• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Τα «γυρίζει» ο καιρός: Έρχονται βροχές στην Αθήνα και αισθητή πτώση θερμοκρασίαςΓαλλικό σχέδιο για κατάπαυση πυρός μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου - Πώς ο Μακρόν θέλει να αφοπλίσει την ΧεζμπολάχΙωάννινα: 16χρονος θύμα άγριου ξυλοδαρμού, κινδύνεψε να χάσει την όρασή του - «Έβλεπα τα αίματα και τρελαινόμουν»Συναγερμός στο Λιμενικό: Αγνοείται ηλικιωμένος στη Ρόδο - Είχε πάει για ψάρεμα
δημοφιλές τώρα: Συνταξιούχος διανομέας έγινε viral στο TikTok - Συγκεντρώθηκαν 500.000 δολάρια
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   28.07.2023 06:40
Βούλα Κεχαγιά
Βούλα Κεχαγιά

Πολιτικό Ρεπορτάζ

ΣΥΡΙΖΑ: Τέσσερις οι υποψήφιοι διεκδικητές του δήμου Αθηναίων - Πώς διαμορφώνονται οι συσχετισμοί εντός του κόμματος

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
Το κτίριο του ΣΥΡΙΖΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)
Το κτίριο του ΣΥΡΙΖΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Δεν βγήκε «λευκός καπνός» από την Κουμουνδούρου για τον δήμο της Αθήνας το βράδυ της Πέμπτης (27/7) με την ολοκλήρωση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος που ασχολήθηκε με τις υποψηφιότητες στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Ο λόγος είναι προφανής: Οι υποψηφιότητες στελεχών που κατατέθηκαν επίσημα είναι τέσσερις και όχι μία όπως θεωρήθηκε στις αρχές της εβδομάδας. Για τον δήμο της Αθήνας απέναντι στον Κώστα Μπακογιάννη έχουν προταθεί οι Κώστας Ζαχαριάδης, που φαίνεται πως συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες, Νίκος Φίλης, Κώστας Τσουκαλάς και Όλγα Μπαλαούρα.

Όπως και να 'χει, η Πολιτική Γραμματεία συνεδριάζει και σήμερα στις 17:00 για να πάρει τις τελικές της αποφάσεις τόσο για το πρόσωπο που θα στηρίξει στον δήμο της Αθήνας όσο και για πρόσωπα που θα στηρίξει στις περιφέρειες της χώρας. Σήμερα το πρωί η Κουμουνδούρου αναμένεται να ανακοινώσει επισήμως την στήριξη της υποψηφιότητας του Γιώργου Ιωακειμίδη (δημάρχου Ρέντη Νίκαιας) για την περιφέρεια Αττικής απέναντι στον Γιώργο Πατούλη. Επίσης, χθες το βράδυ επισημοποίησε την στήριξή της στους Θόδωρο Γαλιατσάτο (Ιόνια Νησιά), Σπύρο Δανέλλη (Κρήτη), Γιάννη Στέφο (Ήπειρο), Απόστολο Γκλέτσο (Στερεά Ελλάδα) και Γεωργία Ζεμπιλιάδου (Δυτική Μακεδονία). την κυρία Ζεμπιλιάδου υποστηρίζει και το ΠΑΣΟΚ.

Σε ό,τι αφορά τον δήμο της Αθήνας φαίνεται πως ενεργοποιήθηκαν οι εσωτερικοί μηχανισμοί του κόμματος όπως διαμορφώνονται και σε σχέση με τους υποψηφίους για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία. Έτσι, την υποψηφιότητα του Κώστα Ζαχαριάδη φαίνεται πως υποστηρίζουν τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας που τάσσονται υπέρ της υποψηφιότητας της Έφης Αχτσιόγλου και όχι μόνο όπως οι Νάσος Ηλιόπουλος, Αλέξης Χαρίτσης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος αλλά και Όλγα Γεροβασίλη, Ρένα Δούρου, Νίκος Σκορίνης και Παναγιώτης Ρήγας.

Υπέρ της υποψηφιότητας του Νίκου Φίλη τάσσονται τα στελέχη της «Ομπρέλας» αλλά και η Σία Αναγνωστοπούλου και Νίκος Μπίστης. Υπέρ της καθόδου του εργατολόγου Κώστα Τσουκαλά που προτάθηκε από τον Διονύση Τεμπονέρα τάσσεται και ο Νίκος Παππάς αλλά και μία ομάδα μελών της Πολιτικής Γραμματείας που υποστηρίζει την υποψηφιότητά του. Τη δημοτική σύμβολο Όλγα Μπαλαούρα προτείνει ένα μεγάλο κομμάτι της δημοτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στην Αθήνα, «Ανοιχτή Πόλη».

Ο Νίκος Φίλης φέρεται να κατέθεσε κάποιες ενστάσεις ως προς την στήριξη που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ σε κάποιους υποψηφίους στις περιφέρειες που στηρίζει και το ΠΑΣΟΚ.

Διαβάστε ακόμη

Θάνατος 18χρονου Ασημάκη στον Πύργο: Το κλείσιμο των λογαριασμών στα social media και το επεισόδιο από το παρελθόν

Μετρό Αθήνας: Πήγαν να κλέψουν αλυσίδα με απειλή όπλου, διέφυγαν στο τούνελ και σταμάτησαν την κυκλοφορία - Δύο συλλήψεις

Πέθανε ο δημοσιογράφος και πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Αντώνης Κούρτης

Ιωάννινα: 16χρονος θύμα άγριου ξυλοδαρμού, κινδύνεψε να χάσει την όρασή του - «Έβλεπα τα αίματα και τρελαινόμουν»

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • ΣΥΡΙΖΑ
  • ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία
  • δήμος Αθηναίων
  • αυτοδιοικητικές εκλογές
  • ειδήσεις τώρα
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr