• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Ισραήλ: Σκοτώσαμε τον υψηλόβαθμο ηγέτη της Χαμάς Ραέντ Σαάντ - Το βίντεο που δημοσίευσε ο IDFΕργατικό ατύχημα στη Νάξο: Υποχώρησαν τα κάγκελα και έπεσαν σε τάφρο - Τους απεγκλώβισε η ΠυροσβεστικήΗράκλειο: «Δεν είμαι καλά, θέλω να μιλήσω σε κάποιον» - Τα τελευταία λόγια του αγνοούμενου γιατρούΕπίθεση Φλωρίδη σε συγκεκριμένους δικηγόρους: «Κάποιοι θέλουν να τα κάνουν όλα μπάχαλο»
δημοφιλές τώρα: Η ιστορία του Γάλλου που κέρδισε 17 εκατ. ευρώ στο Λόττο και σήμερα ζει σε εργατικές κατοικίες
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   10.05.2023 18:03
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Εκλογές 2023: Την παραίτηση Πλεύρη και Κεραμέως ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ📌 Πλεύρης: Καμία αναφορά για κινητοποίηση των εργαζομένων στο έγγραφο📌 ΕΛΜΕ Καβάλας: Αντιδημοκρατική συμπεριφορά Κεραμέως

Εκλογές 2023 - «Πυρά» ΣΥΡΙΖΑ για Πλεύρη και Κεραμέως: «Μετατρέπουν τα υπουργεία σε προεκλογικά τους κέντρα»

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
Θάνος Πλεύρης και Νίκη Κεραμέως στη συνεδρίαση της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ (φωτογραφία αρχείου / Eurokinissi)
Θάνος Πλεύρης και Νίκη Κεραμέως στη συνεδρίαση της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ (φωτογραφία αρχείου / Eurokinissi)

«Πυρά» κατά του Θάνου Πλεύρη και της Νίκης Κεραμέως εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ, 11 ημέρες πριν τις εκλογές, με αφορμή δημοσιεύματα που θέλουν τους υποψήφιους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να χρησιμοποιούν την υπουργική τους ιδιότητα, για την προεκλογική τους εκστρατεία. 

Εκλογές 2023: Την παραίτηση Πλεύρη και Κεραμέως ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

«Η αλαζονεία και η καθεστωτική αντίληψη των υπουργών του κ. Μητσοτάκη έχει φτάσει στο απροχώρητο», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ. «Πιστεύουν ότι το κράτος τους ανήκει κι έχουν μετατρέψει τα υπουργεία σε προεκλογικά τους κέντρα», σχολιάζει και αναφέρει συγκεκριμένα: 

«Η κ. Κεραμέως έστειλε email στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Καβάλας, όπου καλούσε να ψηφίσουν τη ΝΔ, με αποτέλεσμα να την καταγγείλει η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Καβάλας. Ο δε κ. Πλεύρης, όπως αποκαλύπτει σήμερα η KONTRA NEWS, έστειλε email προς τις διοικήσεις των νοσοκομείων της Αθήνας για προεκλογική του συγκέντρωση. Αποκάλυψη που επιβεβαίωσε και ο ίδιος, προσπαθώντας να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα». 

«Το λιγότερο που έχουν να κάνουν Κεραμέως και Πλεύρης είναι να παραιτηθούν σήμερα κιόλας από υπουργοί. Και όλα αυτά, ενώ είχε προηγηθεί ο κ. Θεοδωρικάκος που προωθούσε την υποψηφιότητά του από τους επίσημους λογαριασμούς του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη», συνεχίζει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει: «Στις 21 Μαΐου ο ελληνικός λαός θα πει "Ως εδώ!" στην καθεστωτική αλαζονεία της ΝΔ του κ. Μητσοτάκη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολιτική | 09.05.2023 21:48
Αντώνης Σαμαράς: «Το "Γονέας 1 και Γονέας 2" δεν είναι Ευρώπη»

 Πλεύρης: Καμία αναφορά για κινητοποίηση των εργαζομένων στο έγγραφο

Νωρίτερα, το δημοσίευμα της KONTRA NEWS αποκάλυπτε έγγραφο, σταλμένο από το υπουργείο υγείας, με το οποίο οι Διοικητές και Αναπληρωτές Διοικητές των Νοσοκομείων της 1ης Υ.ΠΕ Αττικής καλούνταν στην κεντρική προεκλογική ομιλία του υπουργού σε ξενοδοχείο της Αθήνας. Ο Θάνος Πλεύρης μέσω social media, απάντησε κάνοντας λόγο για «δήθεν προσπάθεια κινητοποίησης εργαζομένων στα νοσοκομεία» και για «παραποίηση του περιεχομένου του εγγράφου». Ο υποψήφιος βουλευτής χαρακτήρισε το δημοσίευμα «προσπάθεια συκοφάντησης».

ΕΛΜΕ Καβάλας: Αντιδημοκρατική συμπεριφορά Κεραμέως 

Ένα email που φαίνεται πως έστειλε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, στη διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, προκάλεσε τις αντιδράσεις εκπαιδευτικών οι οποίοι μιλούν για «καταπάτηση θεσμών» και αντιδημοκρατικές συμπεριφορές.

Την καταγγελία έκανε η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Καβάλας κυρία Ελένη Σακαλή, η οποία ανέφερε ότι το mail στάλθηκε από την υπουργό και έχει προπαγανδιστικό χαρακτήρα λόγω των εκλογών.

Στο email η υπουργός αναφέρει ότι οι «εκλογές  της 21ης Μαΐου θα κρίνουν πώς θα προχωρήσει η Ελλάδα στο μέλλον. Για να συνεχίσει με βήματα σταθερά τολμηρά μπροστά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ στο δρόμο που χαράξαμε μαζί το 2019. Στον αγώνα αυτό βρισκόμαστε κάθε μέρα μαζί στους δρόμους και στις γειτονιές του Βόρειου Τομέα της Αθήνας. Και αν δεν έχουμε συναντηθεί σε κάποια συγκέντρωση η γειτονιά θα βρεθούμε σύντομα. Έτσι έχουμε καθημερινά τη δυνατότητα να μιλήσουμε για όσα κάναμε αυτά τα 4 χρόνια στην Παιδεία, αλλά και για όσα σχεδιάζουμε για το μέλλον για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις για την τρίτη ηλικία».

Η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Καβάλας μιλώντας σε τοπικό ραδιόφωνο «Kavalanews 102.8» είπε ότι το email, υπογράφει η Κεραμέως ως υπουργός Παιδείας και όχι ως υποψήφια βουλευτής και εστάλη στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Καβάλας το μεσημέρι της Δευτέρας. Η ίδια υποστήριξε ότι αυτό αποτελεί  καταπάτηση των θεσμών και εγείρει ζητήματα δημοκρατίας, ενώ συμπλήρωσε ότι ο σκοπός της αποστολής του email ήταν να προωθηθεί στα σχολεία της περιοχής.  

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  • Άρτα: Προθεσμία να απολογηθεί πήρε ο πατέρας του βρέφους που πέθανε στο αυτοκίνητο
  • Αποζημίωση 460.000 ευρώ από το Βενιζέλειο στην οικογένεια της μικρής Μελίνας - Η απόφαση του δικαστηρίου
  • Βασιλιάς Κάρολος: Έξαλλος με εικονολήπτη του BBC - Τον έδιωξε από την πρόβα για την τελετή στέψης
  • Εκλογές στην Τουρκία: «Προσπαθούμε να μη συγκρουστούμε με την Ελλάδα», λέει ο Σοϊλού
  • Θοδωρής Μαραντίνης: «Διεκδικώ τη συνεπιμέλεια, δεν την έχασα» - Χείμαρρος για τη δικαστική διαμάχη με τη Χρηστίδου
  • Bloomberg για συνέντευξη Στουρνάρα στην «Η»: Η ΕΚΤ πλησιάζει στο τέλος των αυξήσεων στα επιτόκια
Διαβάστε ακόμη

Για ποιους λόγους οι αγρότες δεν πάνε στη συνάντηση με Μητσοτάκη - Η λίστα με τα αιτήματα

Ισραήλ: Σκοτώσαμε τον υψηλόβαθμο ηγέτη της Χαμάς Ραέντ Σαάντ - Το βίντεο που δημοσίευσε ο IDF

Ηράκλειο: «Δεν είμαι καλά, θέλω να μιλήσω σε κάποιον» - Τα τελευταία λόγια του αγνοούμενου γιατρού

Απίστευτες εικόνες στην Ινδία: Οπαδοί βανδάλισαν το γήπεδο επειδή ο Μέσι εμφανίστηκε για ελάχιστα λεπτά

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • ΣΥΡΙΖΑ
  • Νίκη Κεραμέως
  • ειδήσεις τώρα
  • Θάνος Πλεύρης
  • εκλογές 2023
  • εκλογές
  • υπουργείο Παιδείας
  • υπουργείο Υγείας
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr