• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Μεγάλο δέντρο έπεσε πάνω σε αυτοκίνητα στη Θεσσαλονίκη - Δείτε εικόνεςΑπόπειρα δολοφονίας Λάλα: Ραγδαίες εξελίξεις - Ψάχνουν στην Κρήτη καταδικασμένο για την απαγωγή του ΠαναγόπουλουΚόντρα Τζανακόπουλου - Καιρίδη: «Μήπως να μου δώσετε έξι νούμερα μπας και κερδίσω κάνα Τζόκερ;» - «Δεν μας παρατάς, δημαγωγέ!»Ποινική δίωξη για κακουργηματική απιστία κατά του Αχιλλέα Μπέου και υπηρεσιακών στελεχών του δήμου Βόλου
δημοφιλές τώρα: Έρχεται η μεγαλύτερη ηλιακή έκλειψη των τελευταίων 100 ετών - Πότε, πού και πώς να τη δείτε
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   26.06.2023 20:57 
Αλέξανδρος Διαμάντης
Αλέξανδρος Διαμάντης

Κοινοβουλευτικός συντάκτης

Ενότητες στο άρθρο: 📌 Διευρυμένο κυβερνητικό σχήμα

Νέα κυβέρνηση: Τα καινούργια πρόσωπα, οι επανεμφανίσεις, οι αναβαθμίσεις και οι στενοί συνεργάτες Μητσοτάκη

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
ethnos.gr
ethnos.gr

Σημαντικές αλλαγές και κυρίως αρκετά νέα πρόσωπα περιλαμβάνει το νέο κυβερνητικό σχήμα που ανακοίνωσε ο επίσης νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης. Συγκεκριμένα, στο Υπουργείο Οικονομικών σε θέση υφυπουργού (αρμόδιος για τα φορολογικά ζητήματα) ορίστηκε ο Χάρης Θεοχάρης που είχε μείνει εκτός νυμφώνος για αρκετό διάστημα, μετά τη θητεία του στο Υπουργείο Τουρισμού. Στο ίδιο Υπουργείο αναβαθμίζεται ο Θάνος Πετραλιάς, ο μέχρι πρότινος Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής πολιτικής. Στο Υπουργείο Εξωτερικών, σε θέση Υφυπουργού ορίστηκε η Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, διπλωματική σύμβουλος στο γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολιτική | 26.06.2023 18:07
Εκτός Πλεύρης, Παναγιωτόπουλος: Ποιοι πρώην υπουργοί δεν μπήκαν στο υπουργικό συμβούλιο

Διευρυμένο κυβερνητικό σχήμα

Νέα «είσοδο» έχουμε και στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας με τον Γιάννη Κεφαλογιάννη, καθώς επίσης και στο Υπουργείο Εσωτερικών όπου ο νέος υφυπουργός αρμόδιος για Θέματα Μακεδονίας - Θράκης θα είναι ο βουλευτής Κοζάνης Στάθης Κωνσταντινίδης. Υφυπουργός επίσης θα είναι  η Βιβή Χαραλαμπογιάννη, η οποία από τον Ιούλιο του 2019 διετέλεσε Γενική Γραμματέας Ανθρώπινου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα στο Υπουργείο Εσωτερικών με αρμοδιότητα τη διοίκηση και ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού. Στο Υπουργείο Υγείας το χαρτοφυλάκιο του αν. Υπουργό αναλαμβάνει η Ειρήνη Αγαπηδάκη, υπό τον Μ. Χρυσοχοϊδη, ενώ και οι δύο υφυπουργοί είναι πρόσωπα που δε βρισκόντουσαν μέχρι πρότινος σε κάποιο Υπουργείο. Πρόκειται για τον Δημήτρη Βαρτζόπουλο και τον Μάριο Θεμιστοκλέους.

Η εξ Αχαΐας ορμώμενη Χριστίνα Αλεξοπούλου θα είναι η νέα Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών και μαζί της θα είναι ο  Νίκος Ταχιάος. Στο Υπουργείο Περιβάλλοντος χαρτοφυλάκιο υφυπουργού αναλαμβάνει ο Ν. Ταγαράς και η μέχρι πρότινος γενικής γραμματέας του Υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου. Ο βουλευτής Ηρακλείου Μάξιμος Σενετάκης αναλαμβάνει χρέη Υφυπουργού Ανάπτυξης καθώς επίσης και η Άννα Μάνη - Παπαδημητρίου. Στο Υπουργείο Εργασίας χρέη υφυπουργού αναλαμβάνει ο φοροτεχνικός Βασίλης Σπανάκης, που στο Νότιο Τομέα έκανε την έκπληξη.

Δύο νέα πρόσωπα τοποθετήθηκαν στο Υπουργείο Δικαιοσύνης ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ  Γιώργος Φλωρίδης και ο μέχρι πρότινος γραμματέας της ΚΟ, Γιάννης Μπούγας. Στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου θα αξιοποιηθεί ο Δημήτρης Καιρίδης που πήγε εξαιρετικά στο Βόρειο Τομέα της Αθήνας. Υφυπουργός  Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας αναλαμβάνει η Μαρία Κεφάλα ενώ στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων οι δύο υφυπουργοί θα είναι ο Διονύσης Σταμενίτης και ο Σταύρος Κελέτσης.

Ο Γιάννης Παππάς βουλευτής στα Δωδεκάνησα  ορίστηκε υφυπουργός Ναυτιλίας  ενώ πλέον στην κυβέρνηση θα βρίσκεται και η Όλγα Κεφαλογιάννη ως Υπουργός Τουρισμού, αποδεχόμενη την πρόταση του Κ. Μητσοτάκη. Δίπλα της θα έχει την Έλενα Ράπτη.

Στο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες που ήθελαν τον Δ. Παπαστεργίου να παίρνει τα ηνία από τον Κυριάκο Πιερρακάκη ενώ στο κυβερνητικό σχήμα στη θέση του υφυπουργού θα είναι ο Κ. Κυρανάκης. Τέλος, δίπλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη θα βρίσκονται ο Σταύρος Παπασταύρου (υπουργός Επικρατείας επί κυβέρνησης Σαμαρά) αλλά και ο Θανάσης Κοντογεώργης.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  • Αυτοί είναι οι υπουργοί και οι υφυπουργοί της νέας κυβέρνησης: Όλα τα ονόματα του υπουργικού συμβουλίου
  • Θα γίνει τελικά δήμαρχος Χειμάρρας ο Μπελέρης; Αυξάνεται ο κίνδυνος να εκπέσει του αξιώματός του αλλά παραμένουν οι ελπίδες
  • Συγκλονιστικό: 16χρονη δείχνει πως έσωσε από βέβαιο πνιγμό έναν 10χρονο στη Χαλκιδική – Του έκανε λαβή χάιμλιχ
  • Τρόμος σε πτήση στις ΗΠΑ: Κεραυνός «χτύπησε» αεροπλάνο - Συγκλονιστικό βίντεο
  • Όσο υπάρχουν Έλληνες, που κρύβουν έναν «Σπαρτιάτη» μέσα τους, θα υπάρχουν και οι Εφιάλτες και οι Μήδοι στο τέλος πάντα θα διαβαίνουν
  • Ακίνητα: Η αύξηση των τιμών έφερε «βουτιά» στις πωλήσεις - Ποιες περιοχές «αντιστέκονται»
Διαβάστε ακόμη

Απόπειρα δολοφονίας Λάλα: Ραγδαίες εξελίξεις - Ψάχνουν στην Κρήτη καταδικασμένο για την απαγωγή του Παναγόπουλου

Αυτοί είναι οι δικαιούχοι για τα δωρεάν φάρμακα της παχυσαρκίας - Τι προβλέπει το ΦΕΚ

Τραμπ στο Politico: Η Ουκρανία να πάει σε εκλογές - Η Μόσχα σε ισχυρότερη διαπραγματευτική θέση

Η Μίνα Αρναούτη δηλώνει απογοήτευση για την αποζημίωση - «Τα λεφτά που ορίστηκαν τα χρωστάω ήδη»

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • εκλογές
  • Νέα Δημοκρατία
  • Κυριάκος Μητσοτάκης
  • Υπουργικό Συμβούλιο
  • ειδήσεις τώρα
  • εκλογές 2023
  • κυβέρνηση
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr