• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Αμετακίνητοι οι αγρότες στα μπλόκα - Ποιες κινήσεις εξετάζει η κυβέρνησηΚακοκαιρία Byron: Πλημμύρες και 112 σε Μάνδρα και Μέγαρα – Απίστευτες εικόνες κατέγραψε το ethnos.grΚακοκαιρία Byron: Κλειστή η Αθηνών - Κορίνθου - Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορίαΚακοκαιρία Byron: Κλειστά όλα τα σχολεία στην Αττική - Τι ισχύει στην υπόλοιπη Ελλάδα
Πρωινή ενημέρωση: ➔ Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | ➔ Μάθετε περισσότερα για τον καιρό σήμερα | ➔ Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   20.06.2023 23:39
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 «Ο λαός χρειάζεται ισχυρή αντιπολίτευση μέσα και έξω από τη Βουλή»

Εκλογές 2023 - Κουτσούμπας: ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ παρά τις επιμέρους διαφορές τους έχουν ίδια στρατηγική

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 5 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
Ο γγ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)
Ο γγ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Πέντε ημέρες πριν από τις εκλογές, ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε αποψινή του συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1» ερωτηθείς για τις αντιπαραθέσεις για τη μουσουλμανική μειονότητα και για το πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου, επισήμανε μεταξύ άλλων, ότι «υπάρχει ένας μεγάλος αποπροσανατολισμός στη θεματολογία και στο περιεχόμενο, κυρίως της αντιπαράθεσης, ανάμεσα στη ΝΔ και στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και άλλα κόμματα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολιτική | 20.06.2023 22:00 
Τσίπρας για Ροδόπη: Μετέτρεψαν την ΕΥΠ σε εργαλείο του κόμματος

«Η μουσουλμανική μειονότητα έπρεπε να μείνει έξω από αυτό. Εκεί υπάρχουν συμπολίτες μας Έλληνες που ανήκουν στη μουσουλμανική μειονότητα, όπως την καθόρισε η Συνθήκη της Λωζάννης, η οποία καθόρισε και τα σύνορα και τα θέματα των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας» σημείωσε.

«Οι εργαζόμενοι της μειονότητας αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα που αντιμετωπίζουν και όλοι οι εργαζόμενοι σε όλη την Ελλάδα. 'Αρα δεν μπορείς να τους ξεχωρίζεις με βάση μόνο το θρήσκευμα, ή με βάση την εθνοτική καταγωγή τους, τα ήθη, έθιμα, γλώσσα κλπ.. Έπρεπε να είναι ενωμένοι και πρέπει να παλεύουν ενωμένοι οι ίδιοι. Αυτό κάνουν οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ από τη μουσουλμανική μειονότητα, παλεύουν με βάση όλα τα υπόλοιπα» υπογράμμισε.

Ο Δ. Κουτσούμπας επισήμανε ότι «δεν είναι ξαφνική η επέμβαση του τούρκικου Προξενείου, της τούρκικης άρχουσας τάξης, της κυβέρνησης Ερντογάν ή των προηγούμενων, ή η προσπάθεια εργαλειοποίησης, εκ μέρους τους, και της μειονότητας, όπως αντίστοιχα εργαλειοποιούν το προσφυγικό». Αναφέρθηκε στις ευθύνες των κομμάτων που κυβέρνησαν και για τα δύο θέματα, καθώς όπως είπε «έχουν ευθύνες η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ και για την Κοινή Δήλωση ΕΕ-Τουρκίας, που την αποδέχθηκαν, με μεγάλη ευθύνη της ΕΕ, και για τον Κανονισμό Δουβλίνο ΙΙ, και τώρα με την συμφωνία τους σπροσπάθεια αλλαγής, ουσιαστικά, της Συνθήκης της Γενεύης για τους Πρόσφυγες και το 'Ασυλο, που οδηγεί σε ουσιαστικό ενταφιασμό των δικαιωμάτων των προσφύγων».

Ο Δ. Κουτσούμπας είπε ότι η συζήτηση για τα πολύ κρίσιμα αυτά ζητήματα έπρεπε να επικεντρώνεται και στις ευθύνες και, κυρίως, στις αιτίες που δημιουργούν αυτά τα προβλήματα καθώς και στις προτάσεις που μπορούν να δώσουν μια διέξοδο. «Οι προτάσεις του ΚΚΕ κινούνται σε ρεαλιστική, ουσιαστική και σωστή κατεύθυνση» υπογράμμισε. Σημείωσε ότι «παρά τις επιμέρους διαφορές τους, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ έχουν ίδια στρατηγική κατεύθυνση, όπως φαίνεται για παράδειγμα με το Ταμείο Ανάκαμψης και τα προαπαιτούμενά του για να έρθουν τα χρήματα, με τα οποία συμφωνούν όλοι, άλλωστε μαζί τα ψήφισαν και στο Ευρωκοινοβούλιο και στην ελληνική Βουλή».

«Η κοινή γραμμή πλεύσης τους αποδεικνύεται», πρόσθεσε, «από την στάση αυτών των κομμάτων είτε είναι στην κυβέρνηση, είτε στην αντιπολίτευση, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε 200 νομοσχέδια της ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ το 70%». Πρόσθεσε ότι «όλοι λένε ότι θα δώσουν παροχές, με την προϋπόθεση, όμως, να το επιτρέπουν η 'δημοσιονομική πειθαρχία' και οι 'αντοχές της οικονομίας'», επισημαίνοντας στη συνέχεια ότι «τόσο η ΕΕ, η Κριστίν Λαγκάρντ, όσο και ο κεντρικός τραπεζίτης, λένε 'ξεχάστε τις αυξήσεις στους μισθούς γιατί δεν υπάρχει δυνατότητα και με τα δεδομένα που έχουμε, πολύ περισσότερο γιατί ανησυχούμε ότι μπορεί να έχουμε και νέα οικονομική κρίση'».

Σχετικά με το κόμμα της Ζ. Κωνσταντοπούλου, η οποία κατηγόρησε το ΚΚΕ για «διεκπεραιωτική αντιπολίτευση», θύμισε «το πώς... 'διεκπεραίωσε' η Ζ. Κωνσταντοπούλου ως πρόεδρος της Βουλής, την πρόταση του ΚΚΕ την κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων, αφήνοντάς την δηλαδή στα συρτάρια, χωρίς να τη φέρει ποτέ στην ολομέλεια της Βουλής». Επίσης, σχολίασε λέγοντας ότι «η αρχηγός της 'Πλεύσης Ελευθερίας' δεν βρέθηκε ποτέ σε κανέναν αγώνα, ούτε ενάντια στους πλειστηριασμούς, ούτε στους χώρους δουλειάς, ούτε για την Υγεία και την Παιδεία, ήταν εξαφανισμένη από παντού» και σημείωσε ότι «πρόκειται για ένα μόρφωμα μιας χρήσης».

«Ο λαός χρειάζεται ισχυρή αντιπολίτευση μέσα και έξω από τη Βουλή»

«Στον αντίποδα», τόνισε ο Δ. Κουτσούμπας, «ο λαός χρειάζεται ισχυρή αντιπολίτευση μέσα και έξω από την Βουλή, την οποία δεν μπορούν να κάνουν άλλα κόμματα, αλλά μπορεί το ΚΚΕ που θα αποκαλύπτει μέσα στη Βουλή, θα εναντιώνεται σε νομοσχέδια, θα ενημερώνει τον ελληνικό λαό και θα είναι δίπλα στους αγώνες του». «Γιατί η δουλειά του βουλευτή δεν είναι μόνο στη Βουλή, αλλά να είναι δίπλα στις δίκαιες διεκδικήσεις του λαού, ώστε να έχει και κατακτήσεις, αλλά και για να ανοίξει ένας άλλος δρόμος για την κοινωνία και το λαό μας», επισήμανε, τέλος ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  • Κορυφώνεται το θρίλερ με το υποβρύχιο στον Ατλαντικό: Δεν είχε ελεγχθεί από επίσημο φορέα; Μαρτυρία δικηγόρου που ακύρωσε το ταξίδι... και σώθηκε
  • Κως: Σε εγκαταλελειμμένο σπίτι η δολοφονία της 27χρονης Αναστάζια; Νέα στοιχεία στο «φως»
  • Δολοφονία στην Ηλεία: Τα τελευταία λόγια του θύματος - «Αν θες πυροβόλησέ με»
  • Ο πρώτος… μίνι καύσωνας προ των πυλών: Έρχεται κύμα ζέστης με θερμοκρασίες έως 37 βαθμούς
  • Βροχή τα σχόλια για την... πολύ «σφιχτή» αγκαλιά του Μπάιντεν στην ηθοποιό Εύα Λονγκόρια
  • Η Ασία η πιο ακριβή περιοχή του κόσμου για πολυτελή ζωή - Πιο προσιτή η Ευρώπη
Διαβάστε ακόμη

Ο αντίκτυπος της ομιλίας Τσίπρα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, η απάντηση Φάμελλου για τα περί ιδιοτέλειας και ο υπερ-γουρλής Μαγειρίας που πήρε δώρο μια Ferrari

Από το Καστέλι μέχρι τον ΒΟΑΚ και το μετρό: Αποζημιώσεις εκατοντάδων εκατ. ευρώ απειλούν μέχρι και να διπλασιάσουν το κόστος των μεγάλων έργων

Κακοκαιρία Byron: «Βροχή» τα 112 όλη τη νύχτα - Πώς θα κινηθούν οι καταιγίδες τις επόμενες ώρες

Αμετακίνητοι οι αγρότες στα μπλόκα - Ποιες κινήσεις εξετάζει η κυβέρνηση

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • Δημήτρης Κουτσούμπας
  • ΠΑΣΟΚ
  • ειδήσεις τώρα
  • εκλογές
  • Αλέξης Τσίπρας
  • ΣΥΡΙΖΑ
  • εκλογές 2023
  • Κυριάκος Βελόπουλος
  • Κυριάκος Μητσοτάκης
  • Νίκος Ανδρουλάκης
  • ΚΚΕ
  • Ελληνική Λύση
  • Νέα Δημοκρατία
  • Εθνικές Βουλευτικές Εκλογές 2023
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr