• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Δραματικές ώρες στη Λακωνία: Γυναίκα ανεβαίνει σε ταράτσα για να δώσει φαγητό στην εγκλωβισμένη μητέρα τηςΧαλάνδρι: Ξήλωσαν κορδέλες για να παρκάρουν κοντά σε ποτάμι με κίνδυνο υπερχείλισηςΈκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Πού θα χτυπήσει η «Byron» τις επόμενες ώρες - Έως πότε τα έντονα φαινόμεναΚακοκαιρία Byron: Ποιες περιοχές τίθενται σε κατάσταση «Red Code» - Έκτακτη ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας
δημοφιλές τώρα: Φορτηγά: Ζεσταίνουν τις μηχανές των κινητοποιήσεων οι οδηγοί - Τι ζητούν από Κυρανάκη
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   24.07.2023 16:34
Newsroom
Newsroom
🔥 Φωτιά τώρα

Διαφωνίες και υψηλοί τόνοι στη Βουλή για τις φωτιές - Οι τοποθετήσεις και τα «βέλη» των πολιτικών αρχηγών

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
Φωτιά στην Κέρκυρα (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)
Φωτιά στην Κέρκυρα (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Διαφωνίες και εντάσεις στη Βουλή φέρνει το θέμα των πυρκαγιών στην Ελλάδα, για το οποίο έχουν τοποθετηθεί οι πολιτικοί αρχηγοί. «Είμαστε σε πόλεμο», δήλωσε ο πρωθυπουργός και επισήμανε πως το καλοκαίρι θα είναι δύσκολο.

«Έχουμε ακόμα τρεις δύσκολες ημέρες, μετά θα υπάρχει ύφεση του καύσωνα, αλλά θα πρέπει για τις επόμενες εβδομάδες να είμαστε όλοι σε μόνιμη επιφυλακή. Βρισκόμαστε σε πόλεμο, προσανατολισμένοι αποκλειστικά στο μέτωπο της φωτιάς. Θα ξαναφτιάξουμε αυτά που χάσαμε, θα αποζημιώσουμε αυτούς που χτυπήθηκαν. Ο απολογισμός θα έρθει πλήρης ψύχραιμος, στον χρόνο που πρέπει όταν θα κάνουμε τον συνολικό απολογισμό, είτε αφορά το επιχειρησιακό επίπεδο και τις πιθανές καθυστερήσεις στην πρόληψη, είτε τρις αιτίες και το ενδεχόμενο εμπρησμών από δόλο ή αμέλεια» δήλωσε συγκεκριμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ελλάδα | 24.07.2023 15:59
Φωτιά στη Ρόδο: Στο νοσοκομείο ένας αστυνομικός και ένας πυροσβέστης που τραυματίστηκαν στις επιχειρήσεις κατάσβεσης
Live Blog | 24.07.2023 15:58
Πύρινη λαίλαπα για ακόμη μια ημέρα: Μάχη με τις αναζωπυρώσεις σε Ρόδο και Κάρυστο – Νέο μπαράζ εκκενώσεων

«Τις τελευταίες ημέρες ζούμε τραγικά γεγονότα εξαιτίας των καταστροφικών πυρκαγιών. Για 7 ημέρες έχουμε καταστροφική φωτιά στη Ρόδο, επιπτώσεις στην Αττική, μέτωπα σε Αχαΐα, Κάρυστο, Κέρκυρα, κλπ. Έστω και καθυστερημένα οι καταστροφές συνδέονται με την κλιματική κρίση. Επισημαίνουμε τον κίνδυνο η κλιματική κρίση να αποτελεί και μία βολική δικαιολογία. Γιατί η αναγνώριση της κλιματικής κρίσης θα μας είχε υποχρεώσει σε καλύτερη προετοιμασία, που δεν την βλέπουμε» είπε από πλευράς του ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

«Πρέπει να γίνουν πολλά περισσότερα βήματα. Ο φυσικός πλούτος μας χάνεται και δεν μπορούμε να παραμένουμε αναποτελεσματικοί. Τρεισήμισι εκατομμύρια στρέμματα κάηκαν στη χώρα μας τα τελευταία 10 χρόνια. Στην Αττική έχουν απομείνει ελάχιστοι πνεύμονες πρασίνου» σχολίασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης. Όπως υπογράμμισε, «ήρθε η ώρα για ένα σύγχρονο σχέδιο πρόληψης των πυρκαγιών, ένα άλλο μοντέλο δασοπροστασίας, αξιοποιώντας το επιστημονικό δυναμικό που διαθέτουμε στα πέντε δασολογικά τμήματα ανώτατης εκπαίδευσης. Χωρίς να σπαταλάμε πόρους ή να τους χρησιμοποιούμε για να μεταφέρουμε την ευθύνη αλλού και στο τέλος να μην ανήκει σε κανέναν».

«Έχετε μάλιστα το θράσος να προβάλλετε με τη βοήθεια ορισμένων κυρίως Μέσων Ενημέρωσης, την επιχείρηση εκκένωσης χιλιάδων τουριστών και κατοίκων από τις τουριστικές περιοχές της Ρόδου που παραδόθηκαν στις φλόγες ως άθλο! Έλεος! Για να μη πω για την μεγάλη ντροπή του τουριστικού σας θαύματος! Να βουλιάζει ένα ολόκληρο νησί από τουρίστες, αλλά να καίγεται για μέρες, γιατί δεν έχει τις απαραίτητες υποδομές, γιατί δεν έχετε πάρει ουσιαστικά μέτρα πρόληψης αντιμετώπισης των πυρκαγιών!» τόνισε από πλευράς του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας και συμπλήρωσε: «Μια εικόνα χίλιες λέξεις. Δίπλα στα πεντάστερα ξενοδοχεία τουρίστες στοιβαγμένοι στην καρότσα ενός αγροτικού για να σωθούν από τις φλόγες».

«Εάν δεν μπορούμε να σβήσουμε τη φωτιά στη Ρόδο, που είναι δίπλα στη θάλασσα, πού μπορούμε;» διερωτήθηκε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, ενώ για «εγκληματική και όχι κλιματική κρίση» μίλησε ο επικεφαλής του κόμματος ΝΙΚΗ, Δημήτρης Νατσιός.

Διαβάστε ακόμη

Δραματικές ώρες στη Λακωνία: Γυναίκα ανεβαίνει σε ταράτσα για να δώσει φαγητό στην εγκλωβισμένη μητέρα της

Κακοκαιρία Byron: Τι θα γίνει με τον μισθό όσων δεν μπόρεσαν να πάνε στη δουλειά τους

Πανικός στη αεροσκάφος: Φωτιά σε διάδρομο απογείωσης γέμισε με καπνούς Airbus A320 με 180 επιβαίνοντες

Mega deal στα σκαριά στον τομέα της ψυχαγωγίας: Η Netflix κοντά στην αγορά της Warner Bros!

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • Βουλή
  • Δημήτρης Κουτσούμπας
  • φωτιά
  • Σωκράτης Φάμελλος
  • φωτιά τώρα
  • ειδήσεις τώρα
  • Κυριάκος Μητσοτάκης
  • Νίκος Ανδρουλάκης
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr