• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Αυτά είναι τα πρώτα 8 σημεία που θα μπουν οι «έξυπνες» κάμερες στους δρόμους της Αττικής«Είμαι σε απόγνωση»: Αυτοκινητιστής έχασε τη δουλειά του επειδή το υπουργείο Μεταφορών ξέμεινε από ταχογράφουςΟι αγρότες, απεγνωσμένοι, κλιμακώνουν: Σήμερα οι αποφάσεις - Ανοιχτό ακόμη και το κλείσιμο του λιμανιού ΒόλουΑπίστευτες εικόνες στον Βόλο: Σκάφος του Λιμενικού «σκαρφάλωσε» πάνω στον κυματοθραύστη
δημοφιλές τώρα: Μαρουσάκης: Έρχεται «Ωμέγα Εμποδιστής» για ήπιες ημέρες - Τι καιρό θα κάνει τα Χριστούγεννα
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   17.06.2023 06:55
Βούλα Κεχαγιά
Βούλα Κεχαγιά

Πολιτικό Ρεπορτάζ

Ενότητες στο άρθρο: 📌 Εκλογές 2023: Κόμμα εξουσίας

Εκλογές 2023: Αγώνας μέχρι το τελευταίο λεπτό για τον ΣΥΡΙΖΑ - Πώς θα δώσει τη μάχη της ανασυγκρότησης ο Αλέξης Τσίπρας

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
Παρουσίαση των  12 δεσμεύσεων του ΣΥΡΙΖΑ για το νέο ΕΣΥ/ Εurokinissi (gallery)
Παρουσίαση των  12 δεσμεύσεων του ΣΥΡΙΖΑ για το νέο ΕΣΥ/ Εurokinissi (gallery)

Το τελευταίο αξιοποιήσιμο εκλογικά Σαββατοκύριακο πριν από τις εκλογές της 25ης Ιουνίου βρίσκει και πάλι τον Αλέξη Τσίπρα στους δρόμους να περιοδεύει σε Πέλλα και Ημαθία, ενώ την Κυριακή θα βρίσκεται στην B’ Πειραιώς και για την ακρίβεια στον Κορυδαλλό όπου το απόγευμα θα πραγματοποιήσει ομιλία. Νωρίτερα θα έχει παραχωρήσει διακαναλική συνέντευξη Τύπου.

Στον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία δεν σταματούν να πιστεύουν στη δυνατότητα επίτευξης ενός καλύτερου εκλογικού αποτελέσματος εκτιμώντας ότι ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας έχει «τρομάξει» από την προοπτική παντοκρατορίας του κ. Μητσοτάκη και συνυπολογίζοντας πως με βάση τις απαντήσεις που δίνονται στις δημοσκοπήσεις 1 στους 4 ψηφοφόρους θα το σκεφτόταν να αλλάξει την ψήφο του (σε σχέση με τον Μάιο) στις κάλπες της επόμενης Κυριακής. Το γεγονός μάλιστα πως με βάση τα exit polls το 20% των πολιτών αποφάσισε στην κυριολεξία μέσα στο παραβάν τι θα ψηφίσει, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 1.200.000 ψηφοφόρους καταδεικνύει ότι η ψήφος τους δεν είναι «μπετοναρισμένη», ούτε σχετίζεται με μία συγκεκριμένη ιδεολογική και πολιτική προτίμηση.

Εκλογές 2023: Κόμμα εξουσίας

Ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της τελευταίας προεκλογικής περιόδου φρόντισε να επαναλάβει αρκετές φορές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δεν είναι ένα κόμμα διαμαρτυρίας και συμπλήρωμα της Δεξιάς, αλλά ένα κόμμα εξουσίας που καταθέτει με ευκρίνεια ένα εναλλακτικό πρόγραμμα απέναντι σε εκείνο της Νέας Δημοκρατίας. Έχει πει επίσης ότι το κόμμα του θα παλέψει μέχρι το τελευταίο λεπτό για την τελευταία ψήφο ούτως ώστε να παραμείνει μία πολιτική δύναμη που μπορεί να αντιπαρατεθεί απέναντι στη Νέα Δημοκρατία.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ στην παρούσα φάση δεν επιθυμεί να ομιλεί για την «επόμενη ημέρα» στην Κουμουνδούρου. Εμφανίζεται προσηλωμένος για τις κάλπες της 25ης Ιουνίου και εξηγεί ότι η συζήτηση για το τι θα επακολουθήσει θα γίνει συντεταγμένα. Στην τελευταία του συνέντευξη στην «Καθημερινή» ο Αλέξης Τσίπρας υπονόησε ότι η «επόμενη μέρα» όχι μόνο δε θα τον βρει να αποχωρεί από την ηγεσία αλλά έτοιμο να δώσει τη μάχη για την ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. «Το να αφήσω πίσω μου μία παράταξη σε εσωστρέφεια λέγοντας “βγάλτε τα πέρα μόνοι σας” είναι πολύ εγωιστικό, δεν μπορώ να το κάνω, αισθάνομαι την υποχρέωση να μην το κάνω» είπε στην εφημερίδα επαναλαμβάνοντας το αποτέλεσμα της 21ης Μαϊου δεν τού δίνει το δικαίωμα λιποταξίας. Αντιθέτως, όπως λέει, θα μείνει για να κρατήσει το κόμμα ζωντανό και να εγγυηθεί την ανανέωσή του και την ανασυγκρότησή του.

Διαβάστε ακόμη

Το δόγμα Τραμπ αναδιατάσσει την Ανατολική Μεσόγειο: Πώς επηρεάζονται Αθήνα και Λευκωσία

«Μυστήριο τρένο» ο σιδηρόδρομος: Ζητήματα ασφαλείας και στον σταθμό Λαρίσης εξαιτίας της χρόνιας εγκατάλειψης

«Δεν θέλω άλλα πρόβατα, θέλω τα δικά μου»: Συγκλονίζει ο κτηνοτρόφος που χάνει το κοπάδι του λόγω ευλογιάς

Όργιο αστυνομικής βίας σε άλλη μια πορεία για τον Αλέξη - Κι όμως, κόσμος έσπασε τον αποκλεισμό και τραγούδησε στο μνημείο

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • ειδήσεις τώρα
  • ΠΑΣΟΚ
  • Ελληνική Λύση
  • Δημήτρης Κουτσούμπας
  • αποτελέσματα εκλογών 2023
  • εκλογές
  • Νέα Δημοκρατία
  • ΚΚΕ
  • Νίκος Ανδρουλάκης
  • Κυριάκος Βελόπουλος
  • Αλέξης Τσίπρας
  • Εθνικές Βουλευτικές Εκλογές 2023
  • εκλογές 2023
  • Κυριάκος Μητσοτάκης
  • ΣΥΡΙΖΑ
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr