• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Κυψέλη: «Κόκκινη» πολυκατοικία και ενεργός κίνδυνος μετά τις ρηγματώσεις - Αρχίζουν νέοι έλεγχοι στα κτίρια«Ο θάνατος έρχεται από ψηλά» - Σοκαριστική απειλητική επιστολή στη διευθύντρια της Πολεοδομίας ΚαλαμάταςΤα τρία μηνύματα Μητσοτάκη στις Βρυξέλλες: Παράθυρο νέων μέτρων, φρένο στην παροχολογία και ευρωπαϊκός προϋπολογισμόςΔραματική προειδοποίηση Ζελένσκι: «Αν χάσουμε τον πόλεμο, 20 εκατομμύρια Ουκρανοί θα κατακλύσουν την Ευρώπη»
δημοφιλές τώρα: Κίμπερλι Γκιλφόιλ: Αυτοί είναι οι πραγματικοί λόγοι της απόλυσής της – Η διαφθορά ήταν το τελευταίο...
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   07.06.2023 15:19
Newsroom
Newsroom

Εκλογές 2023 - Ανδρουλάκης: «Οι ελλείψεις προσωπικού στο ΕΣΥ έχουν τραγικά αποτελέσματα για τον ελληνικό λαό

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

Ο Νίκος Ανδρουλάκης (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)
Ο Νίκος Ανδρουλάκης (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)
Προσθέστε το ΕΘΝΟΣ στη Google

Για «τραγικά αποτελέσματα για τον ελληνικό λαό» λόγω έλλειψης προσωπικού στο ΕΚΑΒ, στα πρωτοβάθμια Κέντρα Υγείας και γενικότερα στο ΕΣΥ έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος επισκέφθηκε το πρωί την κεντρική υπηρεσία του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας.

Επέκρινε την κυβέρνηση ότι δεν χρησιμοποιεί σωστά τα δισεκατομμύρια του Ταμείου Ανάκαμψης, ώστε να δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο ΕΣΥ, τονίζοντας ότι «πρέπει να υπάρξει αναπροσαρμογή, ώστε  να δοθούν πόροι στο ΕΣΥ»

Ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Νίκος Παπαευσταθίου, και εκπρόσωποι των εργαζομένων ενημέρωσαν τον κ. Ανδρουλάκη, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι λόγω της έλλειψης προσωπικού στα νησιά των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων, πλην της Ρόδου, μετά βίας καλύπτεται η λειτουργία ενός ασθενοφόρου το 24ωρο. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Μυκόνου και της Πάρου, με τρεις και επτά μόνιμους διασώστες αντίστοιχα.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης επισημάνθηκε ότι εξαιτίας των χαμηλών μισθών και της έλλειψης παροχής κινήτρων δεν εκδηλώνεται ενδιαφέρον για τις προκηρύξεις θέσεων επικουρικού προσωπικού. Ειδικά στην Αττική για να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες χρειάζονται 20 επιπλέον ασθενοφόρα σε κάθε βάρδια και 10 επιπλέον το βράδυ, ενώ σε όλη τη χώρα απαιτείται η πρόσληψη τουλάχιστον 700 διασωστών.

Ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ σημείωσε ότι σε κάποια νησιά αλλά και στην ηπειρωτική χώρα υπάρχουν ασθενοφόρα «δύο ταχυτήτων» και αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στο περιστατικό, που σημειώθηκε στους Παξούς κατά την πρώτη χρονιά της πανδημίας όπου ένας άνθρωπος έπαθε ανακοπή και πήγε το ασθενοφόρο μόνο με τον οδηγό.

Σε δήλωσή του, μετά το τέλος της συνάντησης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής τόνισε: «Οι ελλείψεις προσωπικού στο ΕΚΑΒ, στα πρωτοβάθμια Κέντρα Υγείας και γενικότερα στο ΕΣΥ έχουν τραγικά αποτελέσματα για τον ελληνικό λαό. Η κυβέρνηση δεν χρησιμοποιεί σωστά τα δισεκατομμύρια του Ταμείου Ανάκαμψης, ώστε να δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο ΕΣΥ, με υπηρεσίες σε  όλη την Ελλάδα. Επιτέλους, πρέπει να υπάρξει αναπροσαρμογή, ώστε  να δοθούν πόροι στο ΕΣΥ. Εμείς δεσμευόμαστε να διοχετεύσουμε το 8% έως 10% των πόρων  του Ταμείου Ανάκαμψης και όχι το 2% έως 4% όπως έχει επιλέξει με ιδεοληπτικό τρόπο, εις βάρος του δημόσιου συμφέροντος η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».

Διαβάστε ακόμη

Νέα «βόμβα» Τραμπ στον Λευκό Οίκο: Απέλυσε την εκπρόσωπο Τύπου των... τριών ημερών

Κυψέλη: «Κόκκινη» πολυκατοικία και ενεργός κίνδυνος μετά τις ρηγματώσεις - Αρχίζουν νέοι έλεγχοι στα κτίρια

«Φρενίτιδα» για το iPhone Duo: Εξαντλήθηκαν σε λίγα λεπτά τα αποθέματα

«Ο θάνατος έρχεται από ψηλά» - Σοκαριστική απειλητική επιστολή στη διευθύντρια της Πολεοδομίας Καλαμάτας

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • Κυριάκος Βελόπουλος
  • ΚΚΕ
  • αποτελέσματα εκλογών 2023
  • Ζωή Κωνσταντοπούλου
  • Νέα Δημοκρατία
  • ΣΥΡΙΖΑ
  • Κυριάκος Μητσοτάκης
  • ΠΑΣΟΚ
  • Ελληνική Λύση
  • Δημήτρης Κουτσούμπας
  • εκλογές 2023
  • ειδήσεις τώρα
  • Εθνικές Βουλευτικές Εκλογές 2023
  • εκλογές
  • Αλέξης Τσίπρας
  • Νίκος Ανδρουλάκης
  • Πλεύση Ελευθερίας
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
%>