• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Δώρο Χριστουγέννων: Πότε θα πληρωθεί, σε ποιους και πώς να το υπολογίσετεKακοκαιρία Byron: «Κοκκίνησε» το Καστελόριζο από τα λασπόνερα - Αίτημα για κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκηςΤραγωδία στη Ζάκυνθο: Νεκρό 2χρονο παιδί από επίθεση σκύλου
δημοφιλές τώρα: Σοκ στη Ζάκυνθο: Νεκρό 2χρονο παιδί από επίθεση σκύλου
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   25.05.2023 10:13
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Εκλογές 2023: Γιατί «αξίζει άλλα τέσσερα χρόνια» ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Εκλογές 2023 - Εκτίμηση Economist: «Η ΝΔ οδεύει προς αυτοδύναμη κυβέρνηση» - Γιατί «αξίζει άλλα τέσσερα χρόνια» ο Κυριάκος Μητσοτάκης

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
Συνέντευξη Μητσοτάκη στο Associated Press (AP Photo/Thanassis Stavrakis)
Συνέντευξη Μητσοτάκη στο Associated Press (AP Photo/Thanassis Stavrakis)

Υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης πέτυχε η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, παρά το γεγονός πως κλήθηκε να διαχειριστεί πολλαπλές κρίσεις, σχολιάζει για τις εκλογές της 21ης Μαΐου το Economist. Όπως υπογραμμίζεται, «επανέφερε την Ελλάδα σε μία κανονικότητα που την έχει μετατρέψει σε επενδυτικό προορισμό, ενώ ταυτόχρονα έχει αποκαταστήσει την εικόνα μιας υπεύθυνης, σταθερής δύναμης στα μάτια της διεθνούς κοινότητας».

Εκλογές 2023: Γιατί «αξίζει άλλα τέσσερα χρόνια» ο Κυριάκος Μητσοτάκης

«Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, υπό τον κ. Μητσοτάκη, αποκαταστάθηκε μια εικόνα κανονικότητας, στον βαθμό που πλέον η Ελλάδα δανείζεται μόνο κατά περίπου 1,5 ποσοστιαία μονάδα πάνω από αυτό που δανείζεται η Γερμανία, κάτι που είναι εκπληκτικό», υπογραμμίζει ο υπεύθυνος για ευρωπαϊκά θέματα Κρις Λόκγουντ στο καθημερινό podcast «The Intelligence» του οικονομικού περιοδικού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ελλάδα | 25.05.2023 09:08
Θρακομακεδόνες: Ληστές απείλησαν με όπλο 50χρονο μέσα στο σπίτι του - Του άρπαξαν 2.000 ευρώ και κοσμήματα

«Πιστεύω ότι έχει κάνει πολύ καλή δουλειά και σίγουρα αξίζει άλλα τέσσερα χρόνια, και αυτό είναι το συμπέρασμα που ξεκάθαρα έχουν βγάλει και οι Έλληνες ψηφοφόροι» εκτιμά ο ίδιος.

«Η Ελλάδα πλέον θεωρείται από τη διεθνή κοινότητα μία κανονική χώρα, μία υπεύθυνη χώρα, που διοικείται καλά και στην οποία μπορεί να επενδύσει κανείς. Έχει γίνει μια σειρά από επικερδείς ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα. Αυτό είναι το επίτευγμα του Μητσοτάκη και γι' αυτό νομίζω ότι αξίζει αυτά τα τέσσερα χρόνια που πρόκειται να κερδίσει», συμπλήρωσε ο δημοσιογράφος.

Στο podcast σημειώθηκε, επίσης, πως η ΝΔ πέτυχε «πραγματικά πολύ πειστική νίκη στις εκλογές, πλησιάζοντας την αυτοδυναμία παρά το σύστημα της απλής αναλογικής», με τον Λόκγουντ να αναφέρει πως ο 41% που απέσπασε το κυβερνών κόμμα συνιστά «εντυπωσιακό αριθμό» που υπερβαίνει τις επιδόσεις της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές του 2019.

Αναφέρθηκε, ακόμη, ότι το ποσοστό της ΝΔ ήλθε μετά από μία τετραετία προκλήσεων και κρίσεων, στις οποίες περιλαμβάνονται η πανδημία, η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η ενεργειακή και πληθωριστική κρίση, όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΪ. «Παρόλα αυτά», ανέφερε ο Λόκγουντ, «ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατάφερε να κρατήσει το πηδάλιο της χώρας αρκετά σταθερό. Μείωσε τον πληθωρισμό, αύξησε την ανάπτυξη -πέρυσι η ανάπτυξη στην Ελλάδα ήταν σχεδόν διπλάσια του μέσου όρου της ευρωζώνης- και αναμένεται ακόμη μια καλή χρονιά φέτος».

Αναφερόμενος στο προφίλ του πρωθυπουργού, ο Λόκγουντ μιλά για έναν «πολύ ευφυή άνθρωπο» που έχει προϋπηρεσία στον χρηματοπιστωτικό τομέα και τεχνοκρατικά χαρακτηριστικά. «Είναι καλός. Έχει ηγηθεί μιας αρκετά ικανής, τεχνοκρατικής, λογικής κυβέρνησης», πρόσθεσε.

Το ζήτημα πλέον είναι οι δεύτερες εκλογές, σύμφωνα με το podcast, με τον Λόκγουντ να εκτιμά ότι η ΝΔ οδεύει προς τον σχηματισμό αυτοδύναμης κυβέρνησης.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  • Ορκίζεται πρωθυπουργός ο Ιωάννης Σαρμάς - Θέμα ωρών ο σχηματισμός της υπηρεσιακής κυβέρνησης, τα επικρατέστερα πρόσωπα
  • Ζάκυνθος: «Εμείς έτσι κάνουμε στη χώρα μας» - Τι είπαν στις Αρχές οι Δανοί τουρίστες που άφησαν το παιδί τους στο αυτοκίνητο
  • Kασιδιάρης: Στις 25 Ιουνίου θα είμαι ανεξάρτητος υποψήφιος
  • Tina Turner: Η εμφάνισή της στην Αθήνα και το «αντίο» του Λευκού Οίκου
  • Χρέη: Χαμηλές πτήσεις για την αναβίωση ρυθμίσεων, αλλά η ΕΕ επιμένει στα... καμπανάκια
Διαβάστε ακόμη

Η σφαίρα που πήρε την αθωότητα μιας γενιάς: 17 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη και η μνήμη δεν σβήνει

Kακοκαιρία Byron: «Κοκκίνησε» το Καστελόριζο από τα λασπόνερα - Αίτημα για κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης

Δώρο Χριστουγέννων: Πότε θα πληρωθεί, σε ποιους και πώς να το υπολογίσετε

Αυτά είναι τα ακριβά φάρμακα που θα διατίθενται και σε ιδιωτικά φαρμακεία από τον Ιανουάριο

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • Economist
  • Νέα Δημοκρατία
  • αποτελέσματα εκλογών 2023
  • Εθνικές Βουλευτικές Εκλογές 2023
  • Κυριάκος Μητσοτάκης
  • εκλογές
  • εκλογές 2023
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr