταγωγή μου είναι από τη Δράμα - Κατήγγειλε fake news με δάκτυλο Ερντογάν για την προσωπική της ζωή
  • Στα χαρακώματα Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα που... τσακώνονται για τον Φράνκο!
  • Αυτή είναι η παλαιότερη φωτογραφία της Ακρόπολης: Τραβήχτηκε πριν 181 χρόνια
  • Και οι τρεις μνηστήρες στη Β' φάση για το φράγμα Ενιπέα Φαρσάλων των 230 εκατ. ευρώ
Διαβάστε ακόμη

Ένταση και χημικά στην Πάτρα: Μπλόκο της ΕΛ.ΑΣ. στη γέφυρα του Ρίου – Έκοψαν την κυκλοφορία με κλούβες

Κρεμλίνο: Οι θέσεις του Τραμπ για το Ουκρανικό συμπίπτουν με τις δικές μας

Απίστευτο περιστατικό στην Αμαλιάδα: Μαθητής γυμνασίου εκβίαζε 12χρονο συμμαθητή του – Του απέσπασε πάνω από 8.000 ευρώ

Συναγερμός σε Ελλάδα και Ευρώπη: Δότης σπέρματος με καρκινικό γονίδιο έγινε πατέρας τουλάχιστον 197 παιδιών

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • Ευρωκοινοβούλιο
  • Αλέξης Γεωργούλης
  • καταγγελία
  • ειδήσεις τώρα
  • ιατροδικαστής
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr