Εκλογές 2023 - Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ έχει θέσει στο επίκεντρο το περιβάλλον - Να γίνει η κοινωνία και η οικονομία μας πιο ανθεκτική
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, σε δήλωσή του για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, που φέτος είναι αφιερωμένη στην καταπολέμηση της πλαστικής ρύπανσης, επισημαίνει τις σημαντικές επιπτώσεις και στην υγεία μας.
Εκλογές 2023: «Το ΠΑΣΟΚ έχει θέσει στο επίκεντρο το περιβάλλον»
«Η Ελλάδα υπολογίζεται ότι παράγει 700.000 τόνους πλαστικών απορριμμάτων ετησίως, με ένα σημαντικό ποσοστό να διαρρέει στο περιβάλλον ρυπαίνοντας τις ακτές μας», αναφέρει και σημειώνει ότι «η χώρα μας και γενικότερα η περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, θεωρείται από τις πλέον ευάλωτες του πλανήτη στις συνέπειες της κλιματικής κρίσης».
Ο κ. Ανδρουλάκης προσθέτει ότι η αύξηση της θερμοκρασίας, τα πιο συχνά και έντονα ακραία καιρικά φαινόμενα, η άνοδος της στάθμης της θάλασσας είναι ήδη μέρος της καθημερινότητας μας.
Υπογραμμίζει ότι η ανάγκη για βιώσιμη διαχείριση των υδάτινων πόρων γίνεται ακόμα πιο σημαντική, λόγω της ξηρασίας, που πλήττει όχι μόνο την Ελλάδα αλλά συνολικά τη νότια Ευρώπη,
«Για όλους αυτούς τους λόγους, το ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής έχει θέσει στο επίκεντρο των πολιτικών και των δράσεων του την προστασία του περιβάλλοντος. Με τις προτάσεις μας, όπως αυτές για την ενεργειακή δημοκρατία, εστιάζουμε στην αειφόρο ανάπτυξη και την πράσινη μετάβαση με έναν κοινωνικά δίκαιο τρόπο για να γίνει η κοινωνία και η οικονομία μας πιο ανθεκτική στις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής και περιβαλλοντικά βιώσιμη», τονίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
- Μεσολόγγι: Θρήνος για τον θάνατο της 50χρονης από κρεατομηχανή μπροστά στα μάτια του παιδιού της - Μόλις τρεις ημέρες δούλευε στο κρεοπωλείο
- «Παρέσερνε όποιον έβρισκε μπροστά του»: 92χρονος ο οδηγός που εισέβαλε με το αυτοκίνητό του σε λαϊκή αγορά στο Αλιβέρι - Πέντε οι τραυματίες
- «Αυτά συμβαίνουν όταν έχεις να κοιμηθείς ένα μήνα»: Η απάντηση Μπέου για την επίθεσή του σε πλημμυροπαθή
- Χρέη στην ΑΑΔΕ: Αυξάνονται οι μεγαλοοφειλέτες και μειώνεται η... μαρίδα
- Γ. Μασούτης: Μας αρέσουν οι εξαγορές, δεν μας ενδιαφέρει να πουλήσουμε - Στο €1,1 δισ. ο φετινός τζίρος
- Το μεγάλο πλεονέκτημα του Κασσελάκη απέναντι στον Μητσοτάκη
- Καταρρίφθηκε ο μύθος: Πού βρίσκεται τελικά ο θρυλικός Άργιλος του Μαυρογιαλούρου στο «Υπάρχει και φιλότιμο»

Gowise.gr, Κάνε σύγκριση ανμέσα απο 27 ασφαλιστικές εταιρίεςΑκολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr